Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 20:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Θέα στον ορίζοντα . Η καμάρα στον πεζόδρομο μίας εκ των δημοφιλέστερων παραλιών του Ναυπλίου, της παραλίας της Αρβανιτιάς, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Η καμάρα στον πεζόδρομο μίας εκ των δημοφιλέστερων παραλιών του Ναυπλίου, της παραλίας της Αρβανιτιάς, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι. 

Η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού. Η πανσέληνος ανατέλλει πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πανσέληνος ανατέλλει πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας την 1 Οκτωβρίου. Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία προκήρυξε για την 1η Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, παρά το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή του. Η ερώτηση που θα τεθεί στους πολίτες θα είναι: «Θέλετε η Καταλονία να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».
REUTERS / ALBERT GEA

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία προκήρυξε για την 1η Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, παρά το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή του. Η ερώτηση που θα τεθεί στους πολίτες θα είναι: «Θέλετε η Καταλονία να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».

Αγορά στη Δαμασκό. Κόσμος αγοράζει γλυκά, σε ένα δρόμο στη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, στη Δαμασκό.
REUTERS / OMAR SANADIKI

Κόσμος αγοράζει γλυκά, σε ένα δρόμο στη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, στη Δαμασκό.

Μέι: Σχηματίζω κυβέρνηση για την εξασφάλιση σταθερότητας και Brexit. Στον σχηματισμό κυβέρνησης προχωρεί η Τερέζα Μέι, όπως δήλωσε από την ΝΤάουνινγκ Στριτ, μετά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. «Η κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα για μια ασφαλή Βρετανία», τόνισε η κ. Μέι, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Στον σχηματισμό κυβέρνησης προχωρεί η Τερέζα Μέι, όπως δήλωσε από την ΝΤάουνινγκ Στριτ, μετά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. «Η κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα για μια ασφαλή Βρετανία», τόνισε η κ. Μέι, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Εορτασμοί ενόψει του ινδουιστικού φεστιβάλ Ραθ Γιάτρα. Ινδουιστής εκτελεί ένα νούμερο με φωτιά, κατά τη διάρκεια των εορτασμών ενόψει του ετήσιου φεστιβάαλ Ραθ Γιάτρα, στο Αχμενταμπάντ.
REUTERS / AMIT DAVE

Ινδουιστής εκτελεί ένα νούμερο με φωτιά, κατά τη διάρκεια των εορτασμών ενόψει του ετήσιου φεστιβάαλ Ραθ Γιάτρα, στο Αχμενταμπάντ.

Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο Αγορά. Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο Αγορά.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Φεστιβάλ Primavera στην Πορτογαλία. Στιγμιότυπο από το μουσικό φεστιβάλ Primavera στο Πόρτο, στην Πορτογαλία.
EPA / JOSE COELHO

Στιγμιότυπο από το μουσικό φεστιβάλ Primavera στο Πόρτο, στην Πορτογαλία.

Στιγμιότυπο από χωματερή στη Σρι Λάνκα. Εργάτες ξεκουράζονται κάτω από ένα αυτοσχέδιο υπόστεγο, σε μία χωματερή στο Κολόμπο.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Εργάτες ξεκουράζονται κάτω από ένα αυτοσχέδιο υπόστεγο, σε μία χωματερή στο Κολόμπο.

Ραμαζάνι στην Ινδονησία. Στιγμιότυπο από το τέμενος Ιστικλάλ στη Τζακάρτα, μετά από προσευχή για το Ραμαζάνι.
REUTERS / BEAWIHARTA

Στιγμιότυπο από το τέμενος Ιστικλάλ στη Τζακάρτα, μετά από προσευχή για το Ραμαζάνι.

Κατάθεση του Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην διευθυντή του FBI στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας. Η διοίκηση Τραμπ επέλεξε λέγοντας ψέματα να δυσφημίσει εμένα και το FBI, δήλωσε ο τέως επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. Αναφερόμενος στον κ. Τραμπ, είπε ότι δεν του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να παρεμποδίσει με άλλους τρόπους τη Δικαιοσύνη. Στη γραπτή κατάθεση που υπέβαλε στην Επιτροπή και δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε πως ο κ. Τραμπ απαίτησε να σταματήσει η έρευνα του FBI για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, καθώς και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την αφοσίωσή του.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Η διοίκηση Τραμπ επέλεξε λέγοντας ψέματα να δυσφημίσει εμένα και το FBI, δήλωσε ο τέως επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. Αναφερόμενος στον κ. Τραμπ, είπε ότι δεν του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να παρεμποδίσει με άλλους τρόπους τη Δικαιοσύνη. Στη γραπτή κατάθεση που υπέβαλε στην Επιτροπή και δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε πως ο κ. Τραμπ απαίτησε να σταματήσει η έρευνα του FBI για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, καθώς και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την αφοσίωσή του.

Καταμέτρηση ψήφων για τις γενικές εκλογές της Βρετανίας. Καταμέτρηση ψήφων για τις γενικές εκλογές της Βρετανίας, στην πόλη Μπόστον, στο Λινκολνσάιρ, στη Βρετανία. Το Συντηρητικό Κόμμα της απερχόμενης πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι κερδίζει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο χάνει την αυτοδυναμία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως εκτιμά το πρακτορείο Reuters βάσει των μέχρι τώρα ανακοινωμένων αποτελεσμάτων. Μετά από την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για τις 633 από τις 650 έδρες του βρετανικού κοινοβουλίου, το κόμμα της  πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι συγκεντρώνει 308 έδρες και άρα δεν μπορεί να φτάσει τις 326 που απαιτούνται για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
REUTERS / PAUL CHILDS

Καταμέτρηση ψήφων για τις γενικές εκλογές της Βρετανίας, στην πόλη Μπόστον, στο Λινκολνσάιρ, στη Βρετανία. Το Συντηρητικό Κόμμα της απερχόμενης πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι κερδίζει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο χάνει την αυτοδυναμία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως εκτιμά το πρακτορείο Reuters βάσει των μέχρι τώρα ανακοινωμένων αποτελεσμάτων. Μετά από την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για τις 633 από τις 650 έδρες του βρετανικού κοινοβουλίου, το κόμμα της  πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι συγκεντρώνει 308 έδρες και άρα δεν μπορεί να φτάσει τις 326 που απαιτούνται για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.