Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 21:35

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Άνοιξε η Μπιενάλε στην Κωνσταντινούπολη. Επισκέπτες της 15ης Μπιενάλε στην Κωνσταντινούπολη εξετάζουν το έργο «Cri» του καλλιτέχνη Adel Abdessemed. Η έκθεση που φέτος φέρει τον τίτλο «Ένας καλό γείτονας» φιλοξενείται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης και θα διαρκέσει ως τις 12 Νοεμβρίου. 
EPA / SEDAT SUNA

Επισκέπτες της 15ης Μπιενάλε στην Κωνσταντινούπολη εξετάζουν το έργο «Cri» του καλλιτέχνη Adel Abdessemed. Η έκθεση που φέτος φέρει τον τίτλο «Ένας καλό γείτονας» φιλοξενείται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης και θα διαρκέσει ως τις 12 Νοεμβρίου. 

Μακρόν: «Συνάντηση» με τον Αλέξανδρο Δουμά. Ο Γάλλος πρόεδρος παρατηρεί την προτομή του συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά στο Κάστρο του Μόντε-Κρίστο (Chateau de Monte-Cristo) στην περιοχή Μαρλί-λε-Ρουά, στη Γαλλία. Το κάστρο, που είχε χτιστεί από τον Αλέξανδρο Δουμά, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και ο Γάλλος πρόεδρος συνόδεψε μικρούς μαθητές στο κάστρο στα πλαίσια του θεσμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς. 
REUTERS / POOL

Ο Γάλλος πρόεδρος παρατηρεί την προτομή του συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά στο Κάστρο του Μόντε-Κρίστο (Chateau de Monte-Cristo) στην περιοχή Μαρλί-λε-Ρουά, στη Γαλλία. Το κάστρο, που είχε χτιστεί από τον Αλέξανδρο Δουμά, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και ο Γάλλος πρόεδρος συνόδεψε μικρούς μαθητές στο κάστρο στα πλαίσια του θεσμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς. 

Η ομορφιά της «νεκρής φύσης» στην Ιαπωνία . Πεύκα στον κήπο του κάστρου Ματσούε στην πόλη Ματσούε, στην Ιαπωνία. Το πεύκο στην ασιατική κουλτούρα ( ιαπωνική, κορεατική και κινεζική ) συμβολίζει τη μακροζωία, την αρετή και τη νεότητα και συνδέεται με την αρρενωπότητα και την εξουσία. 
EPA / EVERETT KENNEDY BROWN

Πεύκα στον κήπο του κάστρου Ματσούε στην πόλη Ματσούε, στην Ιαπωνία. Το πεύκο στην ασιατική κουλτούρα ( ιαπωνική, κορεατική και κινεζική ) συμβολίζει τη μακροζωία, την αρετή και τη νεότητα και συνδέεται με την αρρενωπότητα και την εξουσία. 

Βουτιά στον αφρό . Στιγμιότυπο από το Color Run στην πόλη Γκντίνια, στην Πολωνία. 
REUTERS / SALEH SALEM

Στιγμιότυπο από το Color Run στην πόλη Γκντίνια, στην Πολωνία. 

Αναέριο σόου στην Ελβετία . Στιγμιότυπο από το Διεθνές Breitling Sion Airshow στην πόλη Σιόν, στην Ελβετία. 
EPA / CHRISTIAN MERZ

Στιγμιότυπο από το Διεθνές Breitling Sion Airshow στην πόλη Σιόν, στην Ελβετία. 

Στιγμές ξεκούρασης για τους εκτοπισμένους Ροχίνγκια . Πρόσφυγες Ροχίνγκια από την Μιανμάρ κάνουν μπάνιο σε μια λίμνη κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στο Cox Bazar, στο Μπανγκλαντές. Περίπου 370.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ για το Μπανγκλαντές, λόγω ξεσπάσματος βίας στην περιοχή τον Αύγουστο.
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Πρόσφυγες Ροχίνγκια από την Μιανμάρ κάνουν μπάνιο σε μια λίμνη κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στο Cox Bazar, στο Μπανγκλαντές. Περίπου 370.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ για το Μπανγκλαντές, λόγω ξεσπάσματος βίας στην περιοχή τον Αύγουστο.

Ημέρα Ανεξαρτησίας στο Μεξικό . Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 207ης επετείου της ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας του Μεξικού από τους Ισπανούς.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 207ης επετείου της ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας του Μεξικού από τους Ισπανούς.

Διασκεδάζοντας στο Oktoberfest . Κόσμος κάνει μια βόλτα στις ρόδες που έχουν στηθεί για τη 184η διοργάνωση του Oktoberfest. Η γιορτή της μπύρας ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται δυο εβδομάδες μετά. 
REUTERS / MICHAELA REHLE

Κόσμος κάνει μια βόλτα στις ρόδες που έχουν στηθεί για τη 184η διοργάνωση του Oktoberfest. Η γιορτή της μπύρας ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται δυο εβδομάδες μετά. 

Παίζοντας με τη... φωτιά στη Λευκορωσία. Καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρόγραμμά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτιάς «MIFF 2017» στο Μινσκ, στη Λευκορωσία. 
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρόγραμμά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτιάς «MIFF 2017» στο Μινσκ, στη Λευκορωσία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους χώρους της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους χώρους της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.