Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 18:41

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία . Κόσμος περπατάει στο προσφάτως εγκαινιασμένο πάρκο Zaryadye στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στη Ρωσία. 
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Κόσμος περπατάει στο προσφάτως εγκαινιασμένο πάρκο Zaryadye στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στη Ρωσία. 

Μπλακάουτ στην Κούβα. Μία κοπέλα διακρίνεται στο σκοτάδι να κοιτάει το κινητό της σε ένα πάρκο στην Αβάνα της Κούβας. Η χώρα επλήγη από το πέρασμα της Ίρμα προκαλώντας μπλακάουτ και πολλές υλικές καταστροφές, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πολλές επαρχίες της χώρας. 
REUTERS / STRINGER

Μία κοπέλα διακρίνεται στο σκοτάδι να κοιτάει το κινητό της σε ένα πάρκο στην Αβάνα της Κούβας. Η χώρα επλήγη από το πέρασμα της Ίρμα προκαλώντας μπλακάουτ και πολλές υλικές καταστροφές, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πολλές επαρχίες της χώρας. 

Κακοκαιρία στην ΠΓΔΜ. Αστραπές «κοσμούν» τον ουρανό του χωριού Bardovci στην ΠΓΔΜ. 
EPA / SASO LICOVSKI

Αστραπές «κοσμούν» τον ουρανό του χωριού Bardovci στην ΠΓΔΜ. 

Τιμή για τα θύματα της 11/9. Κόσμος αποτίει τιμή στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.  Δεκαέξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων. 
REUTERS / ANDREW KELLY

Κόσμος αποτίει τιμή στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.  Δεκαέξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων. 

Σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για τους Ροχίνγκια . Μία εξουθενωμένη πρόσφυγας Ροχίνγκια που μόλις πέρασε τα σύνορα Μιανμάρ- Μπανγκλαντές πιάνει το χώμα σε ακτή του Μπανγκλαντές. Στη Μιανμάρ ο στρατός της κατά πλειοψηφία βουδιστικής χώρας κατηγορείται για πράξεις εθνοκάθαρσης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 300.000 Ροχίνγκια να έχουν αναγκαστεί μέχρι στιγμής να διαφύγουν στο Μπανγκλαντές. Η βία μάλιστα στη Μιανμάρ προκάλεσε την αντίδραση του ΟΗΕ με την κατεπείγουσα σύγκληση Συμβούλιου Ασφαλείας την Τετάρτη. 
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Μία εξουθενωμένη πρόσφυγας Ροχίνγκια που μόλις πέρασε τα σύνορα Μιανμάρ- Μπανγκλαντές πιάνει το χώμα σε ακτή του Μπανγκλαντές. Στη Μιανμάρ ο στρατός της κατά πλειοψηφία βουδιστικής χώρας κατηγορείται για πράξεις εθνοκάθαρσης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 300.000 Ροχίνγκια να έχουν αναγκαστεί μέχρι στιγμής να διαφύγουν στο Μπανγκλαντές. Η βία μάλιστα στη Μιανμάρ προκάλεσε την αντίδραση του ΟΗΕ με την κατεπείγουσα σύγκληση Συμβούλιου Ασφαλείας την Τετάρτη. 

Εργασίες αντιρρύπανσης στην περιοχή των Σεληνίων μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου. Στιγμιότυπο από τις εργασίες αντιρρύπανσης από πετρελαιοειδή, στα Σελήνια Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Τουλάχιστον 20 κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα έχουν περισυλλεγεί έως σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, στη Σαλαμίνα, μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου, λόγω της βύθισης του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα. Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων, ενώ στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο 23 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης, με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τις εργασίες αντιρρύπανσης από πετρελαιοειδή, στα Σελήνια Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Τουλάχιστον 20 κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα έχουν περισυλλεγεί έως σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, στη Σαλαμίνα, μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου, λόγω της βύθισης του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα. Στο σημείο της βύθισης του πλοίου έχουν ποντιστεί επάλληλες σειρές πλωτών φραγμάτων, ενώ στην περιοχή των Σεληνίων επιχειρεί συνεργείο 23 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας αντιρρύπανσης, με πέντε βυτιοφόρα οχήματα και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη.

Ηλιοβασίλεμα στην Καλιφόρνια . Κόσμος απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στην Πανεπιστημιούπολη του Pepperdine στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. 
EPA / MIKE NELSON

Κόσμος απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στην Πανεπιστημιούπολη του Pepperdine στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. 

24ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό. Τετραήμερο ταλαιπωρίας ξεκινάει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή για το επιβατικό κοινό, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρυχθεί σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τετραήμερο ταλαιπωρίας ξεκινάει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή για το επιβατικό κοινό, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν προκηρυχθεί σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Αφγανιστάν: Επιστρέφουν οι εκτοπισμένοι . Ένα μικρό κορίτσι διακρίνεται στα συντρίμμια του σπιτιού του στο Αφγανιστάν. Η οικογένειά της είναι ανάμεσα στους εκτοπισμένους της περιοχής Αχίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στα ανατολικά του Αφγανιστάν, που επιστρέφουν στις εστίες τους ένα χρόνο μετά. Οι οικογένειες είχαν εκτοπιστεί λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας και των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους. 
EPA / GHULAMULLAH HABIBI

Ένα μικρό κορίτσι διακρίνεται στα συντρίμμια του σπιτιού του στο Αφγανιστάν. Η οικογένειά της είναι ανάμεσα στους εκτοπισμένους της περιοχής Αχίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στα ανατολικά του Αφγανιστάν, που επιστρέφουν στις εστίες τους ένα χρόνο μετά. Οι οικογένειες είχαν εκτοπιστεί λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας και των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

Γαλλία: Αντιδράσεις για την εργασιακή μεταρρύθμιση . Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη Λυών, στη Γαλλία. 
REUTERS / ROBERT PRATTA

Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη Λυών, στη Γαλλία.