Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 21:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017.

Έργα τέχνης στην άμμο. Ο καλλιτέχνης Μαρκ Τρένορ, δημιουργεί ένα έργο στην άμμο, στην παραλία Νορθ Μπιτς στο λιμάνι Τέμπι, στο Πέμπροκσαϊρ, στην Ουαλία.
REUTERS / REBECCA NADEN

Ο καλλιτέχνης Μαρκ Τρένορ, δημιουργεί ένα έργο στην άμμο, στην παραλία Νορθ Μπιτς στο λιμάνι Τέμπι, στο Πέμπροκσαϊρ, στην Ουαλία.

Συννεφιασμένος καιρός στην Αττική. Στιγμιότυπο από παραλία της ανατολικής Αττικής.
Eurokinissi / ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Στιγμιότυπο από παραλία της ανατολικής Αττικής.

Μιανμάρ: Εντοπίστηκαν σοροί και συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους. Στρατιωτες κουβαλούν σορούς από το στρατιωτικό αεροσκάφος τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες από τις οθόνες των ραντάρ στη Μιανμάρ, έξω από την παραθαλάσσια πόλη Λαονγκλόν. Σοροί αλλά και συντρίμμια που εκτιμάται ότι προέρχονται από το στρατιωτικό αεροσκάφος, εντοπίστηκαν σήμερα σε θαλάσσια περιοχή. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 122 στρατιωτικοί με τα μέλη των οικογενειών τους και το πλήρωμα. Το πολεμικό ναυτικό της χώρας έχει εντοπίσει συνολικά 10 πτώματα σε απόσταση 35 χλμ. από την παραθαλάσσια πόλη Λαονγκλόν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Το αεροσκάφος, Y-8-200F κινεζικής κατασκευής, είχε απογειωθεί από την παράκτια πόλη Μιέικ στις 13.06 και κατευθυνόταν στη Γιανγκόν, εκτελώντας τακτική εβδομαδιαία πτήση που συνδέει μεταξύ τους πολλές παραλιακές πόλεις. Χάθηκε από τα ραντάρ 29 λεπτά αργότερα, ενώ πετούσε σε ύψος 18.000 ποδών πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν.
REUTERS / SOE ZEYA TUN

Στρατιωτες κουβαλούν σορούς από το στρατιωτικό αεροσκάφος τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες από τις οθόνες των ραντάρ στη Μιανμάρ, έξω από την παραθαλάσσια πόλη Λαονγκλόν. Σοροί αλλά και συντρίμμια που εκτιμάται ότι προέρχονται από το στρατιωτικό αεροσκάφος, εντοπίστηκαν σήμερα σε θαλάσσια περιοχή. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 122 στρατιωτικοί με τα μέλη των οικογενειών τους και το πλήρωμα. Το πολεμικό ναυτικό της χώρας έχει εντοπίσει συνολικά 10 πτώματα σε απόσταση 35 χλμ. από την παραθαλάσσια πόλη Λαονγκλόν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Το αεροσκάφος, Y-8-200F κινεζικής κατασκευής, είχε απογειωθεί από την παράκτια πόλη Μιέικ στις 13.06 και κατευθυνόταν στη Γιανγκόν, εκτελώντας τακτική εβδομαδιαία πτήση που συνδέει μεταξύ τους πολλές παραλιακές πόλεις. Χάθηκε από τα ραντάρ 29 λεπτά αργότερα, ενώ πετούσε σε ύψος 18.000 ποδών πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν.

Μαχήτριες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Ράκα. Γυναίκες, μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) χαιρετούν τη διοικητή της μονάδας τους (στο κέντρο), κοντά στην πόλη της Ράκα, στη Συρία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του «ισλαμικού χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία συριακών κουρδικών πολιτοφυλακών και Σύρων Αράβων ανταρτών. Σύμφωνα με τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, 3.000 έως 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται περικυκλωμένοι στη Ράκα, όπου έχουν οργανώσει την άμυνά τους για την επίθεση που προετοιμάζεται από τον Νοέμβριο.
REUTERS / RODI SAID

Γυναίκες, μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) χαιρετούν τη διοικητή της μονάδας τους (στο κέντρο), κοντά στην πόλη της Ράκα, στη Συρία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του «ισλαμικού χαλιφάτου» του Ισλαμικού Κράτους από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία συριακών κουρδικών πολιτοφυλακών και Σύρων Αράβων ανταρτών. Σύμφωνα με τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, 3.000 έως 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται περικυκλωμένοι στη Ράκα, όπου έχουν οργανώσει την άμυνά τους για την επίθεση που προετοιμάζεται από τον Νοέμβριο.

Στο καταφύγιο του Αρκτούρου μεταφέρθηκαν δύο ορφανά αρκουδάκια . Την φροντίδα δύο ορφανών αρκούδων από το Μαυροβούνιο, ηλικίας μόλις 5 μηνών ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Αρκτούρος. Τα δύο αρκουδάκια, ο Μπρούνο και η Μάσα, είναι αδέρφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την περιβαλλοντική οργάνωση CZIP. Προσωρινά φιλοξενήθηκαν σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, κάτι που έκανε ακόμη πιο αναγκαία την άμεση μεταφορά τους σε άλλο χώρο, όπου την ανατροφή τους θα αναλάμβανε κάποια οργάνωση ώστε να υπάρχει η ελπίδα να επανενταχθούν έπειτα από μερικούς μήνες στο φυσικό τους περιβάλλον. Στις 31 Μαΐου τοποθετήθηκαν σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς και ξεκίνησαν το πολύωρο ταξίδι τους από το Μαυροβούνιο για την Ελλάδα μέσω Σερβίας και ΠΓΔΜ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Ιουνίου πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και έπειτα από λίγες ώρες έφτασαν στον χώρο Ανατροφής και Επανένταξης ορφανών αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Την φροντίδα δύο ορφανών αρκούδων από το Μαυροβούνιο, ηλικίας μόλις 5 μηνών ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Αρκτούρος. Τα δύο αρκουδάκια, ο Μπρούνο και η Μάσα, είναι αδέρφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την περιβαλλοντική οργάνωση CZIP. Προσωρινά φιλοξενήθηκαν σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, κάτι που έκανε ακόμη πιο αναγκαία την άμεση μεταφορά τους σε άλλο χώρο, όπου την ανατροφή τους θα αναλάμβανε κάποια οργάνωση ώστε να υπάρχει η ελπίδα να επανενταχθούν έπειτα από μερικούς μήνες στο φυσικό τους περιβάλλον. Στις 31 Μαΐου τοποθετήθηκαν σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς και ξεκίνησαν το πολύωρο ταξίδι τους από το Μαυροβούνιο για την Ελλάδα μέσω Σερβίας και ΠΓΔΜ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Ιουνίου πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και έπειτα από λίγες ώρες έφτασαν στον χώρο Ανατροφής και Επανένταξης ορφανών αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

O Μιχαήλ Άγγελος «ταξιδεύει» στη Σαγκάη. Στιγμιότυπο από την παγκόσμια περιοδεία της έκθεσης του Μιχαήλ Άγγελου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σαγκάης. Η έκθεση παρουσιάζει, σε αναλογία 1:1, αντίγραφα των νωπογραφιών της Γένεσις και της Δευτέρας Παρουσίας του Μιχαήλ Άγγελου που κοσμούν την οροφή του παρεκκλησίου της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό. H έκθεση διαρκεί από τις 7 Ιουνίου έως τις 7 Οκτωβρίου.
EPA / SHERWIN

Στιγμιότυπο από την παγκόσμια περιοδεία της έκθεσης του Μιχαήλ Άγγελου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σαγκάης. Η έκθεση παρουσιάζει, σε αναλογία 1:1, αντίγραφα των νωπογραφιών της Γένεσις και της Δευτέρας Παρουσίας του Μιχαήλ Άγγελου που κοσμούν την οροφή του παρεκκλησίου της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό. H έκθεση διαρκεί από τις 7 Ιουνίου έως τις 7 Οκτωβρίου.

Στις κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι Βρετανοί ψηφοφόροι. Καλόγριες εξέρχονται από ένα εκλογικό κέντρο στο Χάιντ Παρκ, στο Λονδίνο. Στις κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη Βρετανία προσέρχονται σήμερα περίπου 46,9 εκατομμύρια Βρετανοί ψηφοφόροι.
REUTERS / CLODAGH KILCOYNE

Καλόγριες εξέρχονται από ένα εκλογικό κέντρο στο Χάιντ Παρκ, στο Λονδίνο. Στις κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη Βρετανία προσέρχονται σήμερα περίπου 46,9 εκατομμύρια Βρετανοί ψηφοφόροι.

Διανομή τροφίμων σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Νιγηρία. Μία γυναίκα περιμένει για διανομή τροφίμων, σε ένα καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων (IDP), στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, βορειοανατολικά της Νιγηρίας
REUTERS / AKINTUNDE AKINLEYE

Μία γυναίκα περιμένει για διανομή τροφίμων, σε ένα καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων (IDP), στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, βορειοανατολικά της Νιγηρίας

ΗΠΑ: Καταθέτει στη Γερουσία ο πρώην διευθυντής του FBI. Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου θα λάβει χώρα η ακρόαση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, από την αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπή της Γερουσίας, στην Ουάσιγκτον. Στη σημερινή κατάθεση του Τζέιμς Κόμεϊ, σχετικά με τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και των σχέσεων του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Ο Κόμεϊ θα παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, στις 10 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) σε μία ακρόαση που χαρακτηρίζεται ως η πιο πολυσυζητημένη ακροαματική διαδικασία στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.
REUTERS / JIM BOURG

Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου θα λάβει χώρα η ακρόαση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, από την αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπή της Γερουσίας, στην Ουάσιγκτον. Στη σημερινή κατάθεση του Τζέιμς Κόμεϊ, σχετικά με τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και των σχέσεων του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Ο Κόμεϊ θα παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, στις 10 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) σε μία ακρόαση που χαρακτηρίζεται ως η πιο πολυσυζητημένη ακροαματική διαδικασία στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.

Σούρουπο στην προβλήτα της Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από την προβλήτα της Θεσσαλονίκης.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την προβλήτα της Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκωση των επιθέσεων του Ι.Κ. εναντίον Ιρακινών αμάχων που εγκαταλείπουν τη Μοσούλη . Ένας άντρας μεταφέρει την κόρη του στην πλάτη του, καθώς εγκαταλείπουν το σπίτι τους, λόγω των μαχών μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή της Μοσούλης, Αλ-Ζαντζίλι, στο Ιράκ. Κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους εναντίον Ιρακινών αμάχων που επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη καταγγέλλει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, περισσότεροι από 231 άμαχοι που επιχείρησαν να εγκαταλείψουν τη δυτική Μοσούλη έχουν σκοτωθεί από τις 26 Μαΐου, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 204 μέσα σε μόλις τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Ένας άντρας μεταφέρει την κόρη του στην πλάτη του, καθώς εγκαταλείπουν το σπίτι τους, λόγω των μαχών μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή της Μοσούλης, Αλ-Ζαντζίλι, στο Ιράκ. Κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους εναντίον Ιρακινών αμάχων που επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη καταγγέλλει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, περισσότεροι από 231 άμαχοι που επιχείρησαν να εγκαταλείψουν τη δυτική Μοσούλη έχουν σκοτωθεί από τις 26 Μαΐου, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 204 μέσα σε μόλις τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Καταιγίδα στο Κέιπ Τάουν. Φωτογράφος απομακρύνεται από την άκρη της προβλήτας, καθώς καταιγίδα πλήττει το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.
REUTERS / MIKE HUTCHINGS

Φωτογράφος απομακρύνεται από την άκρη της προβλήτας, καθώς καταιγίδα πλήττει το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.