Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 19:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017.

Σούρουπο στην Αθήνα. Το φεγγάρι υψώνεται πάνω από το φωτισμένο ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, το σούρουπο στην Αθήνα.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Το φεγγάρι υψώνεται πάνω από το φωτισμένο ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, το σούρουπο στην Αθήνα.

Εγκαίνια του φεστιβάλ όπερας Μπαϊρόιτ Βάγκνερ στη Γερμανία. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φθάνει στα εγκαίνια του φεστιβάλ όπερας Μπαϊρόιτ Βάγκνερ, στην  Όπερα του Μπαϊρόιτ, στη Γερμανία.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φθάνει στα εγκαίνια του φεστιβάλ όπερας Μπαϊρόιτ Βάγκνερ, στην  Όπερα του Μπαϊρόιτ, στη Γερμανία.

Εκκένωση χωριών λόγω των πυρκαγιών στην Πορτογαλία. Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, στο χωριό Καρβοέιρο, στο Καστέλο Μπράνκο, στην Πορτογαλία. Κλιμακώθηκαν την Τρίτη οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Κυριακή στην κεντρική Πορτογαλία αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην επείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων περίπου δέκα χωριών. Έναν μήνα μετά την τεράστια πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή 64 ανθρώπων στην ίδια περιοχή, περίπου 2.000 πυροσβέστες προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο οι φλόγες να εξαπλωθούν, υποβοηθούμενες από τον καύσωνα και τις ριπές ανέμων.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, στο χωριό Καρβοέιρο, στο Καστέλο Μπράνκο, στην Πορτογαλία. Κλιμακώθηκαν την Τρίτη οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Κυριακή στην κεντρική Πορτογαλία αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην επείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων περίπου δέκα χωριών. Έναν μήνα μετά την τεράστια πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή 64 ανθρώπων στην ίδια περιοχή, περίπου 2.000 πυροσβέστες προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο οι φλόγες να εξαπλωθούν, υποβοηθούμενες από τον καύσωνα και τις ριπές ανέμων.

Συνεχίζεται ο διάλογος Ε.Ε. - Τουρκίας. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και τον υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Ομέρ Τσελίκ (δεν απεικονίζονται), για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μογκερίνι τόνισε ότι η Τουρκία παραμένει υποψήφια για ένταξη στην Ένωση, παρά τις έντονες ανησυχίες για την κατάσταση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Ο Τσαβούσογλου απάντησε στην κριτική που άσκησαν η Μογκερίνι και ο Χαν για τις δίκες δημοσιογράφων και την σύλληψη δέκα ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θα πρέπει να εξαπατώνται από «ψευτο-δημοσιογράφους που βοηθούν τρομοκρατικές δραστηριότητες».
SOOC / Alexandros Michailidis

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και τον υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Ομέρ Τσελίκ (δεν απεικονίζονται), για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μογκερίνι τόνισε ότι η Τουρκία παραμένει υποψήφια για ένταξη στην Ένωση, παρά τις έντονες ανησυχίες για την κατάσταση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Ο Τσαβούσογλου απάντησε στην κριτική που άσκησαν η Μογκερίνι και ο Χαν για τις δίκες δημοσιογράφων και την σύλληψη δέκα ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θα πρέπει να εξαπατώνται από «ψευτο-δημοσιογράφους που βοηθούν τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Kατάρρευση κτηρίου στην Ινδία. Διασώστες μεταφέρουν τη σορό ενός θύματος, μετά από κατολίσθηση κτηρίου στη Μουμπάι. Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου στα προάστια του χρηματιστηριακού κέντρου της Ινδίας, Μουμπάι. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια του κτηρίου, το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από 40 χρόνια. Στο ισόγειο στεγαζόταν κέντρο νοσηλευτικής φροντίδας, ενώ τρεις με τέσσερις οικογένειες διέμεναν σε κάθε όροφο του κτηρίου.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Διασώστες μεταφέρουν τη σορό ενός θύματος, μετά από κατολίσθηση κτηρίου στη Μουμπάι. Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου στα προάστια του χρηματιστηριακού κέντρου της Ινδίας, Μουμπάι. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια του κτηρίου, το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από 40 χρόνια. Στο ισόγειο στεγαζόταν κέντρο νοσηλευτικής φροντίδας, ενώ τρεις με τέσσερις οικογένειες διέμεναν σε κάθε όροφο του κτηρίου.

Προετοιμασίες για την εκτόξευση του Soyuz MS-05 . Ειδικό όχημα μεταφέρει τον πύραυλο Soyuz MS-05 στο σημείο εκτόξευσης στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Ο πύραυλος Σογιούζ θα μεταφέρει τον αστροναύτη Πάολο Νεσπόλι από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), τον Ρώσο κοσμοναύτη Σεργκέι Ριαζάνσκι και τον Ράντι Μπρέσνικ από τη NASA, μέλη της αποστολής 52/53, στον Διεθνή Διαστημικό Στάθμο (ISS) στις 28 Ιουλίου. Το πλήρωμα θα μείνει στον ISS για πάνω από τέσσερις μήνες, μέχρι να επιστρέψει στη Γη το Δεκέμβριο.
EPA / SERGEI ILNITSKY

Ειδικό όχημα μεταφέρει τον πύραυλο Soyuz MS-05 στο σημείο εκτόξευσης στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Ο πύραυλος Σογιούζ θα μεταφέρει τον αστροναύτη Πάολο Νεσπόλι από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), τον Ρώσο κοσμοναύτη Σεργκέι Ριαζάνσκι και τον Ράντι Μπρέσνικ από τη NASA, μέλη της αποστολής 52/53, στον Διεθνή Διαστημικό Στάθμο (ISS) στις 28 Ιουλίου. Το πλήρωμα θα μείνει στον ISS για πάνω από τέσσερις μήνες, μέχρι να επιστρέψει στη Γη το Δεκέμβριο.

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στην ιχθυόσκαλα Καβάλας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με αλιείς στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα. Κατά την επίσκεψή του στην ιχθυόσκαλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τιμωρία της παραγωγικής Ελλάδας λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης στη φορολογία και στο ασφαλιστικό. «Όσο πιο πολύ δουλεύεις, όσο περισσότερο παράγεις, τόσο περισσότερους φόρους και τόσο περισσότερες εισφορές πληρώνεις. Αυτή είναι μια πολιτική, η οποία δεν αποδίδει», σημείωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με αλιείς στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα. Κατά την επίσκεψή του στην ιχθυόσκαλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τιμωρία της παραγωγικής Ελλάδας λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης στη φορολογία και στο ασφαλιστικό. «Όσο πιο πολύ δουλεύεις, όσο περισσότερο παράγεις, τόσο περισσότερους φόρους και τόσο περισσότερες εισφορές πληρώνεις. Αυτή είναι μια πολιτική, η οποία δεν αποδίδει», σημείωσε.

Ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στην Κίνα. Μαϊμούδες μακάκοι δροσίζονται σε ένα κομμάτι πάγου, μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, στο ζωολογικό κήπο της Χεφέι, στην επαρχία Ανχουέι, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μαϊμούδες μακάκοι δροσίζονται σε ένα κομμάτι πάγου, μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, στο ζωολογικό κήπο της Χεφέι, στην επαρχία Ανχουέι, στην Κίνα.

Μάχη με τις φλόγες στη Γαλλία. Οι Γάλλοι πυροσβέστες αγωνίζονται με τις δασικές πυρκαγιές που ενισχυμένες από τους ανέμους κατακαίουν εδώ και δύο ημέρες περιοχές της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας, όπου 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, αλλά και περιοχές της Κορσικής. Τη νύκτα μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη. Τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές της περιφέρειας κάνουν λόγο για 8.000 στρέμματα καμένα εξαιτίας της εξάπλωσης της φωτιάς με την βοήθεια των ανέμων. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά, ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Οι Γάλλοι πυροσβέστες αγωνίζονται με τις δασικές πυρκαγιές που ενισχυμένες από τους ανέμους κατακαίουν εδώ και δύο ημέρες περιοχές της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας, όπου 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, αλλά και περιοχές της Κορσικής. Τη νύκτα μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη. Τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές της περιφέρειας κάνουν λόγο για 8.000 στρέμματα καμένα εξαιτίας της εξάπλωσης της φωτιάς με την βοήθεια των ανέμων. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά, ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς.

Τρυφερές οικογενειακές στιγμές. Ένα θηλυκό πούμα καθαρίζει το νεογέννητο μωρό του στον ζωολογικό κήπο του Royev Ruchey, στο Κρασνογιάρσκ τηςΡωσίας. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένα θηλυκό πούμα καθαρίζει το νεογέννητο μωρό του στον ζωολογικό κήπο του Royev Ruchey, στο Κρασνογιάρσκ τηςΡωσίας.