Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 16:46

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

Αγρυπνία για τα θύματα της Φλόριντα. Συγκίνηση ανάμεσα στον κόσμο που συμμετέχει στην αγρυπνία για τα θύματα στο σχολείο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα έπειτα από ένοπλη επίθεση. Ο 19χρονος δράστης  Νίκολας Κρουζ προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση, καθώς διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο. 
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Συγκίνηση ανάμεσα στον κόσμο που συμμετέχει στην αγρυπνία για τα θύματα στο σχολείο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα έπειτα από ένοπλη επίθεση. Ο 19χρονος δράστης  Νίκολας Κρουζ προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση, καθώς διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο. 

Ρωσία από ψηλά. Αεροφωτογραφία εικονίζει βοσκοτόπι στην περιοχή Kara-Charyaa στη Ρωσία με το θερμόμετρο να γράφει -27 βαθμούς Κελσίου. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Αεροφωτογραφία εικονίζει βοσκοτόπι στην περιοχή Kara-Charyaa στη Ρωσία με το θερμόμετρο να γράφει -27 βαθμούς Κελσίου. 

Διακοπή ρεύματος στη Γάζα. Οι σιλουέτες Παλαιστίνιων προσφύγων διακρίνονται στο σκοτάδι μπροστά από γκράφιτι του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ σε δρόμο του προασφυγικού καταυλισμού Shateaa, στη Γάζα. Η ηλεκτροδότηση σταμάτησε να λειτουργεί στις 15 Φεβρουαρίου στη λωρίδα της Γάζας λόγω έλλειψης καυσίμων σύφμωνα με τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που δυσκολεύει τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή.
EPA / MOHAMMED SABER

Οι σιλουέτες Παλαιστίνιων προσφύγων διακρίνονται στο σκοτάδι μπροστά από γκράφιτι του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ σε δρόμο του προασφυγικού καταυλισμού Shateaa, στη Γάζα. Η ηλεκτροδότηση σταμάτησε να λειτουργεί στις 15 Φεβρουαρίου στη λωρίδα της Γάζας λόγω έλλειψης καυσίμων σύφμωνα με τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που δυσκολεύει τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή.

Τη χρονιά του Σκύλου υποδέχτηκε η Κίνα. Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για την κινέζικη Πρωτοχρονιά στο ναό Λάμα στο Πεκίνο. Η κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, και για το 2018 γιορτάζεται στις 16 Φεβρουαρίου με την υποδοχή της χρονιάς του Σκύλου. 
REUTERS / JASON LEE

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για την κινέζικη Πρωτοχρονιά στο ναό Λάμα στο Πεκίνο. Η κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, και για το 2018 γιορτάζεται στις 16 Φεβρουαρίου με την υποδοχή της χρονιάς του Σκύλου. 

Ασπίδα κατά της ελονοσίας στην Αιθιοπία. Καραβάνι ανθρωπιστικής βοήθειας με καμήλες διασχίζει τη λίμνη Gemeri με σκοπό να φτάσει στην περιοχή Afambo της Αιθιοπίας. Η αμερικάνικη οργάνφωση USAID σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αιθιοπίας διανέμουν στους ντόπιους δίχτυα για την προστασία από τα κουνούπια, καθώς η περιοχή μαστίζεται από την ελονοσία. 
EPA / STR

Καραβάνι ανθρωπιστικής βοήθειας με καμήλες διασχίζει τη λίμνη Gemeri με σκοπό να φτάσει στην περιοχή Afambo της Αιθιοπίας. Η αμερικάνικη οργάνφωση USAID σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αιθιοπίας διανέμουν στους ντόπιους δίχτυα για την προστασία από τα κουνούπια, καθώς η περιοχή μαστίζεται από την ελονοσία. 

Μαθήματα τούρκικης ιστορίας . Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεναγεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεζ Τίλερσον στην τούρκικη ιστορία δείχνοντάς του μια φωτογραφία με τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του δεύτερου στην Άγκυρα. 
REUTERS / POOL

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεναγεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεζ Τίλερσον στην τούρκικη ιστορία δείχνοντάς του μια φωτογραφία με τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του δεύτερου στην Άγκυρα. 

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος διαδηλωτής «έχει πνιγεί» στα χημιικά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό Μπέτα (Betta), κοντά στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. 
EPA / ALAA BADARNEH

Παλαιστίνιος διαδηλωτής «έχει πνιγεί» στα χημιικά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό Μπέτα (Betta), κοντά στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. 

Στιγμιότυπο από καταυλισμό στο Νεπάλ. Ηλικιωμένη εξόριστη Θιβετιανή σε προσφυγικό καταυλισμό στο Κατμαντού του Νεπάλ. 
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Ηλικιωμένη εξόριστη Θιβετιανή σε προσφυγικό καταυλισμό στο Κατμαντού του Νεπάλ. 

«Κατακόρυφο» στην Πιονγκτσάνγκ. Στιγμιότυπο από την πτώση της σκιέρ της Κίνας Xu Mengtao στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, στη Νότια Κορέα. 
REUTERS / ISSEI KATO

Στιγμιότυπο από την πτώση της σκιέρ της Κίνας Xu Mengtao στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, στη Νότια Κορέα. 

Λονδρέζικη Εβδομάδα Μόδας. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας κολεξιόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2018/2019 του οίκου Bora Aksu στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου που «τρέχει» από 15 ως 20 Φεβρουαρίου. 
EPA / NEIL HALL

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας κολεξιόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2018/2019 του οίκου Bora Aksu στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου που «τρέχει» από 15 ως 20 Φεβρουαρίου.