Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 21:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 27 Αυγούστου 2017.

Πλημμύρες στο Χιούστον από τον τυφώνα Χάρβεϊ. Mε σφοδρότητα έπληξε το Χιούστον η βροχή που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ, αφότου σάρωσε τις ακτές της Πολιτείας του Τέξας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον, αναφέρονται παντού πλημμύρες και έκανε γνωστό ότι θα προστεθούν 40 πλοιάρια στα υπάρχοντα μέσα διάσωσης για να απομακρύνουν ανθρώπους από τις συνοικίες και τους αυτοκινητόδρομους που έχουν κατακλυστεί από τα νερά. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν λάβει περισσότερες από 2.000 εκκλήσεις από ανθρώπους παγιδευμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα. Οι υπηρεσίες διάσωσης κάλεσαν τους κατοίκους που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των νερών να σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών τους και όχι στις σοφίτες. Προειδοποίησαν επίσης τα 2 εκατομμύρια των κατοίκων του Χιούστον να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους επειδή οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.
REUTERS / NICK OXFORD

Mε σφοδρότητα έπληξε το Χιούστον η βροχή που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ, αφότου σάρωσε τις ακτές της Πολιτείας του Τέξας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον, αναφέρονται παντού πλημμύρες και έκανε γνωστό ότι θα προστεθούν 40 πλοιάρια στα υπάρχοντα μέσα διάσωσης για να απομακρύνουν ανθρώπους από τις συνοικίες και τους αυτοκινητόδρομους που έχουν κατακλυστεί από τα νερά. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν λάβει περισσότερες από 2.000 εκκλήσεις από ανθρώπους παγιδευμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα. Οι υπηρεσίες διάσωσης κάλεσαν τους κατοίκους που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των νερών να σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών τους και όχι στις σοφίτες. Προειδοποίησαν επίσης τα 2 εκατομμύρια των κατοίκων του Χιούστον να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους επειδή οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.

Γιορτή του Αγίου Ιουλιανού στη Μάλτα. Ένας άντρας αρπάζει μία σημαία καθώς πέφτει από τη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα και σύμφωνα με την παράδοση, οι παίκτες πρέπει να σκαρφαλώσουν σε ένα στύλο ο οποίος έχει καλυφθεί με λίπος και χωρίς να πέσουν να αρπάξουν μία από τις σημαίες που βρίσκονται πάνω του.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ένας άντρας αρπάζει μία σημαία καθώς πέφτει από τη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα και σύμφωνα με την παράδοση, οι παίκτες πρέπει να σκαρφαλώσουν σε ένα στύλο ο οποίος έχει καλυφθεί με λίπος και χωρίς να πέσουν να αρπάξουν μία από τις σημαίες που βρίσκονται πάνω του.

Παζάρι ζώων στο Πακιστάν. Άντρες σε ένα αυτοκίνητο επιστρέφουν με μία καμήλα που μόλις αγόρασαν από το παζάρι ζώων, ενόψει του φεστιβάλ Εΐντ αλ-Αντχά στην Πεσαβάρ. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.
REUTERS / FAYAZ AZIZ

Άντρες σε ένα αυτοκίνητο επιστρέφουν με μία καμήλα που μόλις αγόρασαν από το παζάρι ζώων, ενόψει του φεστιβάλ Εΐντ αλ-Αντχά στην Πεσαβάρ. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Πορφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.

Ρωσία: Εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις στο Διεθνές Στρατιωτικό Φόρουμ. Στιγμιότυπο από αεροπορική επίδειξη μαχητικού Sukhoi Su-30SM, της ακροβατικής ομάδας Russkiye Vityazi (Ρώσοι Ιππότες), κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικού Τεχνικού Φόρουμ ARMY 2017, στη βάση Κουμπίνκα, έξω από τη Μόσχα.
REUTERS / STRINGER

Στιγμιότυπο από αεροπορική επίδειξη μαχητικού Sukhoi Su-30SM, της ακροβατικής ομάδας Russkiye Vityazi (Ρώσοι Ιππότες), κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικού Τεχνικού Φόρουμ ARMY 2017, στη βάση Κουμπίνκα, έξω από τη Μόσχα.

Λίβανος: Παύση των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Λιβανέζοι στρατιώτες φθάνουν κοντά στην πόλη Ρας Μπαλμπέκ. Την παύση των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ανακοίνωσε ο στρατός του Λιβάνου. Η μονομερής εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στις 7.00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να «ανοίξει» τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις, σχετικά με την απελευθέρωση από το ISIS εννέα Λιβανέζων στρατιωτών. Τη μονομερή παύση των εχθροπραξίων ανακοίνωσε και η Χεζμπολάχ, η οποία επίσης διεξήγαγε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS. 
REUTERS / HASSAN ABDALLAH

Λιβανέζοι στρατιώτες φθάνουν κοντά στην πόλη Ρας Μπαλμπέκ. Την παύση των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ανακοίνωσε ο στρατός του Λιβάνου. Η μονομερής εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στις 7.00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να «ανοίξει» τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις, σχετικά με την απελευθέρωση από το ISIS εννέα Λιβανέζων στρατιωτών. Τη μονομερή παύση των εχθροπραξίων ανακοίνωσε και η Χεζμπολάχ, η οποία επίσης διεξήγαγε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS. 

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τοπικούς φορείς του νομού Φλώρινας. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τοπικούς φορείς του νομού Φλώρινας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει την τοπική κοινωνία σε μία σειρά από ζητήματα, οι λύσεις των οποίων μπορούν άμεσα να δρομολογηθούν.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τοπικούς φορείς του νομού Φλώρινας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει την τοπική κοινωνία σε μία σειρά από ζητήματα, οι λύσεις των οποίων μπορούν άμεσα να δρομολογηθούν.

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στην Καγκελαρία στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογράφει ένα αυτόγραφο στο χέρι ενός παιδιού, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κυβέρνησης «Open Door Day», έξω από την Καγκελαρία, στο Βερολίνο. Σταθερό είναι το προβάδισμα του CDU/CSU έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, λίγες εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άγκελα Μέρκελ ανέρχεται στο 38%, χάνοντας μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα έναντι της προηγούμενης σφυγμομέτρησης.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογράφει ένα αυτόγραφο στο χέρι ενός παιδιού, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κυβέρνησης «Open Door Day», έξω από την Καγκελαρία, στο Βερολίνο. Σταθερό είναι το προβάδισμα του CDU/CSU έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, λίγες εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άγκελα Μέρκελ ανέρχεται στο 38%, χάνοντας μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα έναντι της προηγούμενης σφυγμομέτρησης.

Έξοδος αμάχων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ. Αγόρι Ροχίνγκια πηδά πάνω από ένα συνοριακό φράχτη για να περάσει στο Μπανγκλαντές. Δεκάδες νεκροί και μαζική έξοδος από την Μιανμάρ χιλιάδων αμάχων της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια. Οι άμαχοι προσπαθούν να διαφύγουν περνώντας τα σύνορα με το Μπανγκλαντές μετά και τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μουσουλμάνων ανταρτών και της αστυνομίας στη δυτική Πολιτεία Ραχίν.Τουλάχιστον 92 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μετά από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Παρασκευή στην πολιτεία Ραχίν, η οποία τα τελευταία χρόνια σπαράσσεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια και των βουδιστών, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μιανμάρ.
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Αγόρι Ροχίνγκια πηδά πάνω από ένα συνοριακό φράχτη για να περάσει στο Μπανγκλαντές. Δεκάδες νεκροί και μαζική έξοδος από την Μιανμάρ χιλιάδων αμάχων της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια. Οι άμαχοι προσπαθούν να διαφύγουν περνώντας τα σύνορα με το Μπανγκλαντές μετά και τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μουσουλμάνων ανταρτών και της αστυνομίας στη δυτική Πολιτεία Ραχίν.Τουλάχιστον 92 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μετά από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Παρασκευή στην πολιτεία Ραχίν, η οποία τα τελευταία χρόνια σπαράσσεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια και των βουδιστών, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μιανμάρ.

Μεσαιωνικό φεστιβάλ στη Σερβία. Άντρες με πανοπλίες ιπποτών μονομαχούν κατά τη διάρκεια του ετήσιου μεσαιωνικού φεστιβάλ «Just Out», στο μοναστήρι Μανάσιγια, κοντά στην πόλη Δεσπότοβατς, στη Σερβία.
REUTERS / MARKO DJURICA

Άντρες με πανοπλίες ιπποτών μονομαχούν κατά τη διάρκεια του ετήσιου μεσαιωνικού φεστιβάλ «Just Out», στο μοναστήρι Μανάσιγια, κοντά στην πόλη Δεσπότοβατς, στη Σερβία.

«Βασιλιάς» της πυγμαχίας ο Φλόιντ Μέιγουεδερ. Στιγμιότυπο από τον αγώνα ανάμεσα στον Φλόιντ Μεϊγουέδερ και τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ στο Λας Βέγκας. Μεγάλη νίκη του Αμερικανού Φλόιντ Μέιγουεδερ κόντρα στον Ιρλανδό Κόνορ ΜακΓκρέγκορ με τεχνικό νοκ άουτ στον δέκατο γύρο στον πυγμαχικό αγώνα της χρονιάς που έγινε στο Λας Βέγκας. Στα 40 του χρόνια ο Αμερικανός πυγμάχος διεύρυνε το απίστευτο σερί του σε 50 νίκες σε ισάριθμα ματς! Στο ρινγκ του Λας Βέγκας ο Ιρλανδός αθλητής του ΜΜΑ άντεξε 10 γύρους απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του. Η κούραση από τα συνεχή χτυπήματα ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει το ματς και πλέον, ο αήττητος, Μεϊγουέδερ προσπέρασε στις νίκες τον θρυλικό Ρόκι Μαρσιάνο και αποχωρεί από την ενεργό δράση, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα.
USA Today Sports / Mark J. Rebilas

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ανάμεσα στον Φλόιντ Μεϊγουέδερ και τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ στο Λας Βέγκας. Μεγάλη νίκη του Αμερικανού Φλόιντ Μέιγουεδερ κόντρα στον Ιρλανδό Κόνορ ΜακΓκρέγκορ με τεχνικό νοκ άουτ στον δέκατο γύρο στον πυγμαχικό αγώνα της χρονιάς που έγινε στο Λας Βέγκας. Στα 40 του χρόνια ο Αμερικανός πυγμάχος διεύρυνε το απίστευτο σερί του σε 50 νίκες σε ισάριθμα ματς! Στο ρινγκ του Λας Βέγκας ο Ιρλανδός αθλητής του ΜΜΑ άντεξε 10 γύρους απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του. Η κούραση από τα συνεχή χτυπήματα ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει το ματς και πλέον, ο αήττητος, Μεϊγουέδερ προσπέρασε στις νίκες τον θρυλικό Ρόκι Μαρσιάνο και αποχωρεί από την ενεργό δράση, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα.

Χιλιάδες κόσμου στη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας στη Βαρκελώνη. Με το μεγάλο πανό με σύνθημα «δεν φοβάμαι» στην κορυφή της πορείας, χιλιάδες λαού κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας. Στην πορεία μαζί με την πολιτική ηγεσία της Ισπανίας και ο βασιλιάς Φίλιππος, ένωσε τη φωνή του με τους διαδηλωτές, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Ισπανό μονάρχη, που συμμετέχει σε τέτοια κινητοποίηση από το 1975.
REUTERS / ALBERT GEA

Με το μεγάλο πανό με σύνθημα «δεν φοβάμαι» στην κορυφή της πορείας, χιλιάδες λαού κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας. Στην πορεία μαζί με την πολιτική ηγεσία της Ισπανίας και ο βασιλιάς Φίλιππος, ένωσε τη φωνή του με τους διαδηλωτές, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Ισπανό μονάρχη, που συμμετέχει σε τέτοια κινητοποίηση από το 1975.