Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 21:50

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου εναντίον Τραμπ. Παίκτες των Jacksonville Jaguars γονατίζουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, πριν τον αγώνα με τους Baltimore Ravens. Πολλοί παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου γονάτισαν σήμερα πριν από τα ματς της National Football Ligue στα στάδια των Ηνωμένων Πολιτειών, αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε την απόλυση των αθλητών που δεν σέβονται τον αμερικανικό εθνικό ύμνο. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, με παίκτες γονατισμένους στον χορτάρι, λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμάκωσε τη ρητορική του ζητώντας μποϊκοτάζ των ομάδων οι παίκτες των οποίων δείχνουν έλελιψη σεβασμού προς την Αμερική.
Action Images via Reuters / PAUL CHILDS

Παίκτες των Jacksonville Jaguars γονατίζουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, πριν τον αγώνα με τους Baltimore Ravens. Πολλοί παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου γονάτισαν σήμερα πριν από τα ματς της National Football Ligue στα στάδια των Ηνωμένων Πολιτειών, αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε την απόλυση των αθλητών που δεν σέβονται τον αμερικανικό εθνικό ύμνο. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, με παίκτες γονατισμένους στον χορτάρι, λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμάκωσε τη ρητορική του ζητώντας μποϊκοτάζ των ομάδων οι παίκτες των οποίων δείχνουν έλελιψη σεβασμού προς την Αμερική.

Βαρκελώνη: Διαδήλωση υπέρ του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλωνίας. Μία γυναίκα φορώντας την σημαία της Καταλονίας, αφήνει ένα γαρύφαλλο σε ένα όχημα της αστυνομίας Mossos d
REUTERS / SUSANA VERA

Μία γυναίκα φορώντας την σημαία της Καταλονίας, αφήνει ένα γαρύφαλλο σε ένα όχημα της αστυνομίας Mossos d'Esquadra, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την απόσχισή της Καταλονίας από την Ισπανία, στη Βαρκελώνη. Κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες των πολιτών της Καταλονίας, μετά το κύμα συλλήψεων και κατασχέσεων προεκλογικού υλικού που πραγματοποιεί η αστυνομία έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να κηρύξει άκυρη τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Αγώνας αυτοσχέδιων οχημάτων στο Καζακστάν . Διαγωνιζόμενος οδηγεί το αυτοσχέδιο, χωρίς μηχανή, όχημά του, κατά τη διάρκεια του αγώνα Red Bull Soapbox, στο Αλμάτι, στο Καζακστάν.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Διαγωνιζόμενος οδηγεί το αυτοσχέδιο, χωρίς μηχανή, όχημά του, κατά τη διάρκεια του αγώνα Red Bull Soapbox, στο Αλμάτι, στο Καζακστάν.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η Μέρκελ. Μαζί με το σύζυγό της, Γιόαχιμ Σάουερ, ψήφισε στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ. Το εκλογικό τμήμα της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν εντός του Πανεπιστημίου Χούμπολτ, του αρχαιότερου πανεπιστημίου της γερμανικής πρωτεύουσας.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μαζί με το σύζυγό της, Γιόαχιμ Σάουερ, ψήφισε στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ. Το εκλογικό τμήμα της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν εντός του Πανεπιστημίου Χούμπολτ, του αρχαιότερου πανεπιστημίου της γερμανικής πρωτεύουσας.

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 του οίκου Dolce&Gabbana, στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 του οίκου Dolce&Gabbana, στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.

Οξεία προσφυγική κρίση στο Μπανγκλαντές. Πρόσφυγες Ροχίνγκια συνωστίζονται για να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Cox
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Πρόσφυγες Ροχίνγκια συνωστίζονται για να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Cox's Bazar, στο  Μπανγκλαντές. Είναι η πιο οξεία προσφυγική κρίση παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, από τις 25 Αυγούστου 430.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Μιανμάρ και διέσχισαν τα σύνορα με το Μπανγκλαντές. Η στρατιωτική επιχείρηση της Μιανμάρ στην επαρχία Ραχίν, μετά τις επιθέσεις ανταρτών, προκαλεί τον μαζικό διωγμό της μουσουλμανικής κοινότητας από τη χώρα. Ο ΟΗΕ απήυθυνε έκκληση για βοήθεια καθώς τη χαρακτηρίζει εθνοκάθαρση, ενώ η Μιανμάρ κάνει λόγο για νόμιμη επιχείρηση κατά τρομοκρατών.

Μεξικό: Άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων . Μέλη σωστικού συνεργείου από την Ισπανία ξεκουράζονται, πριν συνεχίσουν την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μεξικό πριν τέσσερις μέρες. Άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ πριν τέσσερις μέρες στο Μεξικό, μετά τη διακοπή τους εξαιτίας μιας νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης το Σάββατο. Από την Τρίτη, διασώθηκαν από κτήρια που κατέρρευσαν συνολικά 69 άνθρωποι, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός της το Σάββατο κάνει λόγο για 305 νεκρούς, εκ των οποίων 167 στην Πόλη του Μεξικού, 73 στην Πολιτεία Μορέλος, 45 στην Πολιτεία Πουέμπλα, 13 στην Πολιτεία του Μεξικού, 6 στην Πολιτεία Γκερέρο και ένας στην Οαχάκα.
REUTERS / CARLOS JASSO

Μέλη σωστικού συνεργείου από την Ισπανία ξεκουράζονται, πριν συνεχίσουν την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μεξικό πριν τέσσερις μέρες. Άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ πριν τέσσερις μέρες στο Μεξικό, μετά τη διακοπή τους εξαιτίας μιας νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης το Σάββατο. Από την Τρίτη, διασώθηκαν από κτήρια που κατέρρευσαν συνολικά 69 άνθρωποι, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός της το Σάββατο κάνει λόγο για 305 νεκρούς, εκ των οποίων 167 στην Πόλη του Μεξικού, 73 στην Πολιτεία Μορέλος, 45 στην Πολιτεία Πουέμπλα, 13 στην Πολιτεία του Μεξικού, 6 στην Πολιτεία Γκερέρο και ένας στην Οαχάκα.

Κυκλώνας Μαρία: Πλημμύρες από την υποχώρηση φράγματος στο Πουέρτο Ρίκο. Πλημμυρισμένη περιοχή κοντά στο φράγμα της λίμνης Γουαχατάκα, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο λόγω της υποχώρησης φράγματος εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία. Το φράγμα Γουαχατάκα υποχώρησε προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες και μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Πλημμυρισμένη περιοχή κοντά στο φράγμα της λίμνης Γουαχατάκα, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο λόγω της υποχώρησης φράγματος εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία. Το φράγμα Γουαχατάκα υποχώρησε προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες και μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Αγώνας Κολύμβησης - Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου. Στιγμιότυπο από τον αγώνα κολύμβησης «Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου» (Cross the Euro Canal), στον Ισθμό της Κορίνθου.  Οι διαγωνιζόμενοι θα κολυμπήσουν κατά μήκος της Διώρυγας της Κορίνθου, διασχίζοντας τα 6.343 μ. που είναι το μήκος της διώρυγας μεταξύ Ισθμίων και Ποσειδωνίας.
SOOC / Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από τον αγώνα κολύμβησης «Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου» (Cross the Euro Canal), στον Ισθμό της Κορίνθου.  Οι διαγωνιζόμενοι θα κολυμπήσουν κατά μήκος της Διώρυγας της Κορίνθου, διασχίζοντας τα 6.343 μ. που είναι το μήκος της διώρυγας μεταξύ Ισθμίων και Ποσειδωνίας.

43ο φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στιγμιότυπο από το 43ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το 43ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον.

Οι Άρχοντες του Κεραυνού στην Κροατία. Οι «Άρχοντες των Κεραυνών» εκτελούν ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Visualia, στην πόλη της Αδριατικής Πούλα, στην Κροατία. Το Visualia είναι ένα φεστιβάλ οπτικοακουστικών τεχνών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την προσέγγιση των νέων τεχνολογιών στους πολίτες.
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Οι «Άρχοντες των Κεραυνών» εκτελούν ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Visualia, στην πόλη της Αδριατικής Πούλα, στην Κροατία. Το Visualia είναι ένα φεστιβάλ οπτικοακουστικών τεχνών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την προσέγγιση των νέων τεχνολογιών στους πολίτες.

Εκλογές στη Γερμανία. Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στο Μόναχο. Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν περίπου 61,8 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες προκειμένου να εκλέξουν το 19ο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιό τους. Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 18:00, οπότε και θα ανακοινωθεί η πρώτη πρόβλεψη αποτελέσματος (exit poll).
REUTERS / Michaela Rehle

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στο Μόναχο. Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν περίπου 61,8 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες προκειμένου να εκλέξουν το 19ο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιό τους. Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 18:00, οπότε και θα ανακοινωθεί η πρώτη πρόβλεψη αποτελέσματος (exit poll).

Στιγμές τρυφερότητας σε τοπίο καταστροφής. Ένα κορίτσι αγκαλιάζει έναν αξιωματικό του ναυτικού, στην πόλη του Μεξικού. Άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ πριν τέσσερις μέρες στο Μεξικό, μετά τη διακοπή τους εξαιτίας μιας νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης το Σάββατο η οποία, για άλλη μια φορά, έβγαλε στον δρόμο τους πολίτες.
REUTERS / JOSE LUIS GONZALEZ

Ένα κορίτσι αγκαλιάζει έναν αξιωματικό του ναυτικού, στην πόλη του Μεξικού. Άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ πριν τέσσερις μέρες στο Μεξικό, μετά τη διακοπή τους εξαιτίας μιας νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης το Σάββατο η οποία, για άλλη μια φορά, έβγαλε στον δρόμο τους πολίτες.