Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Σύμφωνα με τον μύθο, το τσάι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον θρυλικό Κινέζο αυτοκράτορα Shennong το 2737 π.Χ.. Σήμερα, η Κίνα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή τσαγιού στον κόσμο, πουλώντας πολλές ποικιλίες τσαγιού όπως πράσινο, μαύρο, λευκό, κίτρινο και τσάι oolong. Το 2016, η Κίνα παρήγαγε 2,43 εκατ. τόνους τσαγιού. Η κινεζική βιομηχανία τσαγιού απασχολεί περίπου 80 εκατ. ανθρώπους ως αγρότες, συλλέκτες και πωλητές. Το τσάι μπορεί να πωληθεί από περίπου 80 RMB (περίπου 11 ευρώ) έως και πάνω από 4.000 RMB (περίπου 525 ευρώ) το κιλό. Είναι το ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως η διαδικασία της παρασκευής και κατανάλωσης τσαγιού μπορεί να φέρει το πνεύμα και τη σοφία των ανθρώπων σε υψηλότερο επίπεδο.
Εποχικοί εργάτες περπατούν σε μια φυτεία τσαγιού στο χωριό Meijiawu της επαρχίας Τσετσιάνγκ.
Εποχικοί εργάτες μαζεύουν τσάι Longjing (Dragon Well) σε φυτεία που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό.
Ο Zhu Chaorong, ψήνει τα φρεσκοκομμένα φύλλα τσαγιού Longjing σε ηλεκτρονικό τηγάνι, στο σπίτι του.
Εργάτες γευματίζουν στο τέλος μίας ημέρας εργασίας στις φυτείες τσαγιού.
Η Wang Yuebao, ιδιοκτήτρια μιας μικρής οικογενειακής μονάδας παραγωγής τσαγιού.
Εργάτες πλένουν τα ρούχα τους μετά από μία ολόκληρη μέρα στις φυτείες τσαγιού.
Ένας άνδρας κοσκινίζει τα φύλλα τσαγιού.
Τουριστικό τρενάκι σε φυτεία τσαγιού.
Οι Κινέζοι πιστεύουν πως η διαδικασία της παρασκευής και κατανάλωσης τσαγιού μπορεί να φέρει το πνεύμα και τη σοφία των ανθρώπων σε υψηλότερο επίπεδο.