Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 15:49

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

«Πολιτικοί κρατούμενοι» στη Μαδρίτη. Επισκέπτης της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης ARCO στη Μαδρίτη φωτογραφίζει το έργο «Πολιτικοί κρατούμενοι» του Ισπανού καλλιτέχνη Santiago Sierra. 
 
EPA / FERNANDO VILLAR

Επισκέπτης της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης ARCO στη Μαδρίτη φωτογραφίζει το έργο «Πολιτικοί κρατούμενοι» του Ισπανού καλλιτέχνη Santiago Sierra. 

 

Γάζα: Στην αναμονή για μια επίσκεψη στην Αίγυπτο. Παλαιστίνιοι στη Γάζα περιμένουν στην ουρά για να αιτηθούν άδεια εισόδου στην Αίγυπτο αφότου οι αιγυπτιακές αρχές άνοιξαν ξανά τα σύνορα για τέσσερις ημέρες. Το άνοιγμα των συνόρων γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους και αφορά περιπτώσεις αρρώστων που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, φοιτητές στα πανεπιστήμια της Αιγύπτου καθώς και Παλαιστίνιους εργαζόμενους στο εξωτερικό. 
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι στη Γάζα περιμένουν στην ουρά για να αιτηθούν άδεια εισόδου στην Αίγυπτο αφότου οι αιγυπτιακές αρχές άνοιξαν ξανά τα σύνορα για τέσσερις ημέρες. Το άνοιγμα των συνόρων γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους και αφορά περιπτώσεις αρρώστων που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, φοιτητές στα πανεπιστήμια της Αιγύπτου καθώς και Παλαιστίνιους εργαζόμενους στο εξωτερικό. 

Τελευταίες εξετάσεις για την αποστολή 55/56. Τα μέλη του πληρώματος της αποστολής 55/56, η οποία θα αναχωρήσει στις 21 Μαρτίου προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κάνουν τις τελευταίες απαραίτητες εξετάσεις και δοκιμασίες στο κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών στο Star City, έξω από τη Μόσχα. Το πλήρωμα αποτελείται από τους αστροναύτες της NASA, Andrew Feustel (κέντρο) και Richard Arnold (δεξιά), καθώς και από τον Ρώσο κοσμοναύτη Oleg Artemyev (αριστερά). 
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Τα μέλη του πληρώματος της αποστολής 55/56, η οποία θα αναχωρήσει στις 21 Μαρτίου προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κάνουν τις τελευταίες απαραίτητες εξετάσεις και δοκιμασίες στο κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών στο Star City, έξω από τη Μόσχα. Το πλήρωμα αποτελείται από τους αστροναύτες της NASA, Andrew Feustel (κέντρο) και Richard Arnold (δεξιά), καθώς και από τον Ρώσο κοσμοναύτη Oleg Artemyev (αριστερά). 

Μαθήματα μουσικής στην Υεμένη. Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα απεικονίζει μαθήτρια να παίζει το βιολί της κατά τη διάρκεια μαθήματος μουσικής στο Κέντρο Πολιτισμού στη Σαναά της Υεμένης. 
REUTERS / MOHAMED AL-SAYAGHI

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα απεικονίζει μαθήτρια να παίζει το βιολί της κατά τη διάρκεια μαθήματος μουσικής στο Κέντρο Πολιτισμού στη Σαναά της Υεμένης. 

Ινδία: Πλήρως εναρμονισμένος με το σκηνικό ο Τριντό . Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό με τη σύζυγό του Σόφι Γκρεγκουάρ και τα δύο τους παιδιά ποζάρουν μπροστά από το Χρυσό Ναό στην πόλη Αμριτσάρ της Ινδίας, όπου η οικογένεια Τριντό πραγματοποεί επίσημο ταξίδι. 
REUTERS / ADNAN ABIDI

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό με τη σύζυγό του Σόφι Γκρεγκουάρ και τα δύο τους παιδιά ποζάρουν μπροστά από το Χρυσό Ναό στην πόλη Αμριτσάρ της Ινδίας, όπου η οικογένεια Τριντό πραγματοποεί επίσημο ταξίδι. 

Καρναβάλι στη Βασιλεία . Στιγμιότυπο από την πλατεία Muensterplatz στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου λαμβάνει και φέτος χώρα το καρναβάλι με τις λατέρνες. 
EPA / GEORGIOS KEFALAS

Στιγμιότυπο από την πλατεία Muensterplatz στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου λαμβάνει και φέτος χώρα το καρναβάλι με τις λατέρνες. 

«Ευχαριστίες« στην Μαλαισία . Μέλος της φυλής Mahmeri (Mah Μeri) προσεύχεται για τους προγόνους του κατά τη διάρκεια τελετής για τις Ευχαριστίες στην περιοχή Pulau Carey, στην Μαλαισία. 
EPA / AHMAD YUSNI

Μέλος της φυλής Mahmeri (Mah Μeri) προσεύχεται για τους προγόνους του κατά τη διάρκεια τελετής για τις Ευχαριστίες στην περιοχή Pulau Carey, στην Μαλαισία. 

Πάνω από 200 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Ένα τραυματισμένο μικρό παιδί δέχεται ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο της Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, στη Συρία. Περισσότεροι από 200 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 850 τραυματίστηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από τους βομβαρδισμούς τους συριακού καθεστώτος στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, ο οποίος ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
EPA / MOHAMMED BADRA

Ένα τραυματισμένο μικρό παιδί δέχεται ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο της Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, στη Συρία. Περισσότεροι από 200 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 850 τραυματίστηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από τους βομβαρδισμούς τους συριακού καθεστώτος στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, ο οποίος ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μιανμάρ: Ακόμα υπό κράτηση οι δημοσιογράφοι του Reuters . Ο υπό κράτηση δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters Κέι Σου Όου αγκαλιάζει την κόρη του καθώς οδηγείται από αστυνομικούς σε δικαστήριο της Γιανγκόν για ακρόαση. Ο Κέι Σου Όου είναι ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων του Reuters οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από δύο μήνες και κρατούνται στην Μιανμάρ επειδή έκαναν ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Πολιτεία Ραχίν, την οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν χιλιάδες μουσουλμάνοι Ροχίνγκια εξαιτίας των διώξεων του στρατού.
REUTERS / STRINGER

Ο υπό κράτηση δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters Κέι Σου Όου αγκαλιάζει την κόρη του καθώς οδηγείται από αστυνομικούς σε δικαστήριο της Γιανγκόν για ακρόαση. Ο Κέι Σου Όου είναι ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων του Reuters οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από δύο μήνες και κρατούνται στην Μιανμάρ επειδή έκαναν ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Πολιτεία Ραχίν, την οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν χιλιάδες μουσουλμάνοι Ροχίνγκια εξαιτίας των διώξεων του στρατού.

Εβδομάδα Μόδας υπό το βλέμμα της Ελισάβετ. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου διακρίνεται η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία κάθεται δίπλα στην αρχισυντάκτρια του αμερικανικού Vogue Άννα Γουίντουρ και απολαμβάνει στην πασαρέλα τη νέα κολεξιόν του ανερχόμενου σχεδιαστή Ρίτσαρντ Κουίν.
EPA / NEIL HALL

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου διακρίνεται η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία κάθεται δίπλα στην αρχισυντάκτρια του αμερικανικού Vogue Άννα Γουίντουρ και απολαμβάνει στην πασαρέλα τη νέα κολεξιόν του ανερχόμενου σχεδιαστή Ρίτσαρντ Κουίν.