Multimedia

Κίνα, η πατρίδα του τσαγιού

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 10:56

Σύμφωνα με τον μύθο, το τσάι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον θρυλικό Κινέζο αυτοκράτορα Shennong το 2737 π.Χ.. Σήμερα, η Κίνα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή τσαγιού στον κόσμο, πουλώντας πολλές ποικιλίες τσαγιού όπως πράσινο, μαύρο, λευκό, κίτρινο και τσάι oolong. Το 2016, η Κίνα παρήγαγε 2,43 εκατ. τόνους τσαγιού. Η κινεζική βιομηχανία τσαγιού απασχολεί περίπου 80 εκατ. ανθρώπους ως αγρότες, συλλέκτες και πωλητές. Το τσάι μπορεί να πωληθεί από περίπου 80 RMB (περίπου 11 ευρώ) έως και πάνω από 4.000 RMB (περίπου 525 ευρώ) το κιλό. Είναι το ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως η διαδικασία της παρασκευής και κατανάλωσης τσαγιού μπορεί να φέρει το πνεύμα και τη σοφία των ανθρώπων σε υψηλότερο επίπεδο.

Η πατρίδα του τσαγιού #1. Εποχικοί εργάτες περπατούν σε μια φυτεία τσαγιού στο χωριό Meijiawu της επαρχίας Τσετσιάνγκ.
EPA / ROMAN PILIPEY

Εποχικοί εργάτες περπατούν σε μια φυτεία τσαγιού στο χωριό Meijiawu της επαρχίας Τσετσιάνγκ.

Η πατρίδα του τσαγιού #2. Εποχικοί εργάτες μαζεύουν τσάι Longjing (Dragon Well) σε φυτεία που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό.
EPA / ROMAN PILIPEY

Εποχικοί εργάτες μαζεύουν τσάι Longjing (Dragon Well) σε φυτεία που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό.

Η πατρίδα του τσαγιού #3.
EPA / ROMAN PILIPEY
Η πατρίδα του τσαγιού #4.
EPA / ROMAN PILIPEY
Η πατρίδα του τσαγιού #5. Ο Zhu Chaorong, ψήνει τα φρεσκοκομμένα φύλλα τσαγιού Longjing σε ηλεκτρονικό τηγάνι, στο σπίτι του.
EPA / ROMAN PILIPEY

Ο Zhu Chaorong, ψήνει τα φρεσκοκομμένα φύλλα τσαγιού Longjing σε ηλεκτρονικό τηγάνι, στο σπίτι του.

Η πατρίδα του τσαγιού #6. Εργάτες γευματίζουν στο τέλος μίας ημέρας εργασίας στις φυτείες τσαγιού.
EPA / ROMAN PILIPEY

Εργάτες γευματίζουν στο τέλος μίας ημέρας εργασίας στις φυτείες τσαγιού.

Η πατρίδα του τσαγιού #7. Η Wang Yuebao, ιδιοκτήτρια μιας μικρής οικογενειακής μονάδας παραγωγής τσαγιού.
EPA / ROMAN PILIPEY

Η Wang Yuebao, ιδιοκτήτρια μιας μικρής οικογενειακής μονάδας παραγωγής τσαγιού.

Η πατρίδα του τσαγιού #8. Εργάτες πλένουν τα ρούχα τους μετά από μία ολόκληρη μέρα στις φυτείες τσαγιού.
EPA / ROMAN PILIPEY

Εργάτες πλένουν τα ρούχα τους μετά από μία ολόκληρη μέρα στις φυτείες τσαγιού.

Η πατρίδα του τσαγιού #9. Ένας άνδρας κοσκινίζει τα φύλλα τσαγιού.
EPA / ROMAN PILIPEY

Ένας άνδρας κοσκινίζει τα φύλλα τσαγιού.

Η πατρίδα του τσαγιού #10. Τουριστικό τρενάκι σε φυτεία τσαγιού.
EPA / ROMAN PILIPEY

Τουριστικό τρενάκι σε φυτεία τσαγιού.

Η πατρίδα του τσαγιού #15.
EPA / ROMAN PILIPEY
Η πατρίδα του τσαγιού #11.
EPA / ROMAN PILIPEY
Η πατρίδα του τσαγιού #12. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως η διαδικασία της παρασκευής και κατανάλωσης τσαγιού μπορεί να φέρει το πνεύμα και τη σοφία των ανθρώπων σε υψηλότερο επίπεδο.
EPA / ROMAN PILIPEY

Οι Κινέζοι πιστεύουν πως η διαδικασία της παρασκευής και κατανάλωσης τσαγιού μπορεί να φέρει το πνεύμα και τη σοφία των ανθρώπων σε υψηλότερο επίπεδο.

Η πατρίδα του τσαγιού #13.
EPA / ROMAN PILIPEY
Η πατρίδα του τσαγιού #14.
EPA / ROMAN PILIPEY