Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 20:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 9 Ιουλίου 2017.

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο στο Λαγονήσι. Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα σε παραλία στο Λαγονήσι, κοντά στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κόσμος απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα σε παραλία στο Λαγονήσι, κοντά στην Αθήνα.

Διαγωνισμός χορού των ιθαγενών της Αμερικής στο Νέο Μεξικό. Αυτόχθονες περιμένουν την έναρξη της εκδήλωσης του διαγωνισμου χορού των ιθαγενών της Αμερικής στο Τάος, στο Νέο Μεξικό.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Αυτόχθονες περιμένουν την έναρξη της εκδήλωσης του διαγωνισμου χορού των ιθαγενών της Αμερικής στο Τάος, στο Νέο Μεξικό.

Formula 1: Θρίαμβος του Βάλτερι Μπότας στην Αυστρία. Σε θρίαμβο του Βάλτερι Μπότας εξελίχθηκε το γκραν πρι της Αυστρίας. Ο «πιλότος» της Mercedes εκκίνησε από την pole position και πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στον 9ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα της Red Bull κοντά στο Σάλτσμπουργκ. Πίσω από τον Φινλανδό βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ στο πόντιουμ ανέβηκε για δεύτερο σερί γκραν πρι ο οδηγός της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Σε θρίαμβο του Βάλτερι Μπότας εξελίχθηκε το γκραν πρι της Αυστρίας. Ο «πιλότος» της Mercedes εκκίνησε από την pole position και πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στον 9ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα της Red Bull κοντά στο Σάλτσμπουργκ. Πίσω από τον Φινλανδό βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ στο πόντιουμ ανέβηκε για δεύτερο σερί γκραν πρι ο οδηγός της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Κούρεμα άγριων αλόγων στη βορειοδυτική Ισπανία. Ένας άντρας προσπαθεί να κρατηθεί πάνω σε ένα άγριο άλογο, κατά τη διάρκεια της τελετουργίας «Rapa das Bestas» («Κούρεμα των αλόγων»), στην περιοχή Σαμπουτσέντο, στη βορειοδυτική Ισπανία. Εκεί υπάρχουν περισσότερα από 600 άγρια άλογα, χωρισμένα σε 14 αγέλεις τα οποία ζουν ελεύθερα σε ορεινή έκταση 200 τ.χλμ. Η τελετουργία αυτή αναβιώνει ετησίως από τον 18ο αιώνα και διαρκεί τρείς ημέρες. Τα ξημερώματα οι συμμετέχοντες ανεβαίνουν στο βουνό για να περικυκλώσουν και να κατευθύνουν τα άλογα που κατεβαίνουν ορμητικά ανά αγέλες. Στη συνέχεια, τα ζώα εισέρχονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη ημικυκλική περίφραξη, που ονομάζεται curro, γύρω από την οποία υπάρχουν κερκίδες για το κοινό. Κατά το κούρεμα δε γίνεται χρήση σχοινιών, ράβδων ή οποιουδήποτε άλλου εργαλείου για την ακινητοποίηση του ζώου. Αναμετράται η δύναμη του ανθρώπου απέναντι στο ζώο, σώμα με σώμα. Συνήθως ομάδες των τριών ανδρών αναλαμβάνουν ένα ζώο. Ο πρώτος το καβαλικεύει, ο δεύτερος το συγκρατεί από την ουρά και ένας τρίτος από το κεφάλι. Τότε επεμβαίνουν οι κουρείς για να κόψουν τη χαίτη του αλόγου. Μετά το κούρεμα των ζώων και την ταυτοποίηση των πουλαριών (που πλέον γίνεται με μικροτσίπ), τα αφήνουν για να επιστρέψουν και πάλι ελεύθερα στο βουνό.
REUTERS / Miguel Vidal

Ένας άντρας προσπαθεί να κρατηθεί πάνω σε ένα άγριο άλογο, κατά τη διάρκεια της τελετουργίας «Rapa das Bestas» («Κούρεμα των αλόγων»), στην περιοχή Σαμπουτσέντο, στη βορειοδυτική Ισπανία. Εκεί υπάρχουν περισσότερα από 600 άγρια άλογα, χωρισμένα σε 14 αγέλεις τα οποία ζουν ελεύθερα σε ορεινή έκταση 200 τ.χλμ. Η τελετουργία αυτή αναβιώνει ετησίως από τον 18ο αιώνα και διαρκεί τρείς ημέρες. Τα ξημερώματα οι συμμετέχοντες ανεβαίνουν στο βουνό για να περικυκλώσουν και να κατευθύνουν τα άλογα που κατεβαίνουν ορμητικά ανά αγέλες. Στη συνέχεια, τα ζώα εισέρχονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη ημικυκλική περίφραξη, που ονομάζεται curro, γύρω από την οποία υπάρχουν κερκίδες για το κοινό. Κατά το κούρεμα δε γίνεται χρήση σχοινιών, ράβδων ή οποιουδήποτε άλλου εργαλείου για την ακινητοποίηση του ζώου. Αναμετράται η δύναμη του ανθρώπου απέναντι στο ζώο, σώμα με σώμα. Συνήθως ομάδες των τριών ανδρών αναλαμβάνουν ένα ζώο. Ο πρώτος το καβαλικεύει, ο δεύτερος το συγκρατεί από την ουρά και ένας τρίτος από το κεφάλι. Τότε επεμβαίνουν οι κουρείς για να κόψουν τη χαίτη του αλόγου. Μετά το κούρεμα των ζώων και την ταυτοποίηση των πουλαριών (που πλέον γίνεται με μικροτσίπ), τα αφήνουν για να επιστρέψουν και πάλι ελεύθερα στο βουνό.

 Απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές. Πανηγυρικό το κλίμα στη Μοσούλη για την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι έσπευσε στην περιοχή για να συγχαρεί τους στρατιώτες και να γιορτάσει μαζί τους για τη μεγάλη νίκη τους.
REUTERS / ALAA AL-MARJANI

Πανηγυρικό το κλίμα στη Μοσούλη για την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι έσπευσε στην περιοχή για να συγχαρεί τους στρατιώτες και να γιορτάσει μαζί τους για τη μεγάλη νίκη τους.

Επέτειος 20 χρόνων της παράδοσης του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα από τους Βρετανούς. Μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας κοιτά ομοιώματα στρατιωτών, κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατώνα Σεκ Κονγκ, στο Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 20 χρόνων της παράδοσης της πόλης στην Κίνα από τους Βρετανούς το 1997.
EPA / ALEX HOFFORD

Μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας κοιτά ομοιώματα στρατιωτών, κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατώνα Σεκ Κονγκ, στο Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 20 χρόνων της παράδοσης της πόλης στην Κίνα από τους Βρετανούς το 1997.

Gay Pride στο Λονδίνο. Στιγμιότυπο από την παρέλαση LGBT Pride στο Λονδίνο.
EPA / PETE MACLAINE

Στιγμιότυπο από την παρέλαση LGBT Pride στο Λονδίνο.

 Πορεία της Κου Κλουξ Κλαν στη Βιρτζίνια. Δεκάδες πήραν μέρος σε πορεία της Κου Κλουξ Κλαν στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση του αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Λι που ηγήθηκε των δυνάμεων του Νότου κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Συνομοσπονδίας. Πρόκειται για τη σημαία του Νότου την εποχή του εμφύλιου που παραπέμπει το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις και έχει διχάσει την αμερικανική κοινωνία. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν λάβει ειδική άδεια και έκαναν την πορεία συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Δεκάδες πήραν μέρος σε πορεία της Κου Κλουξ Κλαν στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση του αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Λι που ηγήθηκε των δυνάμεων του Νότου κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Συνομοσπονδίας. Πρόκειται για τη σημαία του Νότου την εποχή του εμφύλιου που παραπέμπει το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις και έχει διχάσει την αμερικανική κοινωνία. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν λάβει ειδική άδεια και έκαναν την πορεία συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

Πανσέληνος στο Σούνιο. Πανσέληνος πάνω από το ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.
REUTERS / COSTAS BALTAS

Πανσέληνος πάνω από το ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Συναυλία των U2 στο Λονδίνο. Στιγμιότυπο από τη συναυλία των U2 στο στάδιο Τουίκενχαμ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της περιοδείας τους The Joshua Tree.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των U2 στο στάδιο Τουίκενχαμ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της περιοδείας τους The Joshua Tree.