Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 20:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Νεογέννητο λιοντάρι στη Ρωσία . Νεογέννητο λιοντάρι, ηλικίας τριών εβδομάδων, στο ζωολογικό κήπο της Σταυρούπολης, στη Ρωσία.
REUTERS / EDUARD KORNIYENKO

Νεογέννητο λιοντάρι, ηλικίας τριών εβδομάδων, στο ζωολογικό κήπο της Σταυρούπολης, στη Ρωσία.

Εντυπωσιακό σόου φώτων στον Τερματικό Σταθμό Γκραντ Σέντραλ. Μία γυναίκα βγάζει φωτογραφίες μία προβολή στην οροφή του Τερματικού Σταθμού Γκραντ Σέντραλ, η οποία είναι αφιερωμένη στη δουλειά των γυναικών επιστημόνων και μηχανικών, στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / ADREES LATIF

Μία γυναίκα βγάζει φωτογραφίες μία προβολή στην οροφή του Τερματικού Σταθμού Γκραντ Σέντραλ, η οποία είναι αφιερωμένη στη δουλειά των γυναικών επιστημόνων και μηχανικών, στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Έκθεση ανθρώπινου σώματος στη Γενεύη. Κόσμος παρατηρεί ένα πλαστικοποιημένο ανθρώπινο σώμα που εκτίθεται στην έκθεση Body Worlds and The Cycle of Life στη Γενεύη. Η έκθεση παρουσιάζει ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί με την τεχνική της πλαστικοποίησης, την οποία ανακάλυψε ο γερμανός ανατόμος Gunther von Hagens.
EPA / MARTIAL TREZZINI

Κόσμος παρατηρεί ένα πλαστικοποιημένο ανθρώπινο σώμα που εκτίθεται στην έκθεση Body Worlds and The Cycle of Life στη Γενεύη. Η έκθεση παρουσιάζει ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί με την τεχνική της πλαστικοποίησης, την οποία ανακάλυψε ο γερμανός ανατόμος Gunther von Hagens.

Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε καταυλισμό Ροχινγκια στο Μπανγκλαντές. Πρόσφυγες της μειονότητας Ροχινγκια συνωστίζονται για να παραλάβουν τρόφιμα, στο Cox
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Πρόσφυγες της μειονότητας Ροχινγκια συνωστίζονται για να παραλάβουν τρόφιμα, στο Cox's Bazar, στο Μπανγκλαντές.

Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του βρετανικού οίκου On/Off, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.
EPA / NEIL HALL

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του βρετανικού οίκου On/Off, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

Στρατιωτική άσκηση παλαιστίνιων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι μαχητές από τις Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλαντίν, τη στρατιωτική πτέρυγα της ένοπλης ομάδας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης (PRC), παίρνουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση, στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι μαχητές από τις Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλαντίν, τη στρατιωτική πτέρυγα της ένοπλης ομάδας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης (PRC), παίρνουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση, στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

ΠΟΥ: Σε 700.000 έχουν ανέλθει τα κρούσματα χολέρας στην Υεμένη. Γιατροί φροντίζουν ένα μικρό κορίτσι που έχει προσβληθεί από χολέρα, ενώ ένα άλλο (αριστερά) λαμβάνει θεραπεία, σε ένα νοσοκομείο στη Σανάα, κατά τη διάρκεια επιδημίας της χολέρας, η οποία ταλανίζει την Υεμένη τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από τις τοπικές υγειονομικές αρχές στη χώρα να προχωρήσουν στην έγκριση και εφαρμογή εμβολιασμών, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας της ασθένειας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 2.090 ανθρώπων, ενώ έχουν υπολογιστεί περίπου 700.000 ύποπτα κρούσματα σε όλη την αραβική χώρα από τα τέλη Απριλίου.
EPA / YAHYA ARHAB

Γιατροί φροντίζουν ένα μικρό κορίτσι που έχει προσβληθεί από χολέρα, ενώ ένα άλλο (αριστερά) λαμβάνει θεραπεία, σε ένα νοσοκομείο στη Σανάα, κατά τη διάρκεια επιδημίας της χολέρας, η οποία ταλανίζει την Υεμένη τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από τις τοπικές υγειονομικές αρχές στη χώρα να προχωρήσουν στην έγκριση και εφαρμογή εμβολιασμών, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας της ασθένειας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 2.090 ανθρώπων, ενώ έχουν υπολογιστεί περίπου 700.000 ύποπτα κρούσματα σε όλη την αραβική χώρα από τα τέλη Απριλίου.

Εν αναμονή του κυκλώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο. Μία γυναίκα ξεκουράζεται σε ένα σχολείο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο, εν αναμονή του κυκλώνα Μαρία στην Guayama, στο Πουέρτο Ρίκο. Το Σεντ Κρουά, στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, πλήττει η Μαρία, ο κυκλώνας κατηγορίας 5 που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου στη Γουαδελούπη. Ο κυκλώνας απειλεί επίσης το Πουέρτο Ρίκο, ενώ προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στη μικροσκοπική Δομίνικα.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Μία γυναίκα ξεκουράζεται σε ένα σχολείο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο, εν αναμονή του κυκλώνα Μαρία στην Guayama, στο Πουέρτο Ρίκο. Το Σεντ Κρουά, στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, πλήττει η Μαρία, ο κυκλώνας κατηγορίας 5 που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου στη Γουαδελούπη. Ο κυκλώνας απειλεί επίσης το Πουέρτο Ρίκο, ενώ προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές στη μικροσκοπική Δομίνικα.

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Ασθενείς νοσοκομείου λαμβάνουν ιατρική φροντίδα έξω από το κτήριο, μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το κεντρικό Μεξικό χθες το βράδυ.Τουλάχιστον 226 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Η χθεσινή σεισμική δόνηση ήταν ο δεύτερος σεισμός που συγκλόνισε το Μεξικό μέσα στον Σεπτέμβριο: Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε νότιες πολιτείες της χώρας την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.
EPA / Jose Mendez

Ασθενείς νοσοκομείου λαμβάνουν ιατρική φροντίδα έξω από το κτήριο, μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το κεντρικό Μεξικό χθες το βράδυ.Τουλάχιστον 226 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Η χθεσινή σεισμική δόνηση ήταν ο δεύτερος σεισμός που συγκλόνισε το Μεξικό μέσα στον Σεπτέμβριο: Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε νότιες πολιτείες της χώρας την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.

Ομιλία Ντόναλντ Τραμπ στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Βόρεια Κορέα, Ιράν, τρομοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η αναδιάρθρωση του ΟΗΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα Ηνωμένα Έθνη. Εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορεά θα καταστραφεί εντελώς, ξεκαθάρισε ο αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας ακόμη λόγο για κράτη - παρίες τα οποία αποτελούν απειλή για τον πλανήτη. Επιτέθηκε επίσης με σφοδρότητα στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι στηρίζει το «δικτατορικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ» στη Συρία, ότι χρηματοδοτεί «τρομοκράτες όπως η Χεζμπολάχ» και ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά του εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη. Επίθεση εξαπέλυσε και κατά της Κούβας, αλλά κυρίως κατά του καθεστώτος της Βενεζουέλας, το οποίο χαρακτήρισε «σοσιαλιστική διεφθαρμένη δικτατορία».
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Βόρεια Κορέα, Ιράν, τρομοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η αναδιάρθρωση του ΟΗΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα Ηνωμένα Έθνη. Εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορεά θα καταστραφεί εντελώς, ξεκαθάρισε ο αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας ακόμη λόγο για κράτη - παρίες τα οποία αποτελούν απειλή για τον πλανήτη. Επιτέθηκε επίσης με σφοδρότητα στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι στηρίζει το «δικτατορικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ» στη Συρία, ότι χρηματοδοτεί «τρομοκράτες όπως η Χεζμπολάχ» και ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά του εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη. Επίθεση εξαπέλυσε και κατά της Κούβας, αλλά κυρίως κατά του καθεστώτος της Βενεζουέλας, το οποίο χαρακτήρισε «σοσιαλιστική διεφθαρμένη δικτατορία».