Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 21:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 29 Αυγούστου 2017.

Κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη. Στιγμιότυπο από την κακοκαιρία που έπληξε την Κωνσταντινούπολη. Ο ι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σταθμοί στην πόλη. 
EPA / ERDEM SAHIN

Στιγμιότυπο από την κακοκαιρία που έπληξε την Κωνσταντινούπολη. Ο ι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σταθμοί στην πόλη. 

Προεκλογικός πυρετός στη Γερμανία . Δύο γυναίκες οπαδοί του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της Άγκελα Μέρκελ στην πόλη Bitterfeld-Wolfen, στη Γερμανία. 
EPA / CLEMENS BILAN

Δύο γυναίκες οπαδοί του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της Άγκελα Μέρκελ στην πόλη Bitterfeld-Wolfen, στη Γερμανία. 

Θρησκευτικό φεστιβάλ στη Σριναγκάρ. Ένα κορίτσι κοιτά μέσα από ένα ξύλινο παράθυρο, στο ναό Mir Syed Ali Hamdani, κατά τη διάρκεια ετήσιου θρησκευτικού φεστιβάλ στη Σριναγκάρ.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένα κορίτσι κοιτά μέσα από ένα ξύλινο παράθυρο, στο ναό Mir Syed Ali Hamdani, κατά τη διάρκεια ετήσιου θρησκευτικού φεστιβάλ στη Σριναγκάρ.

Χιλιάδες νεκρά ψάρια λόγω του καύσωνα την Ταϊβάν. Ένας άντρας προσπαθεί καθαρίζει τις όχθες του ποταμού Κίλανγκ από νεκρά ψάρια, στην Ταϊπέι. Χιλιάδες ψάρια βρέθηκαν νεκρά στην επιφάνεια του ποταμού τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ταϊπέι, το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων κέφαλων. Για 16 συνεχόμενες ημέρες η θερμοκρασία άγγιζε τους 36 βαθμούς κελσίου, για πρώτη φορά μέσα σε 120 χρόνια.
EPA / DAVID CHANG

Ένας άντρας προσπαθεί καθαρίζει τις όχθες του ποταμού Κίλανγκ από νεκρά ψάρια, στην Ταϊπέι. Χιλιάδες ψάρια βρέθηκαν νεκρά στην επιφάνεια του ποταμού τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ταϊπέι, το κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων κέφαλων. Για 16 συνεχόμενες ημέρες η θερμοκρασία άγγιζε τους 36 βαθμούς κελσίου, για πρώτη φορά μέσα σε 120 χρόνια.

Αποστράτευση παραστρατιωτικών αστυνομικών στην Κίνα. Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί προετοιμάζονται για μια ομαδική φωτογραφία, πριν από την αποστράτευσή τους στην πόλη Ναντσίνγκ, στην επαρχία Γιανγκσού της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί προετοιμάζονται για μια ομαδική φωτογραφία, πριν από την αποστράτευσή τους στην πόλη Ναντσίνγκ, στην επαρχία Γιανγκσού της Κίνας.

Βορεοκορεατικός πύραυλος πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας. Πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας πέρασε πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ, στις 05:57 (τοπική ώρα, 23:57 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. O πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Σουνάν κοντά στην Πιονγιάνγκ και πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, διανύοντας μια απόσταση 2.700 χιλιομέτρων σε ανώτατο ύψος περίπου 550 χιλιομέτρων. Κατά το NHK (εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας), ο πύραυλος διασπάστηκε σε τρία κομμάτια, προτού καταπέσει περίπου 1.180 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Χοκάιντο. Το Τόκιο ενεργοποίησε το σύστημα έκτακτης ανάγκης και προειδοποίησε τους κατοίκους να λάβουν μέτρα προφύλαξης. Ο ιαπωνικός στρατός δεν επιχείρησε να καταρρίψει τον πύραυλο.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας πέρασε πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ, στις 05:57 (τοπική ώρα, 23:57 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. O πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Σουνάν κοντά στην Πιονγιάνγκ και πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, διανύοντας μια απόσταση 2.700 χιλιομέτρων σε ανώτατο ύψος περίπου 550 χιλιομέτρων. Κατά το NHK (εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας), ο πύραυλος διασπάστηκε σε τρία κομμάτια, προτού καταπέσει περίπου 1.180 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Χοκάιντο. Το Τόκιο ενεργοποίησε το σύστημα έκτακτης ανάγκης και προειδοποίησε τους κατοίκους να λάβουν μέτρα προφύλαξης. Ο ιαπωνικός στρατός δεν επιχείρησε να καταρρίψει τον πύραυλο.

Καταιγίδα στην Παμπλόνα. Κεραυνός στον ουρανό, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην Παμπλόνα, την ιστορική πρωτεύουσα της Ναβάρρας στην Ισπανία.
EPA / Jesus Diges

Κεραυνός στον ουρανό, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην Παμπλόνα, την ιστορική πρωτεύουσα της Ναβάρρας στην Ισπανία.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο. Μια ομάδα με  δέκα  φλαμίνγκο (φοινικόπτερα), κατέφθασαν την Τρίτη στο Ναύπλιο,  για να ξεκουραστούν αλλά και να τραφούν από το ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης που βρίσκεται αυτή την εποχή σε εξέλιξη. Το  φλαμίνγκο ή κοινώς φοινικόπτερο είναι ένα μεγάλο είδος φλαμίνγκο. Ζει στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή.
EPA / BOUGIOTIS VANGELIS

Μια ομάδα με  δέκα  φλαμίνγκο (φοινικόπτερα), κατέφθασαν την Τρίτη στο Ναύπλιο,  για να ξεκουραστούν αλλά και να τραφούν από το ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης που βρίσκεται αυτή την εποχή σε εξέλιξη. Το  φλαμίνγκο ή κοινώς φοινικόπτερο είναι ένα μεγάλο είδος φλαμίνγκο. Ζει στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή.

Μιανμάρ: Αναζητώντας καταφύγιο στο Μπανγκλαντές. Παιδιά της μειονότητας των Ροχίνγκια διασχίζουν τα νερά ενός ποταμού στην προσπάθειά τους να περάσουν στο Μπανγκλαντές.  Τουλάχιστον 3.000 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια έχουν περάσει τις τρεις τελευταίες ημέρες από τη Μιανμάρ στο Μπανγκλαντές για να γλιτώσουν από τη νέα κλιμάκωση της βίας στην Πολιτεία Ραχίν, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Οι συνοριοφύλακες του Μπανγκλαντές προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο στη χώρα των προσφύγων, με αξιωματούχους να δηλώνουν στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν στείλει πίσω στην πατρίδα τους περίπου 550 Ροχίνγκια από τη Δευτέρα, παρά την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να τους επιτρέψουν να εισέλθουν στη χώρα.
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Παιδιά της μειονότητας των Ροχίνγκια διασχίζουν τα νερά ενός ποταμού στην προσπάθειά τους να περάσουν στο Μπανγκλαντές.  Τουλάχιστον 3.000 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια έχουν περάσει τις τρεις τελευταίες ημέρες από τη Μιανμάρ στο Μπανγκλαντές για να γλιτώσουν από τη νέα κλιμάκωση της βίας στην Πολιτεία Ραχίν, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Οι συνοριοφύλακες του Μπανγκλαντές προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο στη χώρα των προσφύγων, με αξιωματούχους να δηλώνουν στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν στείλει πίσω στην πατρίδα τους περίπου 550 Ροχίνγκια από τη Δευτέρα, παρά την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να τους επιτρέψουν να εισέλθουν στη χώρα.

Κίνα: Στα παρασκήνια της όπερας Chiu Chow. Ηθοποιοί της όπερας Chiu Chow, κάθονται στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια παράστασης στο Χονγκ Κονγκ. Η όπερα Chiu Chow είναι μία από τις παραλλαγές της κινεζικής όπερας, η οποία προέρχεται από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας. Οι παραστάσεις αποτελούν μέρος του φεστιβάλ The Hungry Ghost, ή Yu Lan, όπου σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, τα ανήσυχα πνεύματα περιπλανώνται στη γη για ένα μήνα.
EPA / JEROME FAVRE

Ηθοποιοί της όπερας Chiu Chow, κάθονται στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια παράστασης στο Χονγκ Κονγκ. Η όπερα Chiu Chow είναι μία από τις παραλλαγές της κινεζικής όπερας, η οποία προέρχεται από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας. Οι παραστάσεις αποτελούν μέρος του φεστιβάλ The Hungry Ghost, ή Yu Lan, όπου σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, τα ανήσυχα πνεύματα περιπλανώνται στη γη για ένα μήνα.

Βροχερή ημέρα στην Ινδία. Ένα αγόρι προσπαθεί να προφυλαχθεί από τη βροχή, έξω από το σπίτι του, σε μία παραγκούπολη στη Μουμπάι, στην Ινδία.
REUTERS / SHAILESH ANDRADE

Ένα αγόρι προσπαθεί να προφυλαχθεί από τη βροχή, έξω από το σπίτι του, σε μία παραγκούπολη στη Μουμπάι, στην Ινδία.

Χιούστον: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών. Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, ενώ ακόμη 30.000 άτομα εκτιμάται ότι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν  τις εστίες τους λόγω των πρωτόγνωρων πλημμυρών. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους για την άνοδο της στάθμης του νερού τις επόμενες μέρες, καθώς η καταιγίδα μαίνεται πάνω από τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού. Χιλιάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, αστυνομικές δυνάμεις, διασώστες και πολίτες έσπευσαν με ελικόπτερα, πλοιάρια και ειδικά φορτηγά να διασώσουν εκατοντάδες άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στο Χιούστον, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.
REUTERS / JONATHAN BACHMAN

Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, ενώ ακόμη 30.000 άτομα εκτιμάται ότι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν  τις εστίες τους λόγω των πρωτόγνωρων πλημμυρών. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους για την άνοδο της στάθμης του νερού τις επόμενες μέρες, καθώς η καταιγίδα μαίνεται πάνω από τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού. Χιλιάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, αστυνομικές δυνάμεις, διασώστες και πολίτες έσπευσαν με ελικόπτερα, πλοιάρια και ειδικά φορτηγά να διασώσουν εκατοντάδες άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στο Χιούστον, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.