Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 19:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

Επίσκεψη της Μελάνια Τραμπ σε νοσοκομείο παίδων στο Παρίσι. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ μιλάει με μικρά παιδιά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε νοσοκομείο παίδων στο Παρίσι. Στο Παρίσι πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, για να παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση για την 14η Ιουλίου. Παράλληλα θα επιχειρήσει να βρει κοινό έδαφος με το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ μιλάει με μικρά παιδιά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε νοσοκομείο παίδων στο Παρίσι. Στο Παρίσι πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, για να παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση για την 14η Ιουλίου. Παράλληλα θα επιχειρήσει να βρει κοινό έδαφος με το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Αποκολλήθηκε στην Ανταρκτική ενα από τα μεγαλύτερα παγόβουνα της ιστορίας . Φωτογραφία τμήματος του παγόβουνου που αποκολλήθηκε από την παγοκρηπίδα Larsen-C, στην οποία οι επιστήμονες διερευνούσαν εδώ και πάνω από μια δεκαετία την εξέλιξη μιας μεγάλης ρωγμής που επιταχύνθηκε μετά το 2014, καθιστώντας δεδομένη τη δημιουργία του γιγαντιαίου παγόβουνου. Ενα από τα δέκα μεγαλύτερα παγόβουνα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, βάρους ενός τρισεκατομμυρίου τόνων, μόλις αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική. To τεράστιο αυτό κομμάτι γης έχει έκταση περίπου 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν το ένα τέταρτο του μεγέθους της Ουαλίας και περίπου τα δύο τρίτα της Κύπρου. 
REUTERS / ESA/Handout

Φωτογραφία τμήματος του παγόβουνου που αποκολλήθηκε από την παγοκρηπίδα Larsen-C, στην οποία οι επιστήμονες διερευνούσαν εδώ και πάνω από μια δεκαετία την εξέλιξη μιας μεγάλης ρωγμής που επιταχύνθηκε μετά το 2014, καθιστώντας δεδομένη τη δημιουργία του γιγαντιαίου παγόβουνου. Ενα από τα δέκα μεγαλύτερα παγόβουνα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, βάρους ενός τρισεκατομμυρίου τόνων, μόλις αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική. To τεράστιο αυτό κομμάτι γης έχει έκταση περίπου 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδόν το ένα τέταρτο του μεγέθους της Ουαλίας και περίπου τα δύο τρίτα της Κύπρου. 

Πέθανε ο Κινέζος νομπελίστας Λιου Σιαομπό. Φωτογραφία του Λιου Σιαομπό προβάλλεται σ’ ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Όσλο, μετά την τελετή απονομής βραβείων Νόμπελ το Δεκέμβριο του 2010. Πέθανε ο Κινέζος νομπελίστας της ειρήνης Λιου Σιαομπό, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. Ο Λιού, 61 ετών, είχε καταδικασθεί το 2009 σε κάθειρξη 11 ετών με την κατηγορία της «υποκίνησης για την ανατροπή της κρατικής εξουσίας», αφού είχε συμμετάσχει στη συγγραφή μιας διακήρυξης γνωστής ως Χάρτα 08 που καλούσε σε σαρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Φωτογραφία του Λιου Σιαομπό προβάλλεται σ’ ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Όσλο, μετά την τελετή απονομής βραβείων Νόμπελ το Δεκέμβριο του 2010. Πέθανε ο Κινέζος νομπελίστας της ειρήνης Λιου Σιαομπό, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. Ο Λιού, 61 ετών, είχε καταδικασθεί το 2009 σε κάθειρξη 11 ετών με την κατηγορία της «υποκίνησης για την ανατροπή της κρατικής εξουσίας», αφού είχε συμμετάσχει στη συγγραφή μιας διακήρυξης γνωστής ως Χάρτα 08 που καλούσε σε σαρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Στρατιωτικές επιδείξεις στην Ταϊβάν. Άντρες της τιμητικής φρουράς κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης σε ναυτική βάση στο Καοσιούνγκ, στην Ταϊβάν.
REUTERS / TYRONE SIU

Άντρες της τιμητικής φρουράς κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης σε ναυτική βάση στο Καοσιούνγκ, στην Ταϊβάν.

Καύσωνας στο Κάιρο. Νεαροί Αιγύπτιοι προσπαθούν να βάλουν ένα άλογο στο νερό για να κάνει μπάνιο, στο Κάιρο. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά μέσα στο 2017.
EPA / KHALED ELFIQI

Νεαροί Αιγύπτιοι προσπαθούν να βάλουν ένα άλογο στο νερό για να κάνει μπάνιο, στο Κάιρο. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά μέσα στο 2017.

Φεστιβάλ φαναριών στην Ιαπωνία. Γυναίκες με καλοκαιρινά κιμονό, βγάζουν φωτογραφία σέλφι μπροστά από χάρτινα φαναράακια, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μιτάμα, στο ναό Γιασουκούνι, στο Τόκιο.Το ιερό αυτό βρίσκεται στην καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας και τιμά τις ψυχές των 2,5 εκατομμυρίων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους για την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των σύγχρονων πολέμων.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Γυναίκες με καλοκαιρινά κιμονό, βγάζουν φωτογραφία σέλφι μπροστά από χάρτινα φαναράακια, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μιτάμα, στο ναό Γιασουκούνι, στο Τόκιο.Το ιερό αυτό βρίσκεται στην καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας και τιμά τις ψυχές των 2,5 εκατομμυρίων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους για την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των σύγχρονων πολέμων.

Συνάντηση Τσίπρα - Βούτσιτς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
INTIME NEWS / ΓτΠ ANDREA BONETTI

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Γιγάντια γαλάζια φάλαινα πήρε τη «σκυτάλη» της υποδοχής των επισκεπτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Γιγάντιος σκελετός γαλάζιας φάλαινας στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο γιγάντιος δεινόσαυρος «Dippy», σήμα κατατεθέν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του μουσείου στη δεκαετία του 1970 και υποδεχόταν τους επισκέπτες, αντικαταστάθηκε από μια γαλάζια φάλαινα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο σκελετό γαλάζιας φάλαινας που υπάρχει στον κόσμο. Οι επιτελείς του μουσείου εξήγησαν ότι η απόφαση τους να γίνει αυτή αλλαγή και να επιλεχθεί η γαλάζια φάλαινα που είναι είδος προς εξαφάνιση έχει να κάνει μια μια σειρά μηνυμάτων που θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη. Η γαλάζια φάλαινα θα συμβολίσει την εξέλιξη της ζωής, την βιοποικιλότητα του πλανήτη αλλά και την επίδραση του ανθρώπου στην φύση.
REUTERS / HANNAH MCKAY

Γιγάντιος σκελετός γαλάζιας φάλαινας στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο γιγάντιος δεινόσαυρος «Dippy», σήμα κατατεθέν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του μουσείου στη δεκαετία του 1970 και υποδεχόταν τους επισκέπτες, αντικαταστάθηκε από μια γαλάζια φάλαινα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο σκελετό γαλάζιας φάλαινας που υπάρχει στον κόσμο. Οι επιτελείς του μουσείου εξήγησαν ότι η απόφαση τους να γίνει αυτή αλλαγή και να επιλεχθεί η γαλάζια φάλαινα που είναι είδος προς εξαφάνιση έχει να κάνει μια μια σειρά μηνυμάτων που θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη. Η γαλάζια φάλαινα θα συμβολίσει την εξέλιξη της ζωής, την βιοποικιλότητα του πλανήτη αλλά και την επίδραση του ανθρώπου στην φύση.

Καλοκαιρινές βουτιές στο Πλωμάρι. Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πλωμαρίου στη Λέσβο.
INTIME NEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πλωμαρίου στη Λέσβο.

Ταξίδι στην Ικαρία. Στιγμιότυπο από την Ικαρία.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την Ικαρία.