Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 21:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017.

Αγώνες καμήλας στην Ιορδανία. Ένας άντρας δίνει το σήμα για την εκκίνηση των αγώνων καμήλας, στο Wadi Rum, στην Ιορδανία.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Ένας άντρας δίνει το σήμα για την εκκίνηση των αγώνων καμήλας, στο Wadi Rum, στην Ιορδανία.

Έναρξη του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ανοίγει η αυλαία για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνει την προβολή 183 ταινιών μεγάλου και 60 μικρού μήκους.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ανοίγει η αυλαία για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνει την προβολή 183 ταινιών μεγάλου και 60 μικρού μήκους.

Πακιστάν: Εορτασμός της επετείου γέννησης του πρώτου γκουρού των Σιχ. Σιχ χαιρετά από το παράθυρο ενός τρένου, κατά την άφιξή του στο σιδηροδρομικό σταθμό του Wagah, στο Πακιστάν. Κάθε χρόνο χιλιάδες Σιχ από διάφορα μέρη του κόσμου συγκεντρώνονται στο Πακιστάν, για τον εορτασμό της επετείου γέννησης του πρώτου γκουρού των Σιχ, Baba Guru Nanak (ο οποίος γεννήθηκε το 1469).
EPA / RAHAT DAR

Σιχ χαιρετά από το παράθυρο ενός τρένου, κατά την άφιξή του στο σιδηροδρομικό σταθμό του Wagah, στο Πακιστάν. Κάθε χρόνο χιλιάδες Σιχ από διάφορα μέρη του κόσμου συγκεντρώνονται στο Πακιστάν, για τον εορτασμό της επετείου γέννησης του πρώτου γκουρού των Σιχ, Baba Guru Nanak (ο οποίος γεννήθηκε το 1469).

Στο Λονδίνο ο Νετανιάχου για την 100ή επέτειο από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ. Η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι (αριστερά) υποδέχεται τον Ισραηλινό ομόλογό της, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την 100ή επέτειο από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, από το όνομα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Άρθουρ Μπάλφουρ ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι (αριστερά) υποδέχεται τον Ισραηλινό ομόλογό της, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την 100ή επέτειο από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, από το όνομα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Άρθουρ Μπάλφουρ ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ είναι «ο υπ
REUTERS / HANDOUT

Οι ΗΠΑ είναι «ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός» του Ιράν και η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ουάσινγκτον σχετικά με την πολυεθνή πυρηνική συμφωνία, δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία του ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η εχθρότητα της Αμερικής είναι προς το ιρανικό έθνος... Η Αμερική είναι ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του έθνους μας... Δεν θα δεχθούμε ποτέ τον εκφοβισμό τους για την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Κατεδάφιση παραγκουπόλεων στην Ινδία . Ένα παιδί κλαίει στα ερείπια του σπιτιού του σε παραγκούπολη της Ινδίας. Οι τοπικές αρχές του Δελχί προχώρησαν σε επιχείρηση κατεδάφισης παραγκών σε υποβαθμισμένη περιοχή, προωθώντας σχέδιο μετεγκατάστασης των κατοίκων.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Ένα παιδί κλαίει στα ερείπια του σπιτιού του σε παραγκούπολη της Ινδίας. Οι τοπικές αρχές του Δελχί προχώρησαν σε επιχείρηση κατεδάφισης παραγκών σε υποβαθμισμένη περιοχή, προωθώντας σχέδιο μετεγκατάστασης των κατοίκων.

Μετανάστες Ροχίνγκια φτάνουν στις ακτές του Μπανγκλαντές. Πρόσφυγας Ροχίνγκια μεταφέρει τον μόλις δύο ετών γιο του σε καταυλισμό προσφύγων στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με το Euronews, h ηγέτης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι έφθασε την Πέμπτη στο δυτικό τμήμα της χώρας, για μια περιοδεία που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, στην περιοχή όπου ο στρατός εξαπέλυσε στα τέλη Αυγούστου εκστρατεία καταστολής που εξανάγκασε πάνω από 600.000 μουσουλμάνους της μειονότητας Ροχίνγκια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να προσφύγουν στο Μπανγκλαντές.
REUTERS / HANNAH MCKAY

Πρόσφυγας Ροχίνγκια μεταφέρει τον μόλις δύο ετών γιο του σε καταυλισμό προσφύγων στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με το Euronews, h ηγέτης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι έφθασε την Πέμπτη στο δυτικό τμήμα της χώρας, για μια περιοδεία που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, στην περιοχή όπου ο στρατός εξαπέλυσε στα τέλη Αυγούστου εκστρατεία καταστολής που εξανάγκασε πάνω από 600.000 μουσουλμάνους της μειονότητας Ροχίνγκια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να προσφύγουν στο Μπανγκλαντές.

Συμβολική κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας . Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην τρίτη αξιολόγηση, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα φέρει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες του λαού.
SOOC / George Vitsaras

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην τρίτη αξιολόγηση, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα φέρει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες του λαού.

Φεστιβάλ χορού στην Κολομβία . Χορεύτρια εκτελεί το πρόγραμμά της «Yo, Carmen», το οποίο έχει επιμεληθεί η Ισπανίδα χορεύτρια φλαμένγκο και χορογράφος Μαρία Παχές, στο πλαίσιο του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ χορού στην πόλη Κάλι της Κολομβίας.
EPA / ERNESTO GUZMAN JR

Χορεύτρια εκτελεί το πρόγραμμά της «Yo, Carmen», το οποίο έχει επιμεληθεί η Ισπανίδα χορεύτρια φλαμένγκο και χορογράφος Μαρία Παχές, στο πλαίσιο του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ χορού στην πόλη Κάλι της Κολομβίας.

Κολοράντο: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ . Άνδρες των επίλεκτων ομάδων της αστυνομίας των ΗΠΑ (SWAT) απομακρύνουν έναν άντρα από το σημείο των πυροβολισμών στην πόλη Θόρντον του Κολοράντο. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart, στην πόλη Θόρντον, κοντά στο Ντένβερ όπως γνωστοποίησε η τοπική αστυνομία.
REUTERS / RICK WILKING

Άνδρες των επίλεκτων ομάδων της αστυνομίας των ΗΠΑ (SWAT) απομακρύνουν έναν άντρα από το σημείο των πυροβολισμών στην πόλη Θόρντον του Κολοράντο. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart, στην πόλη Θόρντον, κοντά στο Ντένβερ όπως γνωστοποίησε η τοπική αστυνομία.

Ημέρα των Νεκρών στο Περού . Κόσμος επισκέπτεται τους τάφους συγγενών και φίλων στο κοιμητήριο «Nueva Esperanza» (Νέα Ελπίδα) κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Νεκρών στα περίχωρα της Λίμα.
REUTERS / GUADALUPE PARDO

Κόσμος επισκέπτεται τους τάφους συγγενών και φίλων στο κοιμητήριο «Nueva Esperanza» (Νέα Ελπίδα) κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Νεκρών στα περίχωρα της Λίμα.

Μανχάταν: Συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων . Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Foley κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Μανχάταν. Μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και «ικανοποιημένος» από την πράξη του δήλωσε ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μανχάταν, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία.
REUTERS / ANDREW KELLY

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Foley κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Μανχάταν. Μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και «ικανοποιημένος» από την πράξη του δήλωσε ο Σαϊφούλο Σαΐποφ, δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μανχάταν, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία.