Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 18:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Φεστιβάλ χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ χρωμάτων 2017 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ χρωμάτων 2017 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Έργο τέχνης στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού . Ένα έργο τέχνης ύψους περίπου 21 μέτρων του Γάλλου καλλιτέχνη JR έχει τοποθετηθεί στα σύνορα στην πόλη Tecate πάνω από το τείχος που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό. 
EPA / PAUL BUCK

Ένα έργο τέχνης ύψους περίπου 21 μέτρων του Γάλλου καλλιτέχνη JR έχει τοποθετηθεί στα σύνορα στην πόλη Tecate πάνω από το τείχος που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό. 

Κολομβία: Συγκεντρώσεις πιστών για να δουν τον Πάπα. Μία πιστή έχει προσέλθει στο λιμάνι Contecar στην Καρταχένα της Κολομβίας για να δει από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο. 
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Μία πιστή έχει προσέλθει στο λιμάνι Contecar στην Καρταχένα της Κολομβίας για να δει από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Πίστα motocross στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Επίδειξη motocross σε πίστα από ροζ άμμο πλαισίωσε την επίδειξη μόδας της Ριάνα για τη Fenty x Puma στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 
EPA / PETER FOLEY

Επίδειξη motocross σε πίστα από ροζ άμμο πλαισίωσε την επίδειξη μόδας της Ριάνα για τη Fenty x Puma στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς . Στιγμιότυπο από το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε στις 9:00 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου και 210.000 λυκείου. Από το υπουργείο Παιδείας, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι «όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως».
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε στις 9:00 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου και 210.000 λυκείου. Από το υπουργείο Παιδείας, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι «όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως».

Ο ποταμός Λίτανι από ψηλά. Στιγμιότυπο από τμήμα του ποταμού Λίτανι καθώς ρέει μέσα σε τεχνητή λίμνη στο χωριό Qaraoun, στο Λίβανο. 
REUTERS / JAMAL SAIDI

Στιγμιότυπο από τμήμα του ποταμού Λίτανι καθώς ρέει μέσα σε τεχνητή λίμνη στο χωριό Qaraoun, στο Λίβανο. 

Συνεχίζονται οι ροές Ροχίνγκια προς το Μπαγκλαντές. Πρόσφυγας Ροχίνγκια μαζί με ένα μικρό παιδί βγαίνουν στην ακτή αφότου πέρασαν με βάρκα τα σύνορα της Μιανμάρ με το Μπαγκλαντές. Το Σάββατο έλαβαν χώρα νέες βιαιοπραγίες στη βορειοδυτική Μιανμάρ, καθώς αρκετά χωριά, όπου έχουν βρει καταφύγιο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα οι Ροχίνγκια να συγκεντρώνονται στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, προκειμένου να αναζητήσουν άσυλο. 
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Πρόσφυγας Ροχίνγκια μαζί με ένα μικρό παιδί βγαίνουν στην ακτή αφότου πέρασαν με βάρκα τα σύνορα της Μιανμάρ με το Μπαγκλαντές. Το Σάββατο έλαβαν χώρα νέες βιαιοπραγίες στη βορειοδυτική Μιανμάρ, καθώς αρκετά χωριά, όπου έχουν βρει καταφύγιο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα οι Ροχίνγκια να συγκεντρώνονται στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, προκειμένου να αναζητήσουν άσυλο. 

Επέτειος του πραξικοπήματος στη Χιλή . Μία γυναίκα επισκέπτεται το μνημείο για τα θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ στο Σαντιάγο της Χιλής. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για τη 44η επέπειο από το πραξικόπημα, στις 11 Σεπτεμβρίου 1973, το οποίο διήρκησε 17 χρόνια. 
EPA / ELVIS GONZALEZ

Μία γυναίκα επισκέπτεται το μνημείο για τα θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ στο Σαντιάγο της Χιλής. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για τη 44η επέπειο από το πραξικόπημα, στις 11 Σεπτεμβρίου 1973, το οποίο διήρκησε 17 χρόνια. 

Τέχνη με πολιτικούς συμβολισμούς . Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Σκοτ Μαρς ολοκληρώνει το τελευταίο έργο του σε προάστιο του Σίδνεϊ. Πρόκειται για μία τοιχογραφία στην οποία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλία, Τόνι Άμποτ, να παντρεύεται τον εαυτό του. 
REUTERS / STRINGER

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Σκοτ Μαρς ολοκληρώνει το τελευταίο έργο του σε προάστιο του Σίδνεϊ. Πρόκειται για μία τοιχογραφία στην οποία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλία, Τόνι Άμποτ, να παντρεύεται τον εαυτό του. 

Στιγμιότυπο από το μουσείο Τέιτ. Υπάλληλος του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ του Λονδίνου επιθεωρεί τη δουλειά («Χωρίς τίτλο»- Σκαλιά) της Rachel Whiteread. 
REUTERS / HANNAH MCKAY

Υπάλληλος του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ του Λονδίνου επιθεωρεί τη δουλειά («Χωρίς τίτλο»- Σκαλιά) της Rachel Whiteread. 

Πρώτο κουδούνι στην πυρόπληκτη περιοχή του Καλάμου. Μαθητές από το Γυμνάσιο - Λύκειο Καλάμου παρέλαβαν τα βιβλία τους, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Γυμνάσιο - Λύκειο της πυρόπληκτης περιοχής του Καλάμου, όπου το σχολείο υποδέχτηκε τους μαθητές του μετά από ένα καλοκαίρι καταστροφικών πυρκαγιών.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαθητές από το Γυμνάσιο - Λύκειο Καλάμου παρέλαβαν τα βιβλία τους, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Γυμνάσιο - Λύκειο της πυρόπληκτης περιοχής του Καλάμου, όπου το σχολείο υποδέχτηκε τους μαθητές του μετά από ένα καλοκαίρι καταστροφικών πυρκαγιών.

Πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα μετά από βύθιση δεξαμενόπλοιου. Ρύπανση 1,5 χιλιομέτρου από πετρελαιοειδή και πίσσα παρατηρήθηκε μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» έμφορτου με 2.570 τόνους καύσιμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που επικαλείται η ΕΡΤ, η σφράγιση στο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή θα αντιμετωπιστεί «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα».
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ρύπανση 1,5 χιλιομέτρου από πετρελαιοειδή και πίσσα παρατηρήθηκε μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» έμφορτου με 2.570 τόνους καύσιμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που επικαλείται η ΕΡΤ, η σφράγιση στο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή θα αντιμετωπιστεί «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα».