Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 17:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017.

«Αναμνηστικές» φωτογραφίες στα ερείπια της Μοσούλης. Μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τραβούν φωτογραφίες μπροστά από τα ερείπια του Μεγάλου Τεμένους Αλ Νούρι, στην παλιά πόλη της Μοσούλης.
REUTERS / THAIER AL-SUDANI

Μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τραβούν φωτογραφίες μπροστά από τα ερείπια του Μεγάλου Τεμένους Αλ Νούρι, στην παλιά πόλη της Μοσούλης.

Καύσωνας στην Κίνα. Ένα παιδί παίζει στα νερά ενός συντριβανιού, στη Σαγκάη, στην Κίνα.
REUTERS / ALY SONG

Ένα παιδί παίζει στα νερά ενός συντριβανιού, στη Σαγκάη, στην Κίνα.

Ράλι κλασσικών αυτοκινήτων στην Αυστρία. Στιγμιότυπο από το ράλι κλασσικών αυτοκινήτων Ennstal Classic, στην Αυστρία.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Στιγμιότυπο από το ράλι κλασσικών αυτοκινήτων Ennstal Classic, στην Αυστρία.

Φτωχογειτονιά στην Ινδονησία . Ένα μικρό αγόρι στέκεται στη μέση μίας αυτοσχέδιας κατασκευής, ενώ η οικογένειά του γύρω του καθαρίζει όστρακα, σε μία παραγκούπολη στη Τζακάρτα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το ποσοστό φτώχειας της χώρας τον Μάρτιο του 2017, έφθασε το 10,64%, το οποίο αντιστοιχεί σε 27,77 εκατομμύρια άτομα.
EPA / MAST IRHAM

Ένα μικρό αγόρι στέκεται στη μέση μίας αυτοσχέδιας κατασκευής, ενώ η οικογένειά του γύρω του καθαρίζει όστρακα, σε μία παραγκούπολη στη Τζακάρτα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το ποσοστό φτώχειας της χώρας τον Μάρτιο του 2017, έφθασε το 10,64%, το οποίο αντιστοιχεί σε 27,77 εκατομμύρια άτομα.

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ. Παλαιστίνιοι τρέχουν να αποφύγουν τα δακρυγόνα που ρίχνουν οι Ισραηλινές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σε ένα δρόμο έξω από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Απαγορεύτηκε σε άνδρες μικρότερους των 50 ετών η πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών συνεχίζεται. Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.
 
REUTERS / AMMAR AWAD

Παλαιστίνιοι τρέχουν να αποφύγουν τα δακρυγόνα που ρίχνουν οι Ισραηλινές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σε ένα δρόμο έξω από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Απαγορεύτηκε σε άνδρες μικρότερους των 50 ετών η πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών συνεχίζεται. Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

 

Στιγμιότυπο από την Κω μετά το σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ. Στιγμιότυπο από την πόλη της Κω. Μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους (στη φωτογραφία) στην πλ. Ελευθερίας.
INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Στιγμιότυπο από την πόλη της Κω. Μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους (στη φωτογραφία) στην πλ. Ελευθερίας.

Συγκρούσεις στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. Πεδίο μάχης έγινε για ακόμα μια φορά το Καράκας, ανήμερα της γενικής απεργίας που κήρυξε η αντιπολίτευση. Διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Στα επεισόδια, δύο νεαροί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας σε 100 τον αριθμό των θυμάτων από τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.
EPA / Miguel Gutierrez

Πεδίο μάχης έγινε για ακόμα μια φορά το Καράκας, ανήμερα της γενικής απεργίας που κήρυξε η αντιπολίτευση. Διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Στα επεισόδια, δύο νεαροί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας σε 100 τον αριθμό των θυμάτων από τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Εργάτρια κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της, μπροστά σε ένα εργοτάξιο στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Εργάτρια κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της, μπροστά σε ένα εργοτάξιο στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.

Περιορισμένες ζημιές και ελαφρά τραυματίες στην Τουρκία από τον σεισμό που έπληξε την Κω. Ζημιές σε βάρκες μετά από το σεισμό και το μικρής έντασης τσουνάμι, στην παραλιακή πόλη Γκιούμπετ, στη Μούγλα. Περιορισμένες ζημιές και ελαφρά τραυματίες υπάρχουν στην Τουρκία από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Κω. Το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε τσουνάμι 10 εκατοστών. Στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε σκάφη που ήταν δεμένα, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στην παραλία, ενώ ψάρια βρέθηκαν μέσα σε καταστήματα.
REUTERS / KENAN GURBUZ

Ζημιές σε βάρκες μετά από το σεισμό και το μικρής έντασης τσουνάμι, στην παραλιακή πόλη Γκιούμπετ, στη Μούγλα. Περιορισμένες ζημιές και ελαφρά τραυματίες υπάρχουν στην Τουρκία από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Κω. Το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε τσουνάμι 10 εκατοστών. Στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε σκάφη που ήταν δεμένα, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στην παραλία, ενώ ψάρια βρέθηκαν μέσα σε καταστήματα.

Αυτοκτόνησε ο τραγουδιστής των Linkin Park, Chester Bennington. Τραγικό τέλος, σε ηλικία μόλις 41 ετών, είχε ο τραγουδιστής της ροκ μπάντας Linkin Park, Chester Bennington. Ο διάσημος τραγουδιστής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα, κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γκρουπ, ο Bennington βρέθηκε κρεμασμένος το πρωί της Πέμπτης, στο σπίτι του, στο Πάλος Βέρδε. Ήταν στενός φίλος με τον Chris Cornell, που αυτοκτόνησε τον Μάιο. Μαζί με τον κιθαρίστα των Linkin Park, Brad Delson, είχαν παίξει το τραγούδι του Leonard Cohen «Hallelujah» για τον κόσμο που είχε παραβρεθεί στην κηδεία του τραγουδιστή των Soundgarden.
REUTERS / Danny Moloshok

Τραγικό τέλος, σε ηλικία μόλις 41 ετών, είχε ο τραγουδιστής της ροκ μπάντας Linkin Park, Chester Bennington. Ο διάσημος τραγουδιστής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα, κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γκρουπ, ο Bennington βρέθηκε κρεμασμένος το πρωί της Πέμπτης, στο σπίτι του, στο Πάλος Βέρδε. Ήταν στενός φίλος με τον Chris Cornell, που αυτοκτόνησε τον Μάιο. Μαζί με τον κιθαρίστα των Linkin Park, Brad Delson, είχαν παίξει το τραγούδι του Leonard Cohen «Hallelujah» για τον κόσμο που είχε παραβρεθεί στην κηδεία του τραγουδιστή των Soundgarden.