Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 20:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 29 Ιουλίου 2017.

Εορτασμός της Ημέρας των Αλεξιπτωτιστών στη Λευκορωσία. Αλεπξιπτωτιστής σπάει με το κεφάλι του φλεγόμενες τσιμεντένιες μπάρες, κατά τη διάρκεια επιδείξεων ενόψει της Ημέρας των Αλεξιπτωτιστών, που γιορτάζεται στη Λευκορωσία στις 2 Αυγούστου, στο Μίνσκ.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Αλεπξιπτωτιστής σπάει με το κεφάλι του φλεγόμενες τσιμεντένιες μπάρες, κατά τη διάρκεια επιδείξεων ενόψει της Ημέρας των Αλεξιπτωτιστών, που γιορτάζεται στη Λευκορωσία στις 2 Αυγούστου, στο Μίνσκ.

Ο τυφώνας Νεσάτ πλησιάζει την Ταϊβάν. Ένας άντρας κρατώντας μία σπασμένη ομπρέλα, προσπαθεί να προχωρήσει στο δρόμο, εν μέσω δυνατών ανέμων και βροχής, καθώς ο τυφώνας Νεσάτ πλησιάζει την ΤαΪπέι, στην Ταϊβάν.
REUTERS / TYRONE SIU

Ένας άντρας κρατώντας μία σπασμένη ομπρέλα, προσπαθεί να προχωρήσει στο δρόμο, εν μέσω δυνατών ανέμων και βροχής, καθώς ο τυφώνας Νεσάτ πλησιάζει την ΤαΪπέι, στην Ταϊβάν.

Φυσικό καταφύγιο για φλαμίνγκο στην Ισπανία. Φλαμίνγκο στη λιμνοθάλασσα του υδροβιότοπου Fuente de Piedra, κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Περίπου 600 φλαμίνγκο δακτυλιώθηκαν και καταγράφηκαν πριν μεταφερθούν στη λιμνοθάλασσα, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια για φλαμίνγκο στην Ευρώπη.
REUTERS / JON NAZCA

Φλαμίνγκο στη λιμνοθάλασσα του υδροβιότοπου Fuente de Piedra, κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Περίπου 600 φλαμίνγκο δακτυλιώθηκαν και καταγράφηκαν πριν μεταφερθούν στη λιμνοθάλασσα, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια για φλαμίνγκο στην Ευρώπη.

Εποχή των μουσώνων στην Ινδία. Μία γυναίκα βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού της, το οποίο πλημμύρισε από τις αυξημένες βροχοπτώσεων λόγω των μουσώνων, στο Αχμενταμπάντ, στην Ινδία.
REUTERS / AMIT DAVE

Μία γυναίκα βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού της, το οποίο πλημμύρισε από τις αυξημένες βροχοπτώσεων λόγω των μουσώνων, στο Αχμενταμπάντ, στην Ινδία.

Ξεκίνησε το πρώτο κύμα αδειούχων του Αυγούστου. Aυξημένη είναι από χθες η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού. Μόνο την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά εκτελέστηκαν 22 δρομολόγια πλοίων. Για τα νησιά του Αιγαίου αναχώρησαν 21.039 επιβάτες, 3.085 οχήματα, 825 φορτηγά και 580 δίκυκλα.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Aυξημένη είναι από χθες η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού. Μόνο την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά εκτελέστηκαν 22 δρομολόγια πλοίων. Για τα νησιά του Αιγαίου αναχώρησαν 21.039 επιβάτες, 3.085 οχήματα, 825 φορτηγά και 580 δίκυκλα.

Βρετανία: Πέθανε ο Τσάρλι Γκαρντ. Ο Τσάρλι Γκαρντ, το αγοράκι που βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και των γιατρών για το ποιος θα έπρεπε να λαμβάνει αποφάσεις για την υγεία του και αν θα έπρεπε να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία, πέθανε την Παρασκευή, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Daily Mail. Το μωρό, που θα έκλεινε έναν χρόνο ζωής στις 4 Αυγούστου, έπασχε από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο που προκαλούσε μυική αδυναμία και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη. «Το πανέμορφο αγοράκι μας έφυγε, είμαστε τόσο υπερήφανοι για σένα Τσάρλι» είπε η μητέρα του, η Κόνι Γέιτς.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Ο Τσάρλι Γκαρντ, το αγοράκι που βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και των γιατρών για το ποιος θα έπρεπε να λαμβάνει αποφάσεις για την υγεία του και αν θα έπρεπε να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία, πέθανε την Παρασκευή, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Daily Mail. Το μωρό, που θα έκλεινε έναν χρόνο ζωής στις 4 Αυγούστου, έπασχε από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο που προκαλούσε μυική αδυναμία και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη. «Το πανέμορφο αγοράκι μας έφυγε, είμαστε τόσο υπερήφανοι για σένα Τσάρλι» είπε η μητέρα του, η Κόνι Γέιτς.

Eπιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Σογιούζ MS-05. Mε επιτυχία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Σογιούζ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Μεταφέρει τριμελές πλήρωμα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρόκειται για τον κοσμοναύτη Σεργκέι Ριαζάνσκι, τον αστροναύτη της ΝΑSA Ράντι Μπρέσνικ και τον Ιταλό, Πάολο Νεσπόλι, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Στον ΙSS θα τους υποδεχτούν ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, ο Τζακ Φίσερ και η πιο έμπειρη αστροναύτης της NASA, Πέγκι Γουίτσον.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Mε επιτυχία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Σογιούζ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Μεταφέρει τριμελές πλήρωμα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρόκειται για τον κοσμοναύτη Σεργκέι Ριαζάνσκι, τον αστροναύτη της ΝΑSA Ράντι Μπρέσνικ και τον Ιταλό, Πάολο Νεσπόλι, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Στον ΙSS θα τους υποδεχτούν ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, ο Τζακ Φίσερ και η πιο έμπειρη αστροναύτης της NASA, Πέγκι Γουίτσον.

Φεστιβάλ αερόστατων στην Ιταλία. Ένας άντρας προετοιμάζει το αερόστατό του για πτήση, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αερόστατων στο Τόντι, στην Ιταλία.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Ένας άντρας προετοιμάζει το αερόστατό του για πτήση, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αερόστατων στο Τόντι, στην Ιταλία.

Παρελθόν από τον Λευκό Οίκο ο Ρέινς Πρίμπους. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους (δεξιά) αποβιβάζεται από το Air Force One αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ, στη Νέα Υόρκη. Έπαψε από τα καθήκοντά του τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Την απόφασή του έκανε γνωστή μέσω του twitter, ενώ ανέφερε ότι διάδοχος του Πρίμπους είναι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, «ένας σπουδαίος Αμερικανός», όπως τον χαρακτήρισε. Η απόφαση του Τραμπ, ήρθε λίγες ώρες μετά την αποτυχία κατάργησης του Obamacare και την επίθεση εναντίον του Πρίμπους από το νέο διευθυντή επικοινωνίας του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους (δεξιά) αποβιβάζεται από το Air Force One αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ, στη Νέα Υόρκη. Έπαψε από τα καθήκοντά του τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Την απόφασή του έκανε γνωστή μέσω του twitter, ενώ ανέφερε ότι διάδοχος του Πρίμπους είναι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, «ένας σπουδαίος Αμερικανός», όπως τον χαρακτήρισε. Η απόφαση του Τραμπ, ήρθε λίγες ώρες μετά την αποτυχία κατάργησης του Obamacare και την επίθεση εναντίον του Πρίμπους από το νέο διευθυντή επικοινωνίας του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι.

Ακρόπολη υπό το σεληνόφως. Το φεγγάρι υψώνεται πάνω από το φωτισμένο ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, στην Αθήνα.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Το φεγγάρι υψώνεται πάνω από το φωτισμένο ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, στην Αθήνα.

Βόρεια Κορέα: Δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου . Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή. Η δοκιμή είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε πως ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.
REUTERS / KCNA

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή. Η δοκιμή είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε πως ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.

Αμβούργο: Επίθεση με μαχαίρι σε σουπερμάρκετ. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και έξι έχουν τραυματιστεί από επίθεση με μαχαίρι σε σουπερμάρκετ στο Αμβούργο της Γερμανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες τον καταδίωξαν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψή του. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε πως ο δράστης είχε θρησκευτικό κίνητρο, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής.
REUTERS / MORRIS MAC MATZEN

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και έξι έχουν τραυματιστεί από επίθεση με μαχαίρι σε σουπερμάρκετ στο Αμβούργο της Γερμανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες τον καταδίωξαν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψή του. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε πως ο δράστης είχε θρησκευτικό κίνητρο, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής.

Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη. Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε στις 12.40 εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην στατική αστυνομική δύναμη της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που φρουρεί το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη και πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ένα αστυνομικό τζιπ. Η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς. To όχημα υπέστη ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.
 
SOOC / Aris Oikonomou

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε στις 12.40 εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην στατική αστυνομική δύναμη της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που φρουρεί το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη και πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ένα αστυνομικό τζιπ. Η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς. To όχημα υπέστη ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.