Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 22:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Εορτασμοί για το ινδουιστικό φεστιβάλ φωτός Ντιβάλι στο Ντουμπάι. Ένα κορίτσι ρίχνει ένα πυροτέχνημα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το ινδουιστικό φεστιβάλ φωτός Ντιβάλι, στο Ντουμπάι.
REUTERS / SALEH SALEM

Ένα κορίτσι ρίχνει ένα πυροτέχνημα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το ινδουιστικό φεστιβάλ φωτός Ντιβάλι, στο Ντουμπάι.

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζητούν, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, που αντί να τα συζητά και να τα λύνει, τα τρενάρει. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στο διήμερο Συμβούλιο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Η Άγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά το Brexit, τόνισε ότι η πρόοδος στις συνομιλίες δεν είναι ακόμη ικανοποιητική, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η δεύτερη φάση τους θα μπορούσε να αρχίσει τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξει επιτάχυνση.
EPA / OLIVIER HOSLET

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζητούν, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, που αντί να τα συζητά και να τα λύνει, τα τρενάρει. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στο διήμερο Συμβούλιο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Η Άγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά το Brexit, τόνισε ότι η πρόοδος στις συνομιλίες δεν είναι ακόμη ικανοποιητική, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η δεύτερη φάση τους θα μπορούσε να αρχίσει τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξει επιτάχυνση.

Εκπαίδευση μαχητών της Χαμάς στη Γάζα. Παλαιστίνιος μαχητής της Χαμάς γνέφει στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης σε ένα δρόμο στην πόλη της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιος μαχητής της Χαμάς γνέφει στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης σε ένα δρόμο στην πόλη της Γάζας.

Ολοκλήρωση εργασιών καθαρισμού στις ακτές της Πειραϊκής. Παραδόθηκαν στο κοινό οι δύο παραλίες της Φρεαττύδας και του Όρμου Αφροδίτης στην Πειραϊκή, με την επισήμανση όμως ότι την απόφαση για το αν θα επιτραπεί η κολύμβηση ή όχι θα τη λάβει το υπουργείο Υγείας. Οι παραλίες είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών και στις άλλες περιοχές, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά στα σημεία όπου το πρόβλημα παραμένει.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραδόθηκαν στο κοινό οι δύο παραλίες της Φρεαττύδας και του Όρμου Αφροδίτης στην Πειραϊκή, με την επισήμανση όμως ότι την απόφαση για το αν θα επιτραπεί η κολύμβηση ή όχι θα τη λάβει το υπουργείο Υγείας. Οι παραλίες είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών και στις άλλες περιοχές, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά στα σημεία όπου το πρόβλημα παραμένει.

Περπατώντας στην όχθη του Γάγγη . Μία γυναίκα περπατά στις λασπώδεις όχθες του ποταμού Γάγγη στην πόλη Αλλαχαμπάντ της Ινδίας.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Μία γυναίκα περπατά στις λασπώδεις όχθες του ποταμού Γάγγη στην πόλη Αλλαχαμπάντ της Ινδίας.

Η Μαδρίτη προχωρά σε σταδιακή κατάργηση της αυτονομίας της Καταλονίας . Πεζοί περνούν μπροστά από μία πόρτα η οποία είναι βαμμένη με τα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας. Η ισπανική κυβέρνηση θέτει από το Σάββατο σε κίνηση τον μηχανισμό κατάργησης της περιφερειακής αυτονομίας την οποία απολαμβάνει η Καταλονία στο πλαίσιο του ισπανικού κράτους, με τη Μαδρίτη να κινείται προς την απευθείας ανάληψη της διακυβέρνησης της περιοχής.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Πεζοί περνούν μπροστά από μία πόρτα η οποία είναι βαμμένη με τα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας. Η ισπανική κυβέρνηση θέτει από το Σάββατο σε κίνηση τον μηχανισμό κατάργησης της περιφερειακής αυτονομίας την οποία απολαμβάνει η Καταλονία στο πλαίσιο του ισπανικού κράτους, με τη Μαδρίτη να κινείται προς την απευθείας ανάληψη της διακυβέρνησης της περιοχής.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο. Δώδεκα φλαμίνγκο κατέφθασαν την Πέμπτη στον υδροβιότοπο της περιοχής Ναυπλίου - Νέας Κίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Δώδεκα φλαμίνγκο κατέφθασαν την Πέμπτη στον υδροβιότοπο της περιοχής Ναυπλίου - Νέας Κίου.

Περισσότεροι από 580.000 Ροχίνγκια έχουν φύγει από τη Μιανμάρ . Πρόσφυγες Ροχίνγκια, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα Μιανμάρ – Μπανγκλαντές πριν δύο ημέρες, κατευθύνονται προς τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Palang Khali, αφού πήραν άδεια από τον στρατό του Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 580.000 Ροχίνγκια έχουν φύγει από τη Μιανμάρ από τις 25 Αυγούστου για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Πρόσφυγες Ροχίνγκια, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα Μιανμάρ – Μπανγκλαντές πριν δύο ημέρες, κατευθύνονται προς τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Palang Khali, αφού πήραν άδεια από τον στρατό του Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 580.000 Ροχίνγκια έχουν φύγει από τη Μιανμάρ από τις 25 Αυγούστου για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές.

Καθημερινή ζωή στη Λιβερία . Στιγμιότυπο από παραλία της Λιβερίας.
REUTERS / THIERRY GOUEGNON

Στιγμιότυπο από παραλία της Λιβερίας.

Εβδομάδα Μόδας στην Κολομβία . Μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία του Κολομβιανού σχεδιαστή Carlos Polite στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μπογκοτά.
EPA / MAURICIO DUENAS CASTANEDA

Μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία του Κολομβιανού σχεδιαστή Carlos Polite στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Μπογκοτά.

Ουρακοτάγκος σε ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης . Ένας νεαρός ουρακοτάγκος στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης.
REUTERS / EDGAR SU

Ένας νεαρός ουρακοτάγκος στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης.

Κίνα: Συνεχίζονται οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αντιπρόσωποι στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος πραγματοποιούν δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του ετήσιου συμβουλίου.
REUTERS / THOMAS PETER

Αντιπρόσωποι στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος πραγματοποιούν δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του ετήσιου συμβουλίου.