Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Απλώνεται η πετρελαιοκηλίδα από τη Σαλαμίνα στις παραλίες της Αττικής. Αεροφωτογραφία από την παραλία του Άγιου Κοσμά, στην Αττική. Τραγική παραμένει η κατάσταση στις ακτές της Αττικής μέχρι και το Λαγονήσι, οι οποίες έχουν αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων απορρύπανσης, ενώ χθες το απόγευμα έγινε γνωστό από το συντονιστικό όργανο ότι αντλήθηκαν πάνω 774 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» όπως και 350 κυβικά μέτρα προσμίξεων πετρελαιοειδών από την εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού.
REUTERS / GIORGOS MOUTAFIS

Αεροφωτογραφία από την παραλία του Άγιου Κοσμά, στην Αττική. Τραγική παραμένει η κατάσταση στις ακτές της Αττικής μέχρι και το Λαγονήσι, οι οποίες έχουν αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων απορρύπανσης, ενώ χθες το απόγευμα έγινε γνωστό από το συντονιστικό όργανο ότι αντλήθηκαν πάνω 774 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» όπως και 350 κυβικά μέτρα προσμίξεων πετρελαιοειδών από την εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού.

Συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Σιωπηλή συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου
SOOC / Nikos Libertas

Σιωπηλή συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου 'Killah P' Φύσσα στο σημείο της δολοφονίας του, στο Κερατσίνι, το βράδυ της Κυριακής, 17 Σεπτεμβρίου 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.

Κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Ιαπωνίας . Μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων της Ιαπωνίας και Αμερικανοί στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε πολεμική άσκηση σε αστικό περιβάλλον, κατά τη διάρκεια κοινής στρατιωτικής άσκησης, με όνομα Orient Shield 17, κοντά στο όρος Φούτζι, στο πεδίο εκπαίδευσης Χιγκάσιφούτζι, στην Γκοτέμπα, δυτικά του Τόκιο, στην Ιαπωνία.
REUTERS / ISSEI KATO

Μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων της Ιαπωνίας και Αμερικανοί στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε πολεμική άσκηση σε αστικό περιβάλλον, κατά τη διάρκεια κοινής στρατιωτικής άσκησης, με όνομα Orient Shield 17, κοντά στο όρος Φούτζι, στο πεδίο εκπαίδευσης Χιγκάσιφούτζι, στην Γκοτέμπα, δυτικά του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Πρόβα παρέλασης ιππικού στην Ολλανδία. Μέλη του ιππικού κάνουν πρόβα στην παραλία του Σεβενίνγκεν ενόψει της παρέλασης στη Χάγη, η οποία θα λάβει χώρα μετά το λόγο του βασιλιά, για την εξαγγελία των βασικών σημείων της κυβερνητικής πολιτικής για την επερχόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο.
REUTERS / UNITED PHOTOS

Μέλη του ιππικού κάνουν πρόβα στην παραλία του Σεβενίνγκεν ενόψει της παρέλασης στη Χάγη, η οποία θα λάβει χώρα μετά το λόγο του βασιλιά, για την εξαγγελία των βασικών σημείων της κυβερνητικής πολιτικής για την επερχόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο.

Προεκλογική συγκέντρωση της Μέρκελ στο Φράιμπουργκ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επικεφαλής της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), κρατά ένα καρότο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής της συγκέντρωσης στο Φράιμπουργκ, στη Γερμανία.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επικεφαλής της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), κρατά ένα καρότο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής της συγκέντρωσης στο Φράιμπουργκ, στη Γερμανία.

Νέα έργα του Banksy στο Λονδίνο. Κόσμος κοιτά το νέο γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, κοντά στο Κέντρο του Μπάρμπικαν, στο Λονδίνο. Δύο νέες τοιχογραφίες του γνωστού δημιουργού γκράφιτι εμφανίστηκαν σε μία στοά κοντά στο Κέντρο του Μπάρμπικαν, σηματοδοτώντας τα εγκαίνια της έκθεσης του αμερικανού καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος πριν γίνει ζωγράφος, ξεκίνησε την καρίερα του ως καλλιτέχνης δρόμου, σχεδιάζοντας με σπρέι γκράφιτι στο μετρό της Νέας Υόρκης και υπογράφοντας ως SAMO. Πέθανε στην ηλικία των 27 ετών, το 1988, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Banksy περιέγραψε τις τοιχογραφίες του σαν «μία άτυπη συνεργασία του» με την έκθεση αυτή. Περιέγραψε επίσης το Μπάρμπικαν ως τον «τόπο που συνήθως είναι πολύ πρόθυμος να καθαρίσει κάθε γκράφιτι από τους τοίχους του».
REUTERS / PETER NICHOLLS

Κόσμος κοιτά το νέο γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, κοντά στο Κέντρο του Μπάρμπικαν, στο Λονδίνο. Δύο νέες τοιχογραφίες του γνωστού δημιουργού γκράφιτι εμφανίστηκαν σε μία στοά κοντά στο Κέντρο του Μπάρμπικαν, σηματοδοτώντας τα εγκαίνια της έκθεσης του αμερικανού καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος πριν γίνει ζωγράφος, ξεκίνησε την καρίερα του ως καλλιτέχνης δρόμου, σχεδιάζοντας με σπρέι γκράφιτι στο μετρό της Νέας Υόρκης και υπογράφοντας ως SAMO. Πέθανε στην ηλικία των 27 ετών, το 1988, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Banksy περιέγραψε τις τοιχογραφίες του σαν «μία άτυπη συνεργασία του» με την έκθεση αυτή. Περιέγραψε επίσης το Μπάρμπικαν ως τον «τόπο που συνήθως είναι πολύ πρόθυμος να καθαρίσει κάθε γκράφιτι από τους τοίχους του».

Λαμπερά βραβεία Emmy στο Λος Άντζελες. Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, η Νικόλ Κίντμαν και η Ρις Γουίδερσπουν ποζάρουν στους φωτογράφους με τα βραβεία Emmy που απέσπασαν για την καλύτερη μίνι σειρά «Big Little Lies», στη φετινή διοργάνωση στο Λος Άντζελες.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, η Νικόλ Κίντμαν και η Ρις Γουίδερσπουν ποζάρουν στους φωτογράφους με τα βραβεία Emmy που απέσπασαν για την καλύτερη μίνι σειρά «Big Little Lies», στη φετινή διοργάνωση στο Λος Άντζελες.

Στιγμιότυπο από τις πυραμίδες της Γκίζας. Ένας Αιγύπτιος ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με την καμήλα του, μπροστά από την Πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, στη Γκίζα.
EPA / MOHAMED HOSSAM

Ένας Αιγύπτιος ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με την καμήλα του, μπροστά από την Πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, στη Γκίζα.

Καταυλισμός εκτοπισμένων Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές. Μία πρόσφυγας Ροχίνγκια, κρατά το μωρό της αγκαλιά, σε ένα καταυλισμό στην περιοχή Cox
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Μία πρόσφυγας Ροχίνγκια, κρατά το μωρό της αγκαλιά, σε ένα καταυλισμό στην περιοχή Cox's Bazar, στο Μπανγκλαντές. Oργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις και εμπάργκο στην πώληση όπλων στον στρατό της Μιανμάρ εξαιτίας της επιχείρησής του που έχει προκαλέσει κύμα φυγής 410.000 μελών της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια  προς το Μπανγκλαντές. Περίπου ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια ζούσαν στην Πολιτεία Ραχίν μέχρι να ξεσπάσει το τελευταίο κύμα βίας. Στους περισσότερους έχουν επιβληθεί δρακόντειοι περιορισμοί στις μετακινήσεις τους, ενώ δεν τους αναγνωρίζεται η υπηκοότητα.

Κατασκευή σταδίου στο Γεκατερίνμπουργκ. Εργάτες συμμετέχουν στην κατασκευή του σταδίου Ekaterinburg Arena, στο Γεκατερίνμπουργκ.
REUTERS / STRINGER

Εργάτες συμμετέχουν στην κατασκευή του σταδίου Ekaterinburg Arena, στο Γεκατερίνμπουργκ.