Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 21:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.

Πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία στην περιοχή του Ρέντη. Πυρκαγιά ξέσπασε σε εξωτερικό χώρο μεταφορικής εταιρείας στην οδό Αγίας Άννης 47, στην περιοχή του Ρέντη. Στο σημείο έσπευσαν οκτώ οχήματα με 24 πυροσβέστες, που όμως ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εξωτερικό χώρο μεταφορικής εταιρείας στην οδό Αγίας Άννης 47, στην περιοχή του Ρέντη. Στο σημείο έσπευσαν οκτώ οχήματα με 24 πυροσβέστες, που όμως ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Βουτώντας για τροφή. Ένα θαλασσοπούλι, Σούλα του Βορρά, βουτά για να πιάσει ψάρια, ανοιχτά των ακτών του Berck sur Mer, στη βόρεια Γαλλία.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Ένα θαλασσοπούλι, Σούλα του Βορρά, βουτά για να πιάσει ψάρια, ανοιχτά των ακτών του Berck sur Mer, στη βόρεια Γαλλία.

Τοματομαχίες στην Ισπανία. Κόσμος συμμετέχει στον παραδοσιακό τοματοπόλεμο, γνωστό ως «Tomatina», που διεξάγεται στην πόλη Μπουνιόλ της Ισπανίας.
REUTERS / HEINO KALIS

Κόσμος συμμετέχει στον παραδοσιακό τοματοπόλεμο, γνωστό ως «Tomatina», που διεξάγεται στην πόλη Μπουνιόλ της Ισπανίας.

Παζάρι ζώων στην Ινδονησία. Στιγμιότυπο από το παζάρι ζώων, για την επερχόμενη γιορτή του Εϊντ Αλ-Αντχά, στη Τζακάρτα.
REUTERS / BEAWIHARTA

Στιγμιότυπο από το παζάρι ζώων, για την επερχόμενη γιορτή του Εϊντ Αλ-Αντχά, στη Τζακάρτα.

Διαγωνισμός εικονικής πραγματικότητας στη Βενετία. Κόσμος δοκιμάζει ακουστικά και headset εικονικής πραγματικότητας, σε διαγωνισμό VR που διεξάγεται στο πλαίσιο του 74ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Κόσμος δοκιμάζει ακουστικά και headset εικονικής πραγματικότητας, σε διαγωνισμό VR που διεξάγεται στο πλαίσιο του 74ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας.

Καθημερινή ζωή στη Νιγηρία. Γυναίκες περνούν μπροστά από τον υπαίθριο πάγκο με ντομάτες ενός μικροπωλητή, στο δρόμο προς την πόλη Κάνο, στη βορειοδυτική Νιγηρία.
REUTERS / AKINTUNDE AKINLEYE

Γυναίκες περνούν μπροστά από τον υπαίθριο πάγκο με ντομάτες ενός μικροπωλητή, στο δρόμο προς την πόλη Κάνο, στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Ξεκινά το μεγάλο προσκύνημα των πιστών στη Μέκκα. Περίπου 2 εκατομμύρια πιστοί βρίσκονται στη Μέκκα για το Χατζ, το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα. Τα τελετουργικά ξεκινούν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η συγκέντρωση του πλήθους κατά την διάρκεια του Χατζ θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται επί ποδός εδώ και μήνες για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα. Το προσκύνημα στη Μέκκα αποτελεί υποχρεωτικό θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων, και πρέπει να εκτελεστεί τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Περίπου 2 εκατομμύρια πιστοί βρίσκονται στη Μέκκα για το Χατζ, το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα. Τα τελετουργικά ξεκινούν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η συγκέντρωση του πλήθους κατά την διάρκεια του Χατζ θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται επί ποδός εδώ και μήνες για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα. Το προσκύνημα στη Μέκκα αποτελεί υποχρεωτικό θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων, και πρέπει να εκτελεστεί τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Επαναπατρισμός μεταναστών στη Λιβύη. Μία γυναίκα, στην οποία δεν επετράπει να επιστρέψει στη χώρα της επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα, κλαίει ενώ την παρηγορεί μία άλλη, σε ένα κέντρο κράτησης στην Τρίπολη, στη Λιβύη.
REUTERS / HANI AMARA

Μία γυναίκα, στην οποία δεν επετράπει να επιστρέψει στη χώρα της επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα, κλαίει ενώ την παρηγορεί μία άλλη, σε ένα κέντρο κράτησης στην Τρίπολη, στη Λιβύη.

 Καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» στη Νεβάδα. Στιγμιότυπο από το 31o ετήσιο φεστιβάλ τεχνών και μουσικής «Burning Man», το οποίο διεξάγεται στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα. Περίπου 70.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται και φέτος για το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος), στην έρημο της Νεβάδα.
REUTERS / JIM URQUHART

Στιγμιότυπο από το 31o ετήσιο φεστιβάλ τεχνών και μουσικής «Burning Man», το οποίο διεξάγεται στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα. Περίπου 70.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται και φέτος για το καλλιτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος), στην έρημο της Νεβάδα.

Χιλιάδες οι πλημμυροπαθείς στο Χιούστον. Ένας άντρας κρατά τα δύο του σκυλιά μετά τη διάσωσή του από την Εθνοφρουρά του Τέξας, από πλημμυρισμένη περιοχή στο Σάιπρες Κρικ, στο Χιούστον. Πρωτόγνωρα ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν κάνει την κίνηση εντός, από και προς το Χιούστον σχεδόν αδύνατη. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έξι εκ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας, που προσπαθούσε να σωθεί από τα ορμητικά νερά.
REUTERS / HANDOUT

Ένας άντρας κρατά τα δύο του σκυλιά μετά τη διάσωσή του από την Εθνοφρουρά του Τέξας, από πλημμυρισμένη περιοχή στο Σάιπρες Κρικ, στο Χιούστον. Πρωτόγνωρα ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν κάνει την κίνηση εντός, από και προς το Χιούστον σχεδόν αδύνατη. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έξι εκ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας, που προσπαθούσε να σωθεί από τα ορμητικά νερά.