Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 18:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Καλοκαιρινό απόγευμα στη Θεσσαλονίκη . Παιδιά κάνουν βουτιές από προβλήτα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 2 Ιουλίου.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Παιδιά κάνουν βουτιές από προβλήτα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 2 Ιουλίου.

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου στην πολιτεία Ουάσιγκτον. Μια επιβατική αμαξοστοιχία της Amtrak με 267 επιβάτες εκτροχιάστηκε χθες Κυριακή κοντά στο Πάτζετ Σάουντ, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να τραυματιστούν ελαφρά. Όπως ανακοίνωσε η Amtrak, η μηχανή και το βαγόνι με τις αποσκευές του τρένου 506 της γραμμής Amtrak Cascades, που συνδέει το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας με το Γιουτζίν του Όρεγκον, εκτροχιάστηκαν στη Γέφυρα του Κόλπου Τσέιμπερς στο Στίλακουμ της Ουάσιγκτον. Τα αίτια του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στις 14:30, ερευνώνται.
REUTERS / HANDOUT

Μια επιβατική αμαξοστοιχία της Amtrak με 267 επιβάτες εκτροχιάστηκε χθες Κυριακή κοντά στο Πάτζετ Σάουντ, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να τραυματιστούν ελαφρά. Όπως ανακοίνωσε η Amtrak, η μηχανή και το βαγόνι με τις αποσκευές του τρένου 506 της γραμμής Amtrak Cascades, που συνδέει το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας με το Γιουτζίν του Όρεγκον, εκτροχιάστηκαν στη Γέφυρα του Κόλπου Τσέιμπερς στο Στίλακουμ της Ουάσιγκτον. Τα αίτια του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στις 14:30, ερευνώνται.

Ιράκ: Πανηγυρισμοί για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Μέλη των δυνάμεων της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας κάθονται σε ένα φορτηγό, μετά την πρόβα της παρέλασης για τον εορτασμό της νίκης των στρατευμάτων του Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στη δυτική Μοσούλη. Λευκές και ιρακινές σημαίες κυματίζουν και πάλι στη Μοσούλη τρία χρόνια μετά την ανακήρυξη χαλιφάτου από τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι. Με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ και τελευταίου αστικού προπυργίου του Ι.Κ. στη χώρα.  Στρατός και πολίτες γιορτάζουν την επικράτηση επί των τζιχαντιστών. 
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Μέλη των δυνάμεων της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας κάθονται σε ένα φορτηγό, μετά την πρόβα της παρέλασης για τον εορτασμό της νίκης των στρατευμάτων του Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στη δυτική Μοσούλη. Λευκές και ιρακινές σημαίες κυματίζουν και πάλι στη Μοσούλη τρία χρόνια μετά την ανακήρυξη χαλιφάτου από τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι. Με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ και τελευταίου αστικού προπυργίου του Ι.Κ. στη χώρα. Στρατός και πολίτες γιορτάζουν την επικράτηση επί των τζιχαντιστών. 

Όταν η τέχνη «συναντά» τον καφέ. Καλλιτεχνικές δημιουργίες στον καφέ, ή αλλιώς creamarts,  όπως τις αποκαλέί ο νοτιοκορεάτης barista Λι Κανγκ-Μπιν, στην καφετέριά του στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα.
REUTERS / HANDOUT

Καλλιτεχνικές δημιουργίες στον καφέ, ή αλλιώς creamarts,  όπως τις αποκαλέί ο νοτιοκορεάτης barista Λι Κανγκ-Μπιν, στην καφετέριά του στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα.

Πλημμύρες πλήττουν τη νότια Κίνα. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που σαρώνουν τη Νότια Κίνα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους. Στην επαρχία Κουανγκσί, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές. Στη γειτονική επαρχία Χουνάν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν αφήσει τις εστίες τους και οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που σαρώνουν τη Νότια Κίνα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους. Στην επαρχία Κουανγκσί, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές. Στη γειτονική επαρχία Χουνάν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν αφήσει τις εστίες τους και οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Γερμανία: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από τροχαίο. Τροχαίο με λεωφορείο σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα 30 από τους επιβάτες να τραυματιστούν και 18 άτομα να αναζητούνται από τα σωστικά συνεργεία. Οι 18 επιβάτες του λεωφορείου που αγνοούνται είναι πιθανόν όλοι νεκροί, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας το όχημα στο οποίο επέβαιναν 48 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων οι οδηγοί, συγκρούστηκε με φορτηγό και κάηκε ολοσχερώς, καθιστώντας αβέβαιη την τύχη των αγνοουμένων.
REUTERS / STRINGER

Τροχαίο με λεωφορείο σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα 30 από τους επιβάτες να τραυματιστούν και 18 άτομα να αναζητούνται από τα σωστικά συνεργεία. Οι 18 επιβάτες του λεωφορείου που αγνοούνται είναι πιθανόν όλοι νεκροί, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας το όχημα στο οποίο επέβαιναν 48 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων οι οδηγοί, συγκρούστηκε με φορτηγό και κάηκε ολοσχερώς, καθιστώντας αβέβαιη την τύχη των αγνοουμένων.

Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Στιγμιότυπο από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά, κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας.
Eurokinissi Sports / TΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Στιγμιότυπο από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά, κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες της σχεδιάστριας Iris Van Herpen, για τη συλλογή υψηλής ραπτικής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017/2018, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες της σχεδιάστριας Iris Van Herpen, για τη συλλογή υψηλής ραπτικής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017/2018, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Νεογέννητα τρίδυμα λιοντάρια στην Ολλανδία. Δύο από τα τρία νεογέννητα λιοντάρια βρίσκονται στον περιγραγμένο χώρο τους, μετά την αποπαρασίτωσή τους, στο πάρκο άγριας ζωής Beekse Bergen, στην Ολλανδία. Τα τρίδυμα λιοντάρια γεννήθηκαν στις 27 Ιουνίου.
EPA / Koen van Weel

Δύο από τα τρία νεογέννητα λιοντάρια βρίσκονται στον περιγραγμένο χώρο τους, μετά την αποπαρασίτωσή τους, στο πάρκο άγριας ζωής Beekse Bergen, στην Ολλανδία. Τα τρίδυμα λιοντάρια γεννήθηκαν στις 27 Ιουνίου.

Πρόταση Μακρόν για «μια δόση αναλογικής» στις βουλευτικές εκλογές. Τη δέσμευσή του για «βαθιά αλλαγή», «δράση» και «αποτελεσματικότητα» έδωσε τη Δευτέρα στα ανάκτορα των Βερσαλλιών ενώπιον του γαλλικού Κογκρέσου -της κοινής συνεδρίασης των βουλευτών και των γερουσιαστών- ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ πρότεινε να μειωθεί κατά το ένα τρίτο ο αριθμός των γερουσιαστών και των βουλευτών, καθώς και να τροποποιηθεί ο τρόπος εκλογής του κοινοβουλίου εισάγοντας «μια δόση αναλογικής».
EPA / ETIENNE LAURENT/POOL

Τη δέσμευσή του για «βαθιά αλλαγή», «δράση» και «αποτελεσματικότητα» έδωσε τη Δευτέρα στα ανάκτορα των Βερσαλλιών ενώπιον του γαλλικού Κογκρέσου -της κοινής συνεδρίασης των βουλευτών και των γερουσιαστών- ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ πρότεινε να μειωθεί κατά το ένα τρίτο ο αριθμός των γερουσιαστών και των βουλευτών, καθώς και να τροποποιηθεί ο τρόπος εκλογής του κοινοβουλίου εισάγοντας «μια δόση αναλογικής».