Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 21:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.

Συρία: Πανηγυρισμοί για την κατάληψη της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους. Μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων χορεύουν σε ένα δρόμο στη Ράκα, στη Συρία. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ολοκλήρωσαν την Τρίτη το πρωί την κατάληψη της παγκόσμιας «πρωτεύουσας» του ισλαμικού χαλιφάτου που είχε «ιδρύσει» το Ισλαμικό Κράτος το 2014, Ράκα, στη βόρεια Συρία.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων χορεύουν σε ένα δρόμο στη Ράκα, στη Συρία. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ολοκλήρωσαν την Τρίτη το πρωί την κατάληψη της παγκόσμιας «πρωτεύουσας» του ισλαμικού χαλιφάτου που είχε «ιδρύσει» το Ισλαμικό Κράτος το 2014, Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Στιγμιότυπο από εμπορικό κέντρο του Τόκιο . Στιγμιότυπο από εμπορικό κέντρο του Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Στιγμιότυπο από εμπορικό κέντρο του Τόκιο.

Χιμπατζής σε ζωολογικό κήπο του Κρασνογιάρσκ. Η Anfisa, ένας 12χρονος θηλυκός χιμπατζής απεικονίζεται στον ζωολογικό κήπο Royev Ruchey της ρωσικής πόλης Κρασνογιάρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η Anfisa, ένας 12χρονος θηλυκός χιμπατζής απεικονίζεται στον ζωολογικό κήπο Royev Ruchey της ρωσικής πόλης Κρασνογιάρσκ.

Φθινόπωρο στη Βουλγαρία . Δύο γυναίκες κάθονται σε παγκάκι σε πάρκο της Σόφιας, απολαμβάνοντας μία ζεστή φθινοπωρινή μέρα στη βουλγαρική πρωτεύουσα.
EPA / VASSIL DONEV

Δύο γυναίκες κάθονται σε παγκάκι σε πάρκο της Σόφιας, απολαμβάνοντας μία ζεστή φθινοπωρινή μέρα στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Πακιστάν: Έκρηξη στην πόλη Κουέτα . Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι έξι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά οχήματος των δυνάμεων ασφαλείας, στην πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι AJJ.
REUTERS / NASEER AHMED

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι έξι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά οχήματος των δυνάμεων ασφαλείας, στην πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι AJJ.

Πάπιες στο Ναύπλιο . Πάπιες στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου. Μία από τις πάπιες στην τεχνίτη λίμνη του πάρκου του Ναυπλίου γέννησε δώδεκα παπάκια κι όπως ήταν φυσικό τράβηξαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Πάπιες στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου. Μία από τις πάπιες στην τεχνίτη λίμνη του πάρκου του Ναυπλίου γέννησε δώδεκα παπάκια κι όπως ήταν φυσικό τράβηξαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.

Μετεγκατάσταση προσφύγων στη Γαλλία . Οικογένειες προσφύγων περιμένουν τη σειρά τους για έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν για τη Λυών της Γαλλίας. Ομάδα 234 προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, καθώς και κάποιοι που δηλώνουν απάτριδες αναχωρούν από την Αθήνα για τη γαλλική πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων.
SOOC / George Vitsaras

Οικογένειες προσφύγων περιμένουν τη σειρά τους για έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν για τη Λυών της Γαλλίας. Ομάδα 234 προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, καθώς και κάποιοι που δηλώνουν απάτριδες αναχωρούν από την Αθήνα για τη γαλλική πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων.

Εργασίες αναστήλωσης του παραδοσιακού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα . Με τσιμεντοενέσεις για να ενισχύσουν τα θεμέλια του γεφυριού τα οποία και φέρουν ρωγμές ξεκίνησε η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας. Τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσουν και οι εργασίες της αναστήλωσης από τα υλικά που μαζεύτηκαν αμέσως μετά την κατάρρευσή του τον Φεβρουάριο του 2015 τα οποία φυλάσσονται σε χώρο παρακείμενο του γεφυριού.
INTIME NEWS / ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με τσιμεντοενέσεις για να ενισχύσουν τα θεμέλια του γεφυριού τα οποία και φέρουν ρωγμές ξεκίνησε η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας. Τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσουν και οι εργασίες της αναστήλωσης από τα υλικά που μαζεύτηκαν αμέσως μετά την κατάρρευσή του τον Φεβρουάριο του 2015 τα οποία φυλάσσονται σε χώρο παρακείμενο του γεφυριού.

Καθημερινή ζωή στην Κούβα. Στιγμιότυπο από την περιοχή Gibara της Κούβας.
EPA / ALEJANDRO ERNESTO

Στιγμιότυπο από την περιοχή Gibara της Κούβας.

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Άνδρας του προσωπικού ασφαλείας παίρνει θέση στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού κατά την εναρκτήρια σύνοδο του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα επιτύχει μία «σαρωτική νίκη» στη μάχη κατά της διαφθοράς.
REUTERS / THOMAS PETER

Άνδρας του προσωπικού ασφαλείας παίρνει θέση στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού κατά την εναρκτήρια σύνοδο του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα επιτύχει μία «σαρωτική νίκη» στη μάχη κατά της διαφθοράς.

Δύση του ήλιου στο Στρασβούργο . Ο ήλιος δύει πίσω από ένα δέντρο κατά τη διάρκεια μίας φθινοπωρινής βραδιάς σε αμπελώνα του Osthoffen, έξω από το Στρασβούργο.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Ο ήλιος δύει πίσω από ένα δέντρο κατά τη διάρκεια μίας φθινοπωρινής βραδιάς σε αμπελώνα του Osthoffen, έξω από το Στρασβούργο.