Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 20:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βρετανία: Οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκαρντ συμφώνησαν να τον αφήσουν να πεθάνει. Οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκαρντ εγκατέλειψαν τον δικαστικό αγώνα προκειμένου το αγοράκι τους, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, να λάβει περαιτέρω θεραπεία και τώρα θα συζητήσουν με τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, το πώς θα πρέπει να το αφήσουν να πεθάνει. «Αποφασίσαμε να αφήσουμε τον γιο μας να φύγει... Ο Τσάρλι είχε μια πραγματική ευκαιρία να γίνει καλύτερα. Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα είχε συμβεί εάν είχε λάβει την θεραπεία», σημείωσε η μητέρα του Τσάρλι, Κόνι Γέιτς. Ο δικηγόρος Γκραντ Άρμστρονγκ, μιλώντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε γνωστό ότι οι γονείς εγκαταλείπουν το νομικό αγώνα προκειμένου ο Τσάρλι να λάβει θεραπεία διότι οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το παιδί είχε πλέον μη αναστρέψιμες βλάβες.
REUTERS / PETER NICHOLLS

Οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκαρντ εγκατέλειψαν τον δικαστικό αγώνα προκειμένου το αγοράκι τους, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, να λάβει περαιτέρω θεραπεία και τώρα θα συζητήσουν με τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, το πώς θα πρέπει να το αφήσουν να πεθάνει. «Αποφασίσαμε να αφήσουμε τον γιο μας να φύγει... Ο Τσάρλι είχε μια πραγματική ευκαιρία να γίνει καλύτερα. Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα είχε συμβεί εάν είχε λάβει την θεραπεία», σημείωσε η μητέρα του Τσάρλι, Κόνι Γέιτς. Ο δικηγόρος Γκραντ Άρμστρονγκ, μιλώντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε γνωστό ότι οι γονείς εγκαταλείπουν το νομικό αγώνα προκειμένου ο Τσάρλι να λάβει θεραπεία διότι οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το παιδί είχε πλέον μη αναστρέψιμες βλάβες.

Ηλιοβασίλεμα στην Ερυθρά Θάλασσα. Στιγμιότυπο από το ηλιοβασίλεμα, στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Hurghada, στην Αίγυπτο.
REUTERS / GLEB GARANICH

Στιγμιότυπο από το ηλιοβασίλεμα, στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Hurghada, στην Αίγυπτο.

Μίνιονς σε δροσερές περιπέτειες. Κόσμος ντυμένος με στολές από τους χαρακτήρες Μίνιονς, διασκεδάζει στα νερά ενός ποταμού στη Λιανίουαν, στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος ντυμένος με στολές από τους χαρακτήρες Μίνιονς, διασκεδάζει στα νερά ενός ποταμού στη Λιανίουαν, στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα.

Συγκέντρωση για τη μνήμη των θυμάτων από τις πολιτικές ταραχές στη Βενεζουέλα. Διαδηλωτής ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη μνήμη των θυμάτων από τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών στη Βενεζουέλα. Τους 100 έφθασαν οι νεκροί από τις πολιτικές ταραχές στη χώρα από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσαν εισαγγελείς της χώρας.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Διαδηλωτής ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη μνήμη των θυμάτων από τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών στη Βενεζουέλα. Τους 100 έφθασαν οι νεκροί από τις πολιτικές ταραχές στη χώρα από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσαν εισαγγελείς της χώρας.

Στο Μαξίμου οι πρωταθλητές Ευρώπης. Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Εθνικη ομάδα μπάσκετ Νέων, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης, μετά από σχετική πρόσκληση, τα μέλη της «χρυσής» ομάδας Νέων, που την περασμένη Κυριακή στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο Eurobasket της Κρήτης. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχθηκε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Oι διεθνείς φορούσαν τα χρυσά μετάλλια στο στήθος και έδωσαν στον Πρωθυπουργό ως δώρο μία μπάλα και μία φανέλα με τις υπογραφές τους. Μάλιστα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας φόρεσε αμέσως την φανέλα που του έδωσαν οι παίκτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
SOOC / Menelaos Myrillas

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Εθνικη ομάδα μπάσκετ Νέων, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης, μετά από σχετική πρόσκληση, τα μέλη της «χρυσής» ομάδας Νέων, που την περασμένη Κυριακή στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο Eurobasket της Κρήτης. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχθηκε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Oι διεθνείς φορούσαν τα χρυσά μετάλλια στο στήθος και έδωσαν στον Πρωθυπουργό ως δώρο μία μπάλα και μία φανέλα με τις υπογραφές τους. Μάλιστα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας φόρεσε αμέσως την φανέλα που του έδωσαν οι παίκτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Αναζήτηση δροσιάς . Μικρή μαϊμού, πίνει νερό από μία βρύση, μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στο ζωολογικό κήπο στο Τσεντσόου, στην επαρχία Χενάν, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μικρή μαϊμού, πίνει νερό από μία βρύση, μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στο ζωολογικό κήπο στο Τσεντσόου, στην επαρχία Χενάν, στην Κίνα.

Εσωτερικά εκτοπισμένοι πρόσφυγες στο Σουδάν. Άμαχοι, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων, ξεκουράζονται μετά την άφιξή τους στον καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων προσφύγων, στο Νταρφούρ, στο Σουδάν.
REUTERS / MOHAMED NURELDIN ABDALLAH

Άμαχοι, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων, ξεκουράζονται μετά την άφιξή τους στον καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων προσφύγων, στο Νταρφούρ, στο Σουδάν.

Περίοδος των μουσώνων στο Μπανγλαντές. Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Ντάκα, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, κατά την περίοδο των μουσώνων, στο Μπανγλαντές.
 
REUTERS / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Ντάκα, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, κατά την περίοδο των μουσώνων, στο Μπανγλαντές.

 

Στέρεψαν τα συντριβάνια του Βατικανού. Τα συντριβάνια στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό έχουν στερέψει. Η μείωση της στάθμης της λίμνης Μπρατσιάνο, που υδροδοτεί μέρος της ιταλικής πρωτεύουσας, ανάγκασε την ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης να διακόπτει ανά διαστήματα την υδροδότηση ιδιωτικών κατοικιών, εμπορικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων της πόλης. Οι διακοπές αναμένεται να διαρκούν οκτώ ώρες κατά μέσο όρο, και θα αφορούν, εκ περιτροπής, κυρίως τις βόρειες συνοικίες της Αιώνιας Πόλης, όπου ζουν ενάμιση εκατομμύριο κάτοικοι.
REUTERS / MAX ROSSI

Τα συντριβάνια στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό έχουν στερέψει. Η μείωση της στάθμης της λίμνης Μπρατσιάνο, που υδροδοτεί μέρος της ιταλικής πρωτεύουσας, ανάγκασε την ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης να διακόπτει ανά διαστήματα την υδροδότηση ιδιωτικών κατοικιών, εμπορικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων της πόλης. Οι διακοπές αναμένεται να διαρκούν οκτώ ώρες κατά μέσο όρο, και θα αφορούν, εκ περιτροπής, κυρίως τις βόρειες συνοικίες της Αιώνιας Πόλης, όπου ζουν ενάμιση εκατομμύριο κάτοικοι.

Διακοπές στην Χαλκιδική. Αεροφωτογραφία από την παραλία στην Βουρβουρού Χαλκιδικής.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αεροφωτογραφία από την παραλία στην Βουρβουρού Χαλκιδικής.