Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 19:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017.

Εντυπωσιακή ολική έκλειψη ηλίου . Εκατομμύρια Αμερικανοί έστρεψαν χθες τα βλέμματά τους στον ουρανό για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη του Ηλίου, που έγινε ορατή στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα. Το ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης, πλάτους 113 χιλιομέτρων, άρχισε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διέσχισε το κέντρο των ΗΠΑ από το Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα και κατέληξε στον Ατλαντικό. Συνολικά πέρασε πάνω από 14 πολιτείες των ΗΠΑ.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Εκατομμύρια Αμερικανοί έστρεψαν χθες τα βλέμματά τους στον ουρανό για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη του Ηλίου, που έγινε ορατή στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα. Το ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης, πλάτους 113 χιλιομέτρων, άρχισε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διέσχισε το κέντρο των ΗΠΑ από το Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα και κατέληξε στον Ατλαντικό. Συνολικά πέρασε πάνω από 14 πολιτείες των ΗΠΑ.

Επιχείρηση κατά του εγκλήματος στη Βραζιλία . Στιγμιότυπο από δρόμο σε φτωχογειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι ειδικές δυνάμεις της Βραζιλίας οργάνωσαν επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος. 
REUTERS / RICARDO MORAES

Στιγμιότυπο από δρόμο σε φτωχογειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι ειδικές δυνάμεις της Βραζιλίας οργάνωσαν επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος. 

Μικρός πρόσφυγας στην Ουγκάντα . Ένα αγοράκι πρόσφυγας από το Σουδάν σε κατασκήνωση προσφύγων σε περιοχή στην Άρουα, στην Ουγκάντα. 
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Ένα αγοράκι πρόσφυγας από το Σουδάν σε κατασκήνωση προσφύγων σε περιοχή στην Άρουα, στην Ουγκάντα. 

Φάρμα με στρουθοκαμήλους στο Αφγανιστάν. Μία στρουθοκάμηλος κοιτάει μέσα από ένα παράθυρο στη φάρμα εκτροφής στρουθοκαμήλων στην πόλη Χεράτ, στο Αφγανιστάν. 
 
EPA / JALIL REZAYEE

Μία στρουθοκάμηλος κοιτάει μέσα από ένα παράθυρο στη φάρμα εκτροφής στρουθοκαμήλων στην πόλη Χεράτ, στο Αφγανιστάν. 

 

Παιχνίδι στην Τζακάρτα . Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο δίπλα από ψαράδες που προετοιμάζουν τη βάρκα τους στην περιοχή Cilincing της Τζακάρτας, στην Ινδονησία. 
REUTERS / BEAWIHARTA

Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο δίπλα από ψαράδες που προετοιμάζουν τη βάρκα τους στην περιοχή Cilincing της Τζακάρτας, στην Ινδονησία. 

Χρωματιστά δίχτυα κατά των κουνουπιών . Ένας άνδρας πουλάει δίχτυα προστασίας από τα κουνούπια σε δρόμο της πόλης Πεσαβάρ, στο Πακιστάν. Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι στη χώρα υποφέρουν από δάγγειο πυρετό, μια ασθένεια που προκαλείται από το δάγκωμα κουνουπιού. 
 
EPA / BILAWAL ARBAB

Ένας άνδρας πουλάει δίχτυα προστασίας από τα κουνούπια σε δρόμο της πόλης Πεσαβάρ, στο Πακιστάν. Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι στη χώρα υποφέρουν από δάγγειο πυρετό, μια ασθένεια που προκαλείται από το δάγκωμα κουνουπιού. 

 

Street art στο Μινσκ. Άνδρας σταματάει με το ποδήλατό του για να ρίξει μια ματιά στο ζωγραφισμένο παράθυρο ενός κτιρίου στην πόλη Μινσκ, στη Λευκορωσία. 
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Άνδρας σταματάει με το ποδήλατό του για να ρίξει μια ματιά στο ζωγραφισμένο παράθυρο ενός κτιρίου στην πόλη Μινσκ, στη Λευκορωσία. 

Κονσέρτο από ένα ρομπότ . Κόσμος παρακολουθεί το ρομπότ με το όνομα «Teo Tronico», δημιουργία του Matteo Suzzi, να παίζει πιάνο και να τραγουδάει δημοφιλή τραγούδια στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής στο Πεκίνο. 
REUTERS / THOMAS PETER

Κόσμος παρακολουθεί το ρομπότ με το όνομα «Teo Tronico», δημιουργία του Matteo Suzzi, να παίζει πιάνο και να τραγουδάει δημοφιλή τραγούδια στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής στο Πεκίνο. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος εγκαινίασε την Gamescom 2017. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης βιντεοπαιχνιδιών, Gamescom 2017 στην Κολωνία.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης βιντεοπαιχνιδιών, Gamescom 2017 στην Κολωνία.

Ίσκια: Απεγκλωβισμός παιδιού από τα ερείπια. Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις επτά μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια. Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι έγκυος.
REUTERS / STRINGER

Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις επτά μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια. Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι έγκυος.

Στιγμές χαλάρωσης στο Βόλγκογκραντ. Κόσμος κάνει ηλιοθεραπεία σε πλάκες από σκυρόδεμα στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Κόσμος κάνει ηλιοθεραπεία σε πλάκες από σκυρόδεμα στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας.

Ηλιοβασίλεμα στο Σαν Σεμπαστιάν . Στιγμιότυπο από την παραλία Zurriola στο Σαν Σεμπαστιάν.
EPA / JUAN HERRERO

Στιγμιότυπο από την παραλία Zurriola στο Σαν Σεμπαστιάν.

Ιταλία: Φονικός σεισμός 4 Ρίχτερ στο το νησί της Ίσκια. Δύο νεκροί και 39 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον σεισμό των 4 Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης. Ειδικότερα, μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της.
REUTERS / CIRO DE LUCA

Δύο νεκροί και 39 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον σεισμό των 4 Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης. Ειδικότερα, μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Καλοκαιρινή καταιγίδα στην πόλη της Αθήνας. Καλοκαιρινή καταιγίδα πλησιάζει τον ναό του Παρθενώνα το βράδυ της Δευτέρας.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Καλοκαιρινή καταιγίδα πλησιάζει τον ναό του Παρθενώνα το βράδυ της Δευτέρας.