Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 20:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης. Μετανάστης δακρύζει, μετά τη διάσωσή του από την οργάνωση SOS Mediterranee, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης με το σκάφος MV Aquarius, στη Μεσόγειο, ανοιχτά των λιβυκών ακτών.
REUTERS / TONY GENTILE

Μετανάστης δακρύζει, μετά τη διάσωσή του από την οργάνωση SOS Mediterranee, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης με το σκάφος MV Aquarius, στη Μεσόγειο, ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

Κεραυνοί στο Λας Βέγκας. Κεραυνοί στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.
REUTERS / STEVE MARCUS

Κεραυνοί στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.

Εργασίες απορρύπανσης σε Γλυφάδα και Άλιμο. Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από απορρυπαντικά σκάφη, ιδιωτικά αλλά και του Λιμενικού, ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών της Σαλαμίνας, του Πειραιά, του Άγ. Κοσμά και της Γλυφάδας στις οποίες έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ». Συνεργεία επιχειρούν και από χερσαίας πλευράς ενώ η διαδικασία επικεντρώνεται σήμερα στην περιοχή της Γλυφάδας. Σε όλες τις περιοχές του Πειραιά, από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγ. Κοσμά και τη Γλυφάδα έχουν ποντιστεί σε ορισμένα σημεία πλωτά φράγματα για τον περιορισμό της ρύπανσης.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από απορρυπαντικά σκάφη, ιδιωτικά αλλά και του Λιμενικού, ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών της Σαλαμίνας, του Πειραιά, του Άγ. Κοσμά και της Γλυφάδας στις οποίες έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ». Συνεργεία επιχειρούν και από χερσαίας πλευράς ενώ η διαδικασία επικεντρώνεται σήμερα στην περιοχή της Γλυφάδας. Σε όλες τις περιοχές του Πειραιά, από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγ. Κοσμά και τη Γλυφάδα έχουν ποντιστεί σε ορισμένα σημεία πλωτά φράγματα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

Το Corfe Castle στα χρώματα του δειλινού . Το μεσαιωνικό κάστρο Corfe Castle στο Ντόρσετ της Βρετανίας διακρίνεται κατά τη δύση του ήλιου. 
REUTERS / TOBY MELVILLE

Το μεσαιωνικό κάστρο Corfe Castle στο Ντόρσετ της Βρετανίας διακρίνεται κατά τη δύση του ήλιου. 

Νιγηρία: Εκδήλωση για τα κορίτσια που είχαν απαχθεί . Μερικά από τα 106 κορίτσια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ χορεύουν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για τις ίδιες στην Αμπούζα, στη Νιγηρία. 
REUTERS / AFOLABI SOTUNDE

Μερικά από τα 106 κορίτσια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ χορεύουν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για τις ίδιες στην Αμπούζα, στη Νιγηρία. 

Ινδία: Πολύνεκρο ατύχημα με υπερφορτωμένο πλοίο . Τουλάχιστον 22 άνθρωποι πνίγηκαν και 10 αγνοούνται έπειτα από τη βύθιση ενός υπερφορτωμένου πλοιαρίου στον ποταμό Γιαμούνα της βόρειας Ινδίας.
EPA / RAJAT GUPTA

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι πνίγηκαν και 10 αγνοούνται έπειτα από τη βύθιση ενός υπερφορτωμένου πλοιαρίου στον ποταμό Γιαμούνα της βόρειας Ινδίας.

Προσευχή στην Ιερουσαλήμ. Στιγμιότυπο από το όρος του Ναού ή Χαράμ αλ-Σαρίφ λίγο πριν την αυγή στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ. Οι πιστοί ετοιμάζονται για τον εορτασμό του  Ρος Ασσανά (Rosh Hashana), τη γιορτή δηλαδή στην οποία αλλάζει η ημερομηνία του χρόνου.
EPA / ABIR SULTAN

Στιγμιότυπο από το όρος του Ναού ή Χαράμ αλ-Σαρίφ λίγο πριν την αυγή στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ. Οι πιστοί ετοιμάζονται για τον εορτασμό του  Ρος Ασσανά (Rosh Hashana), τη γιορτή δηλαδή στην οποία αλλάζει η ημερομηνία του χρόνου.

Γκράφιτι στην Αθήνα. Γκράφιτι στον Κεραμεικό, στην Αθήνα.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Γκράφιτι στον Κεραμεικό, στην Αθήνα.

Χρυσάνθεμα στο Ναύπλιο. Ανθισμένα χρυσάνθεμα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ανθισμένα χρυσάνθεμα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Μιανμάρ: Περίπου 370.000 οι εκτοπισμένοι Ροχίνγκια . Πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διασχίζουν τις όχθες του ποταμού Mayu για να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή.  Περίπου 370.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ για το Μπανγκλαντές, λόγω ξεσπάσματος βίας στην περιοχή τον Αύγουστο. Ολόκληρα χωριά στα οποία κατοικούσαν οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
 
REUTERS / STRINGER

Πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διασχίζουν τις όχθες του ποταμού Mayu για να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή.  Περίπου 370.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ για το Μπανγκλαντές, λόγω ξεσπάσματος βίας στην περιοχή τον Αύγουστο. Ολόκληρα χωριά στα οποία κατοικούσαν οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Τρίτη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων για το Παρίσι . Δύο άνδρες περνούν μπροστά από το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει τοποιετηθεί στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Η ΔΟΕ επισημοποίησε χθες το βράδυ την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων σε Παρίσι (2024) και Λος Άντζελες (2028), μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Λίμα. Η γαλλική πρωτεύουσα, που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν δύο φορές τη διοργάνωση, θα την υποδεχθεί ξανά ύστερα από 100 χρόνια (1924), ενώ για την «πόλη των αγγέλων» θα είναι η τρίτη φορά, μετά το 1932 και το 1984.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Δύο άνδρες περνούν μπροστά από το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει τοποιετηθεί στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Η ΔΟΕ επισημοποίησε χθες το βράδυ την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων σε Παρίσι (2024) και Λος Άντζελες (2028), μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη Λίμα. Η γαλλική πρωτεύουσα, που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν δύο φορές τη διοργάνωση, θα την υποδεχθεί ξανά ύστερα από 100 χρόνια (1924), ενώ για την «πόλη των αγγέλων» θα είναι η τρίτη φορά, μετά το 1932 και το 1984.

Διασκέδαση στη Βιέννη. Στιγμιότυπο από το πάρκο διασκέδασης Πράτερ στη Βιέννη, στην Αυστρία. 
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Στιγμιότυπο από το πάρκο διασκέδασης Πράτερ στη Βιέννη, στην Αυστρία. 

Βυθισμένη βάρκα στην Φλόριντα . Μία βυθισμένη βάρκα διακρίνεται σε αεροφωτογραφία από το σύμπλεγμα νησιών Φλόριντα Κις, στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο κυκλώνας Ίρμα έχει προκαλέσει πολλές υλικές καταστροφές ενώ έχει στοιχίσει την ζωή τουλάχιστον 77 ανθρώπων μετά το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική. 
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Μία βυθισμένη βάρκα διακρίνεται σε αεροφωτογραφία από το σύμπλεγμα νησιών Φλόριντα Κις, στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο κυκλώνας Ίρμα έχει προκαλέσει πολλές υλικές καταστροφές ενώ έχει στοιχίσει την ζωή τουλάχιστον 77 ανθρώπων μετά το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική.