Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 20:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.

Αντιφασιστική πορεία στην Ιταλία. Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις σε αντιφασιστική πορεία στο Μιλάνο. 
 
REUTERS / MASSIMO PINCA

Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις σε αντιφασιστική πορεία στο Μιλάνο. 

 

Berlinale με πολιτικά μηνύματα. Η Γερμανίδα ηθοποιός Φραντσίσκα Πέτρι (Franziska Petri) φτάνει στην τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου φορώντας ένα μπλουζάκι με τη φράση «Πρέπει να μείνω σπίτι» και μια χάρτινη σακούλα στο κεφάλι με την φωτογραφία του Ρώσου σκηνοθέτη Κίριλ Σερεμπρένικοφ. Ο «ενοχλητικός» σκηνοθέτης έχει καταδικαστεί σε κατ
EPA / CLEMENS BILAN

Η Γερμανίδα ηθοποιός Φραντσίσκα Πέτρι (Franziska Petri) φτάνει στην τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου φορώντας ένα μπλουζάκι με τη φράση «Πρέπει να μείνω σπίτι» και μια χάρτινη σακούλα στο κεφάλι με την φωτογραφία του Ρώσου σκηνοθέτη Κίριλ Σερεμπρένικοφ. Ο «ενοχλητικός» σκηνοθέτης έχει καταδικαστεί σε κατ' οίκον περιορισμό με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων πόρων,

Ντύνονται το χρώμα στην Ινδία. Ινδουιστές από τα χωριά Νάντγκαον και Μπαρσανά, γιορτάζουν το θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι στο ναό Radha Rani στο χωριό Μπαρσανά, στην Ινδία. Το φεστιβάλ, γνωστό ως η γιορτή των χρωμάτων, επειδή οι πιστοί ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον,  σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Στις συγκεκριμένες περιοχές της Ινδίας γιορτάζεται μια διαφορετική εκδοχή του φεστιβάλ Χόλι, η οποία ονομάζεται Λαθμαρ Χόλι (Lathmar Holi)- η φράση σημαίνει το να νικάς με καλάμι. Κατά τους εορτασμούς του Χόλι, οι γυναίκες του Μπαρσανά, το οποίο ήταν η γενέτειρα του Ράντα, του αγαπημένου της θεότητας Κρίσνα, νικούν με καλάμια από μπαμπού τους άντρες του Νάντγκαον, το οποίο ήταν η πατρίδα της θεότητας Κρίσνα. 
EPA / RAJAT GUPTA

Ινδουιστές από τα χωριά Νάντγκαον και Μπαρσανά, γιορτάζουν το θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι στο ναό Radha Rani στο χωριό Μπαρσανά, στην Ινδία. Το φεστιβάλ, γνωστό ως η γιορτή των χρωμάτων, επειδή οι πιστοί ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον,  σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Στις συγκεκριμένες περιοχές της Ινδίας γιορτάζεται μια διαφορετική εκδοχή του φεστιβάλ Χόλι, η οποία ονομάζεται Λαθμαρ Χόλι (Lathmar Holi)- η φράση σημαίνει το να νικάς με καλάμι. Κατά τους εορτασμούς του Χόλι, οι γυναίκες του Μπαρσανά, το οποίο ήταν η γενέτειρα του Ράντα, του αγαπημένου της θεότητας Κρίσνα, νικούν με καλάμια από μπαμπού τους άντρες του Νάντγκαον, το οποίο ήταν η πατρίδα της θεότητας Κρίσνα. 

Καλλιστεία στην Ταϊλάνδη. Διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Miss Jumbo 2018 ετοιμάζεται στα παρασκήνια για την τελική αναμέτρηση στην πόλη Nakhon Ratchasima της Ταϊλάνδης. Οι νικήτριες του διαγωνισμού ομορφιάς πέρα από το χργματικό έπαθλο θα επωμιστούν με την υποχρέωση να φέτουν επί τάπητος το ζήτημα των ελεφάντων στη χώρα. 
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Miss Jumbo 2018 ετοιμάζεται στα παρασκήνια για την τελική αναμέτρηση στην πόλη Nakhon Ratchasima της Ταϊλάνδης. Οι νικήτριες του διαγωνισμού ομορφιάς πέρα από το χργματικό έπαθλο θα επωμιστούν με την υποχρέωση να φέτουν επί τάπητος το ζήτημα των ελεφάντων στη χώρα. 

Στρατιωτικές ασκήσεις στα ΗΑΕ. Στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένω Αραβικών Εμιράτων παρουσιάζουν στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί Al Ain. 
REUTERS / AHMED JADALLAH

Στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένω Αραβικών Εμιράτων παρουσιάζουν στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί Al Ain. 

Πολιτισμικά δρώμενα στη Σιγκαπούρη. Μπαλαρίνες παρουσιάζουν το χορευτικό τους στην παρέλαση Chingay στην Σιγκαπούρη. Chingay σημαίνει «η τέχνη των κοστουμιών και της μεταμφίεσης» στη διάλεκτο Hokkien. 
EPA / WALLACE WOON

Μπαλαρίνες παρουσιάζουν το χορευτικό τους στην παρέλαση Chingay στην Σιγκαπούρη. Chingay σημαίνει «η τέχνη των κοστουμιών και της μεταμφίεσης» στη διάλεκτο Hokkien. 

Νιγηρία: Ανησυχία για την τύχη των αγνοουμένων κοριτσιών . Συγγενείς αγνοουμένων κοριτσιών από το Ντάπσι, στη Νιγηρία. Συνολικά 105 κορίτσια του οικοτροφείου του Ντάπσι, στην πολιτεία Γιόμπε,αγνοούνται έπειτα από επίθεση εναντίον του σχολείου, το βράδυ της Δευτέρας. Φερόμενα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έφθασαν τη νύχτα με οχήματα με στόχο να απαγάγουν τα παιδιά, εκατοντάδες εκ των οποίων τράπηκαν σε φυγή κατά την επίθεση. 
REUTERS / AFOLABI SOTUNDE

Συγγενείς αγνοουμένων κοριτσιών από το Ντάπσι, στη Νιγηρία. Συνολικά 105 κορίτσια του οικοτροφείου του Ντάπσι, στην πολιτεία Γιόμπε,αγνοούνται έπειτα από επίθεση εναντίον του σχολείου, το βράδυ της Δευτέρας. Φερόμενα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έφθασαν τη νύχτα με οχήματα με στόχο να απαγάγουν τα παιδιά, εκατοντάδες εκ των οποίων τράπηκαν σε φυγή κατά την επίθεση. 

Κάνοντας νέους φίλους. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κρατάει ένα κατσικάκι κατά την επίσκεψή του στ0 55ο Διεθνές Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού, όπου αγρότες και ακιτβιστές τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες. 
REUTERS / POOL

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κρατάει ένα κατσικάκι κατά την επίσκεψή του στ0 55ο Διεθνές Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού, όπου αγρότες και ακιτβιστές τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες. 

Μιλάνο: Η μόδα εκεί που γεννήθηκε. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του οίκου Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. 
REUTERS / TONY GENTILE

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του οίκου Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. 

Στον Ελαιώνα ο Ιρλανδός πρόεδρος. Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς αγκαλιάζει ένα πρόσφυγα με κινητικά προβλήματα κατά την επίσκεψή του στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα, στην Αθήνα. 
EPA / SIMELA PANTZARTZI

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς αγκαλιάζει ένα πρόσφυγα με κινητικά προβλήματα κατά την επίσκεψή του στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα, στην Αθήνα.