Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 20:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017.

Εκδρομή στην Μεσσηνία. Στιγμιότυπο από δρόμο στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
SOOC / Theodore Manolopoulos

Στιγμιότυπο από δρόμο στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά του Τραμπ. Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ για την πρώτη ομιλία που έδωσε ο Τραμπ μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
REUTERS / SANDY HUFFAKER

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ για την πρώτη ομιλία που έδωσε ο Τραμπ μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Πακιστάν: Προετοιμασίες για την Εορτή της Θυσίας. Καμήλες οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως θυσία στην Εορτή της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ),οδηγούνται σε μια αγορά με βοοειδή στην πόλη Καράτσι, στο Πακιστάν. To Κουρμπάν Μπαϊράμ είναι ένα θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους μουσουλμάνους ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ και για φέτος θα γιορταστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.  Κατά την διάρκεια της γιορτής θυσιάζονται βόδια, αρνιά, πρόβατα και καμήλες. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, το άλλο για φίλους και συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι. 
 
EPA / REHAN KHAN

Καμήλες οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως θυσία στην Εορτή της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ),οδηγούνται σε μια αγορά με βοοειδή στην πόλη Καράτσι, στο Πακιστάν. To Κουρμπάν Μπαϊράμ είναι ένα θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους μουσουλμάνους ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ και για φέτος θα γιορταστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.  Κατά την διάρκεια της γιορτής θυσιάζονται βόδια, αρνιά, πρόβατα και καμήλες. Το ζώο που θυσιάζεται χωρίζεται στα τρία και ένα μέρος προορίζεται για τους φτωχούς, το άλλο για φίλους και συγγενείς και το τρίτο μένει στο σπίτι. 

 

Ο τυφώνας Χάτο «χτυπάει» το Χονγκ Κονγκ. Ένας άνδρας στο Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να κρατηθεί από στύλο καθώς ο τυφώνας Χάτο σαρώνει με ισχυρούς ανέμους την περιοχή. 
REUTERS / TYRONE SIU

Ένας άνδρας στο Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να κρατηθεί από στύλο καθώς ο τυφώνας Χάτο σαρώνει με ισχυρούς ανέμους την περιοχή. 

Γάζα: Πρώτη μέρα στο σχολείο . Μαθητές στέκονται έξω από τις σχολικές τους αίθουσες σε σχολείο που λειτουργούν τα Ηνωμένα Έθνη στην κατασκήνωση προσφύγων Deir al-Balah, στην Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της σχολική χρονιάς για τους μικρούς Παλαιστίνιους. 
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Μαθητές στέκονται έξω από τις σχολικές τους αίθουσες σε σχολείο που λειτουργούν τα Ηνωμένα Έθνη στην κατασκήνωση προσφύγων Deir al-Balah, στην Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της σχολική χρονιάς για τους μικρούς Παλαιστίνιους. 

Έκθεση για το πρόσωπο στη Γερμανία . Επισκέπετες της έκθεσης «Το Πρόσωπο, Έρευνα για στοιχεία» (The Face, A Search for Clues) στο Γερμανικό Μουσείο Υγιεινής, στη Δρέσδη, παρακολουθούν την εγκατάσταση «Πρόσωπο με πρόσωπο διεπαφή». Η έκθεση διερευνά το ενδιαφέρον της τέχνης για το πρόσωπο, τις σύγχρονες μεθόδους αναγνώρισης, κά. 
EPA / FILIP SINGER

Επισκέπετες της έκθεσης «Το Πρόσωπο, Έρευνα για στοιχεία» (The Face, A Search for Clues) στο Γερμανικό Μουσείο Υγιεινής, στη Δρέσδη, παρακολουθούν την εγκατάσταση «Πρόσωπο με πρόσωπο διεπαφή». Η έκθεση διερευνά το ενδιαφέρον της τέχνης για το πρόσωπο, τις σύγχρονες μεθόδους αναγνώρισης, κά. 

Ινδία: Συνεχίζονται τα προβλήματα από τις πλημμύρες . Μία γυναίκα προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο σε πλημμυρισμένο χωριό στην Πολιτεία Μπιχάρ, στην Ινδία.  Περίπου 24 εκατ. άνθρωποι στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στην Ινδία απειλούνται από τις πλημμύρες των μουσώνων, όπως ανακοίνωσε στη Γενεύη η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Μία γυναίκα προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο σε πλημμυρισμένο χωριό στην Πολιτεία Μπιχάρ, στην Ινδία.  Περίπου 24 εκατ. άνθρωποι στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στην Ινδία απειλούνται από τις πλημμύρες των μουσώνων, όπως ανακοίνωσε στη Γενεύη η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).

Νότια Αφρική: Μέτρα κατά της λαθροθηρίας. Εργαζόμενοι σε φάρμα έξω από την πόλη Κλέρκσντορπ, στη Νότια Αφρική, κρατούν ένα ναρκωμένο ρικνόκερο αφότου του αφαίρεσαν τα κέρατα σε μια προσπάθεια αποτροπής της λαθροθηρίας. 
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Εργαζόμενοι σε φάρμα έξω από την πόλη Κλέρκσντορπ, στη Νότια Αφρική, κρατούν ένα ναρκωμένο ρικνόκερο αφότου του αφαίρεσαν τα κέρατα σε μια προσπάθεια αποτροπής της λαθροθηρίας. 

Φεστιβάλ Bella Skyway στην Πολωνία. Η εγκατάσταση «Μυστικός Κήπος» της Πολωνής Magdalena Radziszewska παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Bella Skyway στην πόλη Τόρουν, στην Πολωνία. Το φεστιβάλ παρουσιάζει εγκαταστάσεις με φώτα και αφορά τρεις κατηγορίες, την επιστήμη, την τέχνη και τους ανθρώπους.
 
EPA / Tytus Zmijewski

Η εγκατάσταση «Μυστικός Κήπος» της Πολωνής Magdalena Radziszewska παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Bella Skyway στην πόλη Τόρουν, στην Πολωνία. Το φεστιβάλ παρουσιάζει εγκαταστάσεις με φώτα και αφορά τρεις κατηγορίες, την επιστήμη, την τέχνη και τους ανθρώπους.

 

Ηλιοβασίλεμα στο Λίβανο. Το άγαλμα του Ιησού Χριστού διακρίνεται κατά τη δύση του ήλιου στην πόλη Zouk Mosbeh, στο Λίβανο. 
REUTERS / JAMAL SAIDI

Το άγαλμα του Ιησού Χριστού διακρίνεται κατά τη δύση του ήλιου στην πόλη Zouk Mosbeh, στο Λίβανο. 

Συννεφιασμένος ουρανός στο Ναύπλιο. Φθινοπωρινό τοπίο με σύννεφα πάνω από τη πόλη του Ναυπλίου. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Φθινοπωρινό τοπίο με σύννεφα πάνω από τη πόλη του Ναυπλίου. 

Tibulis: Ένα ιδιότυπο μουσείο στην Ηλεία . Δύο κούκλες παραμονεύουν στην πόρτα του μουσείου «Tibulis», το οποίο πρόκειται για μία παλιά μονοκατοικία γεμάτη από κούκλες βιτρίνας και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα έβρισκε στα σκουπίδια, από παλιές κορνίζες με τη φωτογραφία του Βασσιλιά μέχρι ένα πακέτο τσιγάρα. Το μουσείο βρίσκεται στο δρόμο ανάμεσα στα χωριά Θολό και Λέπρεο, Ηλείας και είναι δημιούργημα ενός ζευγαριού συνταξιούχων από τη Γερμανία.  
Eurokinissi / EUROKINISSI

Δύο κούκλες παραμονεύουν στην πόρτα του μουσείου «Tibulis», το οποίο πρόκειται για μία παλιά μονοκατοικία γεμάτη από κούκλες βιτρίνας και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα έβρισκε στα σκουπίδια, από παλιές κορνίζες με τη φωτογραφία του Βασσιλιά μέχρι ένα πακέτο τσιγάρα. Το μουσείο βρίσκεται στο δρόμο ανάμεσα στα χωριά Θολό και Λέπρεο, Ηλείας και είναι δημιούργημα ενός ζευγαριού συνταξιούχων από τη Γερμανία.