Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 21:35

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.

Βενεζουέλα: Οι κάλπες της βίας. Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από βίαιες οδομαχίες στο Καράκας. H εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα εξελίσσεται σε κλίμα έντασης, καθώς στην πρωτεύουσα σημειώθηκε έκρηξη, από την οποία φέρεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί αστυνομικοί. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ατόμων, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των οποίων ενός 39χρονου δικηγόρου, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη Συντακτική Συνέλευση και ενός νεαρού στελέχους του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Δράση για τη Δημοκρατία».
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από βίαιες οδομαχίες στο Καράκας. H εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα εξελίσσεται σε κλίμα έντασης, καθώς στην πρωτεύουσα σημειώθηκε έκρηξη, από την οποία φέρεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί αστυνομικοί. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ατόμων, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των οποίων ενός 39χρονου δικηγόρου, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη Συντακτική Συνέλευση και ενός νεαρού στελέχους του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Δράση για τη Δημοκρατία».

Τουρνουά σούμο για μαθητές δημοτικού στο Τόκιο. Νεαροί παλαιστές σούμο, μαθητές δημοτικού σχολείου, αγωνίζονται κατά τη διάρκεια του τουρνουά πάλης σούμο Wanpaku, στο Τόκιο.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Νεαροί παλαιστές σούμο, μαθητές δημοτικού σχολείου, αγωνίζονται κατά τη διάρκεια του τουρνουά πάλης σούμο Wanpaku, στο Τόκιο.

Κατασκευάζοντας σανδάλια στο Ψυρρή. O σανδαλοποιός Σταύρος Μελισσινός κατασκευάζει χειροποίητα σανδάλια μέσα στο εργαστήρι του στο Ψυρρή. Το 1927, ο Γεώργιος Μελισσινός, ο πατέρας του Σταύρου Μελισσινού, ίδρυσε επιχείρηση υποδηματοποιίας με έδρα το μαγαζί, της οδού Πανδρόσου 89, στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι, δίπλα στην αρχαία αγορά των Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

O σανδαλοποιός Σταύρος Μελισσινός κατασκευάζει χειροποίητα σανδάλια μέσα στο εργαστήρι του στο Ψυρρή. Το 1927, ο Γεώργιος Μελισσινός, ο πατέρας του Σταύρου Μελισσινού, ίδρυσε επιχείρηση υποδηματοποιίας με έδρα το μαγαζί, της οδού Πανδρόσου 89, στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι, δίπλα στην αρχαία αγορά των Αθηνών.

Αντάρτες στη Συρία. Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάθονται σε μία αυτοσχέδια σκηνή. στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή στην πόλη Νταέλ, στη Συρία.
REUTERS / ALAA AL-FAQIR

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάθονται σε μία αυτοσχέδια σκηνή. στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή στην πόλη Νταέλ, στη Συρία.

Επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στην Κίνα. Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στην Κίνα. Ενώπιον του προέδρου της Κίνας Σι Ζινπινγκ, που εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής πραγματοποιήθηκε η μεγάλη και άκρως επιβλητική στρατιωτική παρέλαση για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή των ενόπλων δυνάμεων. Σε αντίθεση όμως με αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος που φιλοξενήθηκαν στο Πεκίνο, αυτή πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση στην Μογγολία.
REUTERS / CHINA DAILY

Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στην Κίνα. Ενώπιον του προέδρου της Κίνας Σι Ζινπινγκ, που εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής πραγματοποιήθηκε η μεγάλη και άκρως επιβλητική στρατιωτική παρέλαση για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή των ενόπλων δυνάμεων. Σε αντίθεση όμως με αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος που φιλοξενήθηκαν στο Πεκίνο, αυτή πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση στην Μογγολία.

Ηλιοβασίλεμα στην Κωνσταντινούπολη. Ηλιοβασίλεμα στην Κωνσταντινούπολη.
REUTERS / MURAD SEZER

Ηλιοβασίλεμα στην Κωνσταντινούπολη.

F1: Αναμένοντας την έναρξη του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Στιγμιότυπο από το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, στη Βουδαπέστη.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Στιγμιότυπο από το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, στη Βουδαπέστη.

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου . Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, σε κεντρικό δρόμο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Το αυτοκίνητο εξερράγη καθώς κινείτο στον πολυσύχναστο δρόμο Μάκα αλ Μακαράμ. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 20 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν περαστικοί από το σημείο, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν τα ψώνια τους.
REUTERS / FEISAL OMAR

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, σε κεντρικό δρόμο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Το αυτοκίνητο εξερράγη καθώς κινείτο στον πολυσύχναστο δρόμο Μάκα αλ Μακαράμ. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 20 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν περαστικοί από το σημείο, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν τα ψώνια τους.

Πετώντας πάνω από τη Ζυρίχη. Αεροφωτογραφία από την ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης.
SOOC / Alexandros Michailidis

Αεροφωτογραφία από την ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης.

Κατάδυση στο Αιγαίο. Στιγμιότυπο από το βυθό, κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο Αιγαίο.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από το βυθό, κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο Αιγαίο.

Αμφιλεγόμενες εκλογές για ανάδειξη Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα. Κόσμος περιμένει στην ουρά έξω από ένα εκλογικό τμήμα, στο Καράκας. Οι πολίτες στη Βενεζουέλα καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, εν μέσω των βίαιων διασηλώσεων, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι και παρά την απουσία της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να απέχει από αυτήν την εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας). Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες. Η διάρκεια της θητείας του νέου Κογκρέσου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Κόσμος περιμένει στην ουρά έξω από ένα εκλογικό τμήμα, στο Καράκας. Οι πολίτες στη Βενεζουέλα καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, εν μέσω των βίαιων διασηλώσεων, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι και παρά την απουσία της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να απέχει από αυτήν την εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας). Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες. Η διάρκεια της θητείας του νέου Κογκρέσου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη.

Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στην Αυστραλία. Οι αρχές της Αυστραλίας απέτρεψαν ένα «τρομοκρατικό σχέδιο» φερόμενων ισλαμιστών που στόχευε στην «κατάρριψη» ενός αεροσκάφους με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, συμπληρώνοντας ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας σε προάστια του Σίδνεϊ. Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από αστυνομικές επιδρομές σε σπίτια στα προάστια του Σίδνεϊ και πιστεύεται ότι έχουν «ισλαμιστικές επιρροές» τόνισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν.
REUTERS / DAVID GRAY

Οι αρχές της Αυστραλίας απέτρεψαν ένα «τρομοκρατικό σχέδιο» φερόμενων ισλαμιστών που στόχευε στην «κατάρριψη» ενός αεροσκάφους με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, συμπληρώνοντας ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας σε προάστια του Σίδνεϊ. Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από αστυνομικές επιδρομές σε σπίτια στα προάστια του Σίδνεϊ και πιστεύεται ότι έχουν «ισλαμιστικές επιρροές» τόνισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν.