Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 20:46

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017.

Δασική πυρκαγιά στη νότια Ισπανία. Εικόνα της περιοχής όπου ξέσπασε δασική πυρκαγιά, στο Μαγκαθόν. στην Ουέλβα στη νότια Ισπανία.  Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στην Ισπανία, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς στα νότια της χώρας. Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο το βράδυ, κοντά στην Ουέλβα, με τις πυροσβεστικές αρχές να έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τις προσπάθειες κατάσβεσης έκαναν δυσκολότερες οι καιρικές συνθήκες, καθώς το κύμα ζέστης ευνοούσε την εξάπλωση του πύρινου μετώπου.
EPA / JULIO MUNOZ

Εικόνα της περιοχής όπου ξέσπασε δασική πυρκαγιά, στο Μαγκαθόν. στην Ουέλβα στη νότια Ισπανία.  Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στην Ισπανία, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς στα νότια της χώρας. Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο το βράδυ, κοντά στην Ουέλβα, με τις πυροσβεστικές αρχές να έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τις προσπάθειες κατάσβεσης έκαναν δυσκολότερες οι καιρικές συνθήκες, καθώς το κύμα ζέστης ευνοούσε την εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει μερική εφαρμογή της ταξιδιωτικής απαγόρευσης Τραμπ. Δημοσιογράφος τρέχει έξω, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εφαρμογή μέρους της ταξιδιωτικής απαγόρευσης Τραμπ. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέτρεψε τη Δευτέρα την εφαρμογή μέρους της ταξιδιωτικής απαγόρευσης την οποία έχει επιβάλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε πολίτες έξι χωρών με κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό πληθυσμό. Το δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση της κυβέρνησης ενάντια στην ανάκληση εφαρμογής της απαγόρευσης, την οποία επέβαλαν κατώτερα δικαστήρια, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ για όσους εκ των πολιτών των έξι χωρών δεν έχουν κάποια σχέση «καλής πίστης» με κάποιον μόνιμο κάτοικο των ΗΠΑ.
REUTERS / YURI GRIPAS

Δημοσιογράφος τρέχει έξω, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εφαρμογή μέρους της ταξιδιωτικής απαγόρευσης Τραμπ. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέτρεψε τη Δευτέρα την εφαρμογή μέρους της ταξιδιωτικής απαγόρευσης την οποία έχει επιβάλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε πολίτες έξι χωρών με κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό πληθυσμό. Το δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση της κυβέρνησης ενάντια στην ανάκληση εφαρμογής της απαγόρευσης, την οποία επέβαλαν κατώτερα δικαστήρια, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ για όσους εκ των πολιτών των έξι χωρών δεν έχουν κάποια σχέση «καλής πίστης» με κάποιον μόνιμο κάτοικο των ΗΠΑ.

Βρετανία: Συμφωνία μεταξύ DUP – Συντηρητικών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανταλλάσσει χειραψία με την ηγέτιδα του DUP Αρλίν Φόστερ έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ. Σε οριστική συμφωνία για στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων κατέληξαν το Συντηρητικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.
REUTERS / NEIL HALL

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανταλλάσσει χειραψία με την ηγέτιδα του DUP Αρλίν Φόστερ έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ. Σε οριστική συμφωνία για στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων κατέληξαν το Συντηρητικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ένταση μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΜΑΤ έξω από το ΥΠΕΣ. Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από υπουργείο Εσωτερικών, όταν ομάδα διαδηλωτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους επιχείρησε να εισέλθει στο υπουργείο και απωθήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια πάντως τα πνεύματα ηρέμησαν και αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας εισήλθε στο υπουργείο για προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από υπουργείο Εσωτερικών, όταν ομάδα διαδηλωτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους επιχείρησε να εισέλθει στο υπουργείο και απωθήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια πάντως τα πνεύματα ηρέμησαν και αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας εισήλθε στο υπουργείο για προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Χορεύοντας σε σταθμό του μετρό . Μία χορεύτρια του μπαλέτου του Κρεμλίνου κάνει πρόβα ενόψει ολονύχτιας παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό Novoslobodskaya του μετρό της Μόσχας.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Μία χορεύτρια του μπαλέτου του Κρεμλίνου κάνει πρόβα ενόψει ολονύχτιας παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό Novoslobodskaya του μετρό της Μόσχας.

Προεδρικές εκλογές στη Μογγολία . Ένας εκλογικός αντιπρόσωπος περιμένει τους ψηφοφόρους σε εκλογικό κέντρο της επαρχίας Erdensom κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στη Μογγολία.
REUTERS / RENTSENDORJ BAZARSUKH

Ένας εκλογικός αντιπρόσωπος περιμένει τους ψηφοφόρους σε εκλογικό κέντρο της επαρχίας Erdensom κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στη Μογγολία.

Βύθιση τουριστικού πλοίου στην Κολομβία . Εννέα άτομα σκοτώθηκαν και 28 αγνοούνται μετά από τη βύθιση τουριστικού πλοίου στον υδροταμιευτήρα Πενιόλ-Γκουαταπέ της Κολομβίας χθες, όπως ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο πλοίο επέβαιναν 170 άτομα. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τα αίτια του δυστυχήματος.
REUTERS / SOCIAL MEDIA

Εννέα άτομα σκοτώθηκαν και 28 αγνοούνται μετά από τη βύθιση τουριστικού πλοίου στον υδροταμιευτήρα Πενιόλ-Γκουαταπέ της Κολομβίας χθες, όπως ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο πλοίο επέβαιναν 170 άτομα. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τα αίτια του δυστυχήματος.

Κινητοποίηση υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ . Ο ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας Joshua Wong (κέντρο) φωνάζει συνθήματα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που ακολούθησε την κάλυψη του αγάλματος Golden Bauhinia με μαύρο πανί στο Χονγκ Κονγκ. Το άγαλμα της πλατείας Golden Bauhinia αποτελεί δώρο της κινεζικής κυβέρνησης για την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα το 1997. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε δίπλα στο συνεδριακό κέντρο ενόψει της επίσκεψης του κινέζου προέδρου στο Χονγκ Κονγκ.
REUTERS / Tyrone Siu

Ο ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας Joshua Wong (κέντρο) φωνάζει συνθήματα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που ακολούθησε την κάλυψη του αγάλματος Golden Bauhinia με μαύρο πανί στο Χονγκ Κονγκ. Το άγαλμα της πλατείας Golden Bauhinia αποτελεί δώρο της κινεζικής κυβέρνησης για την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα το 1997. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε δίπλα στο συνεδριακό κέντρο ενόψει της επίσκεψης του κινέζου προέδρου στο Χονγκ Κονγκ.

Καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου. Στιγμιότυπο από τις εργασίες καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου από το σκάφος «Αλκίππη» την Κυριακή, 25 Ιουνίου.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από τις εργασίες καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου από το σκάφος «Αλκίππη» την Κυριακή, 25 Ιουνίου.

«Μιαούλεια» 2017 στην Ύδρα. Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 κορυφώθηκαν στο νησί της Ύδρας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 182η Επέτειο από το θάνατο του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη, «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2017», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατέπλευσε στη νήσο Ύδρα η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και αποδόθηκαν τιμές από ένοπλο άγημά της, καθώς και από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 κορυφώθηκαν στο νησί της Ύδρας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 182η Επέτειο από το θάνατο του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη, «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2017», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατέπλευσε στη νήσο Ύδρα η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και αποδόθηκαν τιμές από ένοπλο άγημά της, καθώς και από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Χιλή. Κόσμος διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Βίνα Ντελ Μαρ της Χιλής. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα νότια της χώρας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
EPA / SEBASTIAN CISTERNAS

Κόσμος διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Βίνα Ντελ Μαρ της Χιλής. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα νότια της χώρας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Καταστροφή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στη Μιανμάρ . Άνδρας της αστυνομίας της Μιανμάρ επιβλέπει τη διαδικασία καταστροφής μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων ναρκωτικών στην πόλη Γιανγκόν.
EPA / NYEIN CHAN NAING

Άνδρας της αστυνομίας της Μιανμάρ επιβλέπει τη διαδικασία καταστροφής μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων ναρκωτικών στην πόλη Γιανγκόν.