Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 20:38

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017.

 Καρναβάλι στο Νότινγκ Χιλ. Στιγμιότυπο από το καλοκαιρινό καρναβάλι στους δρόμους του Νότινγκ Χιλ, στο Λονδίνο. 
REUTERS / EDDIE KEOGH

Στιγμιότυπο από το καλοκαιρινό καρναβάλι στους δρόμους του Νότινγκ Χιλ, στο Λονδίνο. 

Κάνοντας ποδήλατο στο Σίδνεϊ. Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο περνώντας ανάμεσα από δύο κτήρια στην επιχειρηματική ζώνη του Σίδνεϊ.
REUTERS / STEVEN SAPHORE

Ένας άνδρας κάνει ποδήλατο περνώντας ανάμεσα από δύο κτήρια στην επιχειρηματική ζώνη του Σίδνεϊ.

Κένυα: Αυστηρή νομοθεσία ενάντια στις πλαστικές σακούλες. Πελαργοί μαραμπού στέκονται πάνω σ’ έναν σωρό από πλαστικά υλικά σε χωματερή στα περίχωρα του Ναϊρόμπι. Κενυάτες που παράγουν, πωλούν ή ακόμη και χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες θα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών ή με πρόστιμα 40.000 δολαρίων, καθώς τέθηκε σε ισχύ στη χώρα ο νόμος για τον περιορισμό της ρύπανσης από πλαστικά, ο οποίος είναι ο αυστηρότερος που έχει θεσπισθεί στον κόσμο.
REUTERS / THOMAS MUKOYA

Πελαργοί μαραμπού στέκονται πάνω σ’ έναν σωρό από πλαστικά υλικά σε χωματερή στα περίχωρα του Ναϊρόμπι. Κενυάτες που παράγουν, πωλούν ή ακόμη και χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες θα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών ή με πρόστιμα 40.000 δολαρίων, καθώς τέθηκε σε ισχύ στη χώρα ο νόμος για τον περιορισμό της ρύπανσης από πλαστικά, ο οποίος είναι ο αυστηρότερος που έχει θεσπισθεί στον κόσμο.

Στιγμές χαλάρωσης στο Νεοχώρι . Στιγμιότυπο από την παραλία του Νεοχωρίου στη Πελοπόννησο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14 Αυγούστου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Eurokinissi / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Στιγμιότυπο από την παραλία του Νεοχωρίου στη Πελοπόννησο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14 Αυγούστου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ομαδικοί γάμοι στην Κίνα. Ζευγάρια συμμετέχουν σε ομαδική γαμήλια τελετή, οποία πραγματοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο της δυναστείας Χαν, καθώς γιορτάζουν το φεστιβάλ Qixi, την κινεζική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Hengyang της επαρχίας Χουνάν της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ζευγάρια συμμετέχουν σε ομαδική γαμήλια τελετή, οποία πραγματοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο της δυναστείας Χαν, καθώς γιορτάζουν το φεστιβάλ Qixi, την κινεζική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Hengyang της επαρχίας Χουνάν της Κίνας.

Καθημερινή ζωή στην Καλκούτα . Ένας έμπορος κοιμάται ανάμεσα στις κατσίκες του σ’ ένα ζωοπάζαρο, πριν από το φεστιβάλ Eid al-Adha στην Καλκούτα της Ινδίας.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένας έμπορος κοιμάται ανάμεσα στις κατσίκες του σ’ ένα ζωοπάζαρο, πριν από το φεστιβάλ Eid al-Adha στην Καλκούτα της Ινδίας.

Ανατολή του ήλιου στο Σαν Σεμπαστιάν . Ανατολή του ήλιου στο Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.
EPA / Javier Etxezarreta

Ανατολή του ήλιου στο Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.

Στιγμιότυπο από την πόλη του Μεξικό . Στιγμιότυπο από το εσωτερικό καταστήματος θρησκευτικής τέχνης στην πόλη του Μεξικό.
REUTERS / HENRY ROMERO

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό καταστήματος θρησκευτικής τέχνης στην πόλη του Μεξικό.

Συνεχίζονται οι πλημμύρες στο Τέξας. Συνεχίζονται οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο νοτιοανατολικό Τέξας, ενώ η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ βρίσκεται περίπου 15 χλμ. βορειοανατολικά της Βικτόρια, με ανέμους έντασης 65 χλμ/ώρα. Το κέντρο της καταιγίδας Χάρβεϊ προβλέπεται να μετακινηθεί από το κέντρο της ακτογραμμής του Τέξας σήμερα και να ξαναεπιστρέψει στη θάλασσα απόψε.
REUTERS / ADREES LATIF

Συνεχίζονται οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο νοτιοανατολικό Τέξας, ενώ η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ βρίσκεται περίπου 15 χλμ. βορειοανατολικά της Βικτόρια, με ανέμους έντασης 65 χλμ/ώρα. Το κέντρο της καταιγίδας Χάρβεϊ προβλέπεται να μετακινηθεί από το κέντρο της ακτογραμμής του Τέξας σήμερα και να ξαναεπιστρέψει στη θάλασσα απόψε.

Φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στη Βαλένθια. Κόσμος παίζει με πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ «Corda» στο χωριό Paterna, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.
REUTERS / HEINO KALIS

Κόσμος παίζει με πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ «Corda» στο χωριό Paterna, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Ναυτική Ναυπλιάδα 2017. Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο σύλλογος «ο Παλαμήδης», ο Σύλλογος απανταχού Ναυπλιωτών «ο Ναύπλιος», ο ΔΟΠΠΑΤ και η Λιμενική αρχή Ναυπλίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργάνωσαν τη δεύτερη Ναυτική Ναυπλιάδα 2017, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Η «Ναυπλιάδα» αποτελεί έναν θεσμό που κατά το παρελθόν κυριαρχούσε στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και σχετίζονται με την τιμή την οποία απονέμει η πόλη στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τη θάλασσα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο σύλλογος «ο Παλαμήδης», ο Σύλλογος απανταχού Ναυπλιωτών «ο Ναύπλιος», ο ΔΟΠΠΑΤ και η Λιμενική αρχή Ναυπλίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργάνωσαν τη δεύτερη Ναυτική Ναυπλιάδα 2017, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Η «Ναυπλιάδα» αποτελεί έναν θεσμό που κατά το παρελθόν κυριαρχούσε στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και σχετίζονται με την τιμή την οποία απονέμει η πόλη στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τη θάλασσα.