Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 22:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 18 Ιουλίου 2017. 

Μικρής έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης για την Ηριάννα. Στιγμιότυπο από επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης για την Ηριάννα
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης για την Ηριάννα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα. Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην Ηριάννα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την απόρριψη από το Εφετείο της αίτησης για αναστολή στην έκτιση της ποινής της 28χρονης.
SOOC / Nick Paleologos

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην Ηριάννα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την απόρριψη από το Εφετείο της αίτησης για αναστολή στην έκτιση της ποινής της 28χρονης.

Έκθεση «Live Water» στην Τσεχία. Ένα παιδί παρατηρεί τα ψάρια, σε μία υποβρύχια σήραγγα, στην έκθεση βοτανικής και γλυκού νερού «Live Water», στη Μόντρα, στην Τσεχία.
REUTERS / DAVID W CERNY

Ένα παιδί παρατηρεί τα ψάρια, σε μία υποβρύχια σήραγγα, στην έκθεση βοτανικής και γλυκού νερού «Live Water», στη Μόντρα, στην Τσεχία.

Συμπλοκές μεταναστών - αστυνομικών στη Μόρια. Συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και Αφρικανούς, κυρίως, μετανάστες μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια. Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για άλλη μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου, αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση Αφγανών, οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία. Στη συνέχεια ακολούθησε η εξέγερση των Αφρικανών, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στα επεισόδια κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και άλλες υποδομές μέσα στον καταυλισμό, μαζί με άγνωστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, ενώ υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το κέντρο.
ΑΠΕ ΜΠΕ / STR

Συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και Αφρικανούς, κυρίως, μετανάστες μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια. Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για άλλη μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου, αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση Αφγανών, οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία. Στη συνέχεια ακολούθησε η εξέγερση των Αφρικανών, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στα επεισόδια κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και άλλες υποδομές μέσα στον καταυλισμό, μαζί με άγνωστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, ενώ υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το κέντρο.

Κατάδυση στον βυθό του Σουνίου. Στιγμιότυπο από τον βυθό του Σουνίου.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από τον βυθό του Σουνίου.

Πυρκαγιές στη Γαλλία. Ένα αεροπλάνο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γαλλίας συμμετέχει σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Castagniers, κοντά στην Νίκαια.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένα αεροπλάνο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γαλλίας συμμετέχει σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Castagniers, κοντά στην Νίκαια.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Στιγμιότυπο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Στη φωτογραφία, προπονείται η ομάδα της Β. Κορέας.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Στιγμιότυπο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Στη φωτογραφία, προπονείται η ομάδα της Β. Κορέας.

Καλοκαιρινά σπορ στον ποταμό Isonzo στο Most na Soci . Στιγμιότυπο από τον ποταμό Isonzo στο Most na Soci, στη Σλοβενία. Πρόκειται για έναν ποταμό μήκους 138 χιλιομέτρων που διέρχεται από τη δυτική Σλοβενία και τη βορειοανατολική Ιταλία. Λέγεται ότι είναι ένας από τους πιο όμορφους και καθαρότερους ποταμούς στην Ευρώπη.
EPA / Gyorgy Varga

Στιγμιότυπο από τον ποταμό Isonzo στο Most na Soci, στη Σλοβενία. Πρόκειται για έναν ποταμό μήκους 138 χιλιομέτρων που διέρχεται από τη δυτική Σλοβενία και τη βορειοανατολική Ιταλία. Λέγεται ότι είναι ένας από τους πιο όμορφους και καθαρότερους ποταμούς στην Ευρώπη.

Περίπατος στη φύση. Μια γυναίκα κάνει βόλτα σε αγρό με λεβάντα του χωριού Kuyucak, στην Τουρκία.
EPA / ERDEM SAHIN

Μια γυναίκα κάνει βόλτα σε αγρό με λεβάντα του χωριού Kuyucak, στην Τουρκία.

Πεζοπορία στο Ναϊμέχεν. Στιγμιότυπο από την παραδοσιακή πεζοπορία τεσσάρων ημερών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας. Το «Nijmeegse Vierdaagse», όπως ονομάζεται, διεξάγεται ετησίως από το 1909 την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου.
EPA / PIROSCHKA VAN DE WOUW

Στιγμιότυπο από την παραδοσιακή πεζοπορία τεσσάρων ημερών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας. Το «Nijmeegse Vierdaagse», όπως ονομάζεται, διεξάγεται ετησίως από το 1909 την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Ανάσες δροσιάς. Ένα παιδί παίζει σε συντριβάνι του Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Ένα παιδί παίζει σε συντριβάνι του Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα.

Παιχνίδια με το φως. Στιγμιότυπο από παραλία των κυκλάδων.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από παραλία των κυκλάδων.