Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 20:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 8 Ιουλίου 2017.

Ιράκ: Θέμα χρόνου η τελική νίκη του στρατού στη Μοσούλη. Μέλη της μονάδας Έκτακτης Επέμβασης πανηγυρίζουν στην Παλαιά Πόλη της Μοσούλης. Δεκάδες στρατιώτες γιόρτασαν ανάμεσα στα ερείπια στις όχθες του ποταμού Τίγρη χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της νίκης. Μερικοί χόρευαν με μουσική που ακουγόταν από ένα φορτηγό και πυροβολούσαν στον αέρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.
REUTERS / ALAA AL-MARJANI

Μέλη της μονάδας Έκτακτης Επέμβασης πανηγυρίζουν στην Παλαιά Πόλη της Μοσούλης. Δεκάδες στρατιώτες γιόρτασαν ανάμεσα στα ερείπια στις όχθες του ποταμού Τίγρη χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της νίκης. Μερικοί χόρευαν με μουσική που ακουγόταν από ένα φορτηγό και πυροβολούσαν στον αέρα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Διαβεβαιώσεις Πούτιν για μη εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Αμβούργο. ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να επιτύχουν το ελάχιστο επίπεδο διμερών σχέσεων, το οποίο έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, στο περιθώριο της οποία συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών-μελών της G20 ότι η χώρα του δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
REUTERS / POOL

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Αμβούργο. ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να επιτύχουν το ελάχιστο επίπεδο διμερών σχέσεων, το οποίο έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, στο περιθώριο της οποία συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών-μελών της G20 ότι η χώρα του δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μεσαιωνικό φεστιβάλ στο Βέλγιο. Στιγμιότυπο από την παρέλαση, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μεσαιωνικού φεστιβάλ Ommegan, που διοργανώνεται στη Γκραν-Πλας στις Βρυξέλλες.
REUTERS / YVES HERMAN

Στιγμιότυπο από την παρέλαση, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μεσαιωνικού φεστιβάλ Ommegan, που διοργανώνεται στη Γκραν-Πλας στις Βρυξέλλες.

Καταρρακτώδεις βροχές στην Ιαπωνία. Συντρίμμια και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερα λόγω των καταρρακτωδών βροχών, στην Ασακούρα, στην επαρχία Φουκουόκα, στην Ιαπωνία.
REUTERS / ISSEI KATO

Συντρίμμια και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα νερα λόγω των καταρρακτωδών βροχών, στην Ασακούρα, στην επαρχία Φουκουόκα, στην Ιαπωνία.

Διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης. Μετανάστες αποβιβάζονται από μία λέμβο, μετά τη διάσωσή τους από την ακτοφυλακή της Λιβύης, ανοιχτά του Γκαραμπόλι, ανατολικά της Τρίπολης, στη Λιβύη.
REUTERS / ISMAIL ZITOUNY

Μετανάστες αποβιβάζονται από μία λέμβο, μετά τη διάσωσή τους από την ακτοφυλακή της Λιβύης, ανοιχτά του Γκαραμπόλι, ανατολικά της Τρίπολης, στη Λιβύη.

Εργασίες επισκευών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πενσυλβάνια της Νέας Υόρκης . Εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Επιβατικών Σιδηροδρόμων, Amtrak, δουλεύουν στη σηραγγα του Σταθμού Νέας Υόρκης Πενσυλβάνια ή αλλιώς Penn Station, ο οποίος θα κλείσει για επισκευές στις γραμμές. Πρόκειται για τον κεντρικότερο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νέα Υόρκη. Εξυπηρετώντας πάνω από 600.000 επιβάτες προαστιακού σιδηροδρόμου και της Amtrak ημερησίως, με μέσο όρο περίπου χίλιους επιβάτες ανά 90 δευτερόλεπτα, είναι ως προς τη διακίνηση επιβατών ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Αμερική, καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Επιβατικών Σιδηροδρόμων, Amtrak, δουλεύουν στη σηραγγα του Σταθμού Νέας Υόρκης Πενσυλβάνια ή αλλιώς Penn Station, ο οποίος θα κλείσει για επισκευές στις γραμμές. Πρόκειται για τον κεντρικότερο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νέα Υόρκη. Εξυπηρετώντας πάνω από 600.000 επιβάτες προαστιακού σιδηροδρόμου και της Amtrak ημερησίως, με μέσο όρο περίπου χίλιους επιβάτες ανά 90 δευτερόλεπτα, είναι ως προς τη διακίνηση επιβατών ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Αμερική, καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.

Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό εκτοπισμένων στο Ιράκ. Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό εκτοπισμένων Χασάν Σαμ, ανατολικά της Μοσούλης.
REUTERS / ALAA AL-MARJANI

Στιγμιότυπο από τον καταυλισμό εκτοπισμένων Χασάν Σαμ, ανατολικά της Μοσούλης.

Στρατιωτικές επιδείξεις στο Χονγκ Κονγκ. Στρατιώτες από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας, πηδούν μέσα από ένα δαχτυλίδι φωτιάς, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιδείξεων, σε μία ναυτική βάση στο Χονγκ Κονγκ.
REUTERS / BOBBY YIP

Στρατιώτες από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας, πηδούν μέσα από ένα δαχτυλίδι φωτιάς, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιδείξεων, σε μία ναυτική βάση στο Χονγκ Κονγκ.

Απόδραση στο κάστρο της Μεθώνης. Στιγμιότυπο από το Κάστρο της Μεθώνης. Το κάστρο βρίσκεται στην Πελοπόννησο και στην κωμόπολη Μεθώνη Μεσσηνίας. Από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα όπου η Μεθώνη ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που έκαναν οι χριστιανοί στους Άγιους Τόπους. Το κάστρο είναι κτισμένο στην χερσόνησο του Αγίου Νικολάου, έχει ελλειψοειδής σχήμα, με μήκος 700 μέτρα. Τα τείχη διέθεταν πύργους ενώ η πύλη της ξηράς είχε και επιπρόσθετα οχυρωματικά έργα για μεγαλύτερη προστασία. Βρέχεται από τρεις πλευρές με θάλασσα και υπάρχει και το μικρό φρούριο Μπρούτζι που ενώνεται με αυτό με τεχνητή πέτρινη γέφυρα. Από την πλευρά της ξηράς είχε τάφρο, χωρίς νερό, και γέφυρα, 14τοξη, για την πρόσβαση στην πύλη.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το Κάστρο της Μεθώνης. Το κάστρο βρίσκεται στην Πελοπόννησο και στην κωμόπολη Μεθώνη Μεσσηνίας. Από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα όπου η Μεθώνη ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που έκαναν οι χριστιανοί στους Άγιους Τόπους. Το κάστρο είναι κτισμένο στην χερσόνησο του Αγίου Νικολάου, έχει ελλειψοειδής σχήμα, με μήκος 700 μέτρα. Τα τείχη διέθεταν πύργους ενώ η πύλη της ξηράς είχε και επιπρόσθετα οχυρωματικά έργα για μεγαλύτερη προστασία. Βρέχεται από τρεις πλευρές με θάλασσα και υπάρχει και το μικρό φρούριο Μπρούτζι που ενώνεται με αυτό με τεχνητή πέτρινη γέφυρα. Από την πλευρά της ξηράς είχε τάφρο, χωρίς νερό, και γέφυρα, 14τοξη, για την πρόσβαση στην πύλη.

Φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα. Στιγμιότυπο από τις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία. Δύο άντρες τρυπήθηκαν από κέρατα ταύρων στην πρώτη ταυροδρομία του φεστιβάλ Σαν Φερμιν, ενώ δεκάδες άλλοι, φέρουν ελαφρά τραύματα. Οι δύο Αμερικάνοι βρίσκονται εκτός κινδύνου. Η ταυροδρομία των 850 μέτρων στα στενά σοκάκια της Παμπλόνα ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρία λεπτά. Στην πόλη της Παμπλόνας, γιορτάζεται το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, του οποίου οι εννεαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις επιστέφονται με το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο κυνήγι των ταύρων. Κυρίαρχο ρόλο στο φεστιβάλ παίζουν οι οκταήμερες κούρσες, κατά τις οποίες οι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης, με τους άνδρες -που ονομάζονται «μόθος» - να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες.
REUTERS / SUSANA VERA

Στιγμιότυπο από τις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία. Δύο άντρες τρυπήθηκαν από κέρατα ταύρων στην πρώτη ταυροδρομία του φεστιβάλ Σαν Φερμιν, ενώ δεκάδες άλλοι, φέρουν ελαφρά τραύματα. Οι δύο Αμερικάνοι βρίσκονται εκτός κινδύνου. Η ταυροδρομία των 850 μέτρων στα στενά σοκάκια της Παμπλόνα ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρία λεπτά. Στην πόλη της Παμπλόνας, γιορτάζεται το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, του οποίου οι εννεαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις επιστέφονται με το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο κυνήγι των ταύρων. Κυρίαρχο ρόλο στο φεστιβάλ παίζουν οι οκταήμερες κούρσες, κατά τις οποίες οι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης, με τους άνδρες -που ονομάζονται «μόθος» - να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα το Αμβούργο. Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο κέντρο του Αμβούργου, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, η οποία διεξάγεται στη γερμανική πόλη. Ομάδες ατόμων άναψαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα, ενώ μερίδα διαδηλωτών προκάλεσε φθορές σε καταστήματα. Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, 159 στελέχη της τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ 45 διαδηλωτές έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί.
SOOC / Alexandros Michailidis

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο κέντρο του Αμβούργου, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, η οποία διεξάγεται στη γερμανική πόλη. Ομάδες ατόμων άναψαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα, ενώ μερίδα διαδηλωτών προκάλεσε φθορές σε καταστήματα. Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, 159 στελέχη της τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ 45 διαδηλωτές έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί.