Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 19:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 4 Ιουλίου 2017.

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα. Βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Η εκτόξευση έγινε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Ελλάδας) και ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων. Εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας.
REUTERS / KIM HONG-JI

Βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Η εκτόξευση έγινε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Ελλάδας) και ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων. Εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας.

Ταξί έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βοστώνη. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από το αεροδρόμιο της Βοστώνης, στο σημείο όπου σταθμεύουν ταξί όταν ένα από αυτά, μετά από τρελή πορεία έπεσε πάνω σε πεζούς. Σύμφωνα με τις αρχές ο 56χρονος οδηγός πάτησε γκάζι αντί για φρένο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να παρασύρει όσους βρέθηκαν στο πέρασμά του. Όπως μεταδίδει η Boston Globe, υπάρχουν τουλάχιστον εννέα τραυματίες. «Δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι η πτώση του αυτοκινήτου πάνω στο πλήθος ήταν σκόπιμη», ανακοίνωσε η αστυνομία.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από το αεροδρόμιο της Βοστώνης, στο σημείο όπου σταθμεύουν ταξί όταν ένα από αυτά, μετά από τρελή πορεία έπεσε πάνω σε πεζούς. Σύμφωνα με τις αρχές ο 56χρονος οδηγός πάτησε γκάζι αντί για φρένο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να παρασύρει όσους βρέθηκαν στο πέρασμά του. Όπως μεταδίδει η Boston Globe, υπάρχουν τουλάχιστον εννέα τραυματίες. «Δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι η πτώση του αυτοκινήτου πάνω στο πλήθος ήταν σκόπιμη», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συνεχίζονται οι μάχες εναντίον του Ι.Κ. στη Ράκα. Μαχητής των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), πυροβολεί εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη Ράκα. Στο νότιο τμήμα της Ράκα, που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών, έχουν εισχωρήσει οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στη Συρία διασχίζοντας τον ποταμό Ευφράτη, όπως έκανε γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά την είσοδό τους στη Ράκα στις 6 Ιουνίου, έχουν κατέλαβαν πέντε συνοικίες στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης αλλά αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος καθώς προωθούνται στο κέντρο της πόλης.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Μαχητής των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), πυροβολεί εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη Ράκα. Στο νότιο τμήμα της Ράκα, που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών, έχουν εισχωρήσει οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στη Συρία διασχίζοντας τον ποταμό Ευφράτη, όπως έκανε γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά την είσοδό τους στη Ράκα στις 6 Ιουνίου, έχουν κατέλαβαν πέντε συνοικίες στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης αλλά αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος καθώς προωθούνται στο κέντρο της πόλης.

Αναρρίχηση στην κορυφή του Ολύμπου. Αγριοκάτσικα στο οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αγριοκάτσικα στο οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο.

Υπερχείλισε ο ποταμός Γιανγκτσέ στην Κίνα. Μία οικογένεια κάθεται στις όχθες του υπερχειλισμένου ποταμού Γιανγκτσέ, στο Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μία οικογένεια κάθεται στις όχθες του υπερχειλισμένου ποταμού Γιανγκτσέ, στο Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα.

Η ακτογραμμή του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Σύννεφα πάνω από τις δυτικές ακτές του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας.
REUTERS / DAVID GRAY

Σύννεφα πάνω από τις δυτικές ακτές του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας.

Τροπική καταιγίδα στην Ιαπωνία. Κύματα χτυπούν τις ακτές του Σεντζοτζίκι, στην πόλη Σιραχάμα, στην Ιαπωνία, κατά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Νανμαντόλ.
REUTERS / KYODO

Κύματα χτυπούν τις ακτές του Σεντζοτζίκι, στην πόλη Σιραχάμα, στην Ιαπωνία, κατά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Νανμαντόλ.

 Στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Nimitz. Ο αξιωματικός Λούκας Μακλίν ποζάρει στο φωτογραφικό φακό δείχνοντας το τατουάζ του, το οποίο γράφει τη φράση «We The People» από το προοίμιο του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Nimitz, στον Ειρηνικό Ωκεανό.
REUTERS / HANDOUT

Ο αξιωματικός Λούκας Μακλίν ποζάρει στο φωτογραφικό φακό δείχνοντας το τατουάζ του, το οποίο γράφει τη φράση «We The People» από το προοίμιο του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Nimitz, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας. Τη στήριξή του στις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν «ασύμμετρη μάχη με τον φυσικό παράγοντα με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε υπόστεγο όπου εργάζονται οι τεχνικοί των Canadair, συνομίλησε μαζί τους για τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Εκ μέρους του προσωπικού, ένας τεχνικός χάρισε στον Πρωθυπουργό δώρο έναν πίνακα που απεικονίζει ένα CL-215. «Θα αρέσει πάρα πολύ στον γιο μου, του αρέσουν τα αεροπλάνα» είπε ο κ. Τσίπρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τη στήριξή του στις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν «ασύμμετρη μάχη με τον φυσικό παράγοντα με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε υπόστεγο όπου εργάζονται οι τεχνικοί των Canadair, συνομίλησε μαζί τους για τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Εκ μέρους του προσωπικού, ένας τεχνικός χάρισε στον Πρωθυπουργό δώρο έναν πίνακα που απεικονίζει ένα CL-215. «Θα αρέσει πάρα πολύ στον γιο μου, του αρέσουν τα αεροπλάνα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Καθημερινή ζωή στο Λίβανο. Παιδιά παίζουν σε φουσκωτές πισίνες, στην Παλιά Πόλη της Σιδώνας, στο νότιο Λίβανο.
REUTERS / ALI HASHISHO

Παιδιά παίζουν σε φουσκωτές πισίνες, στην Παλιά Πόλη της Σιδώνας, στο νότιο Λίβανο.

Μαθήματα χορού στην Ινδία. O 16χρονος Αμιρουντίν Σαχ χορεύει, κατά τη διάρκεια μαθήματος, σε μία σχολή χορού στη Μουμπάι.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

O 16χρονος Αμιρουντίν Σαχ χορεύει, κατά τη διάρκεια μαθήματος, σε μία σχολή χορού στη Μουμπάι.