Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 20:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

Προετοιμασίες ενόψει της Ημέρας του Βουδα στη Σρι Λάνκα. Ένας άντρας κάνει επισκευές σε μία φωτεινή επιγραφή με την εικόνα του Βούδα, ενόψει των εορτασμών του Βεσάκ, ή αλλιώς της Ημέρας του Βούδα, κατά την οποία οι βουδιστές τιμούν τη γέννηση, την διαφώτιση και το θάνατο του Βούδα, στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένας άντρας κάνει επισκευές σε μία φωτεινή επιγραφή με την εικόνα του Βούδα, ενόψει των εορτασμών του Βεσάκ, ή αλλιώς της Ημέρας του Βούδα, κατά την οποία οι βουδιστές τιμούν τη γέννηση, την διαφώτιση και το θάνατο του Βούδα, στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα.

Ανοιξιάτικο στιγμιότυπο στο Ναύπλιο. Πράσινη πεταλούδα, το είδος euchloe ausonia, πετά σε αγρό της πόλης του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Πράσινη πεταλούδα, το είδος euchloe ausonia, πετά σε αγρό της πόλης του Ναυπλίου.

Πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του νεοεκλεγέντα προέδρου, Μακρόν. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανταλλάσσει χειραψία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο του τέλους του Β
REUTERS / POOL

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανταλλάσσει χειραψία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι. Με βάση τα τελικά αποτέλεσματα ο Μακρόν νίκησε με ποσοστό 66,10%, ενώ η Μαρίν Λε Πεν έλαβε 33,90%.

Στρατιωτική βάση στη Μοσούλη. Αμερικανός στρατιώτης γράφει ένα σημείωμα, σε στρατιωτική βάση νοτιοδυτικά της Μοσούλης.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Αμερικανός στρατιώτης γράφει ένα σημείωμα, σε στρατιωτική βάση νοτιοδυτικά της Μοσούλης.

Βράβευση του Μπαράκ Ομπάμα με το ειδικό βραβείο John F. Kennedy. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τιμήθηκε σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στη Βοστόνη με το ειδικό βραβείο John F. Kennedy, Profile In Courage Award, για τη διαρκή του δέσμευση στα δημοκρατικά ιδεώδη και την ανύψωση του επιπέδου του πολιτικού θάρρους σε έναν νέο αιώνα, με ειδική μνεία στην προσφορά του στο εθνικό σύστημα υγείας, στην ηγεσία του στο θέμα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα. Ο Ομπάμα κατά την ομιλία του όταν παρέλαβε το βραβείο, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα ξεπεράσουν τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές, όταν θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον του συστήματος υγείας της χώρας.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τιμήθηκε σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στη Βοστόνη με το ειδικό βραβείο John F. Kennedy, Profile In Courage Award, για τη διαρκή του δέσμευση στα δημοκρατικά ιδεώδη και την ανύψωση του επιπέδου του πολιτικού θάρρους σε έναν νέο αιώνα, με ειδική μνεία στην προσφορά του στο εθνικό σύστημα υγείας, στην ηγεσία του στο θέμα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα. Ο Ομπάμα κατά την ομιλία του όταν παρέλαβε το βραβείο, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα ξεπεράσουν τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές, όταν θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον του συστήματος υγείας της χώρας.

Πανευρωπαικό και πανελλήνιο πρωτάθλημα Powerlifting 2017. Στιγμιότυπο από το πανευρωπαικό και πανελλήνιο πρωτάθλημα Powerlifting 2017, στην ελαιουργική, στην Ελευσίνα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το πανευρωπαικό και πανελλήνιο πρωτάθλημα Powerlifting 2017, στην ελαιουργική, στην Ελευσίνα.

Εξάσκηση για σωστό χαμόγελο στην Κίνα. Νοσοκόμες κάνουν εξάσκηση με ξυλάκια για να χαμογελούν σωστά, σε ένα νοσοκομείο στη Χαντάν, στην επαρχία Χεμπέι.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Νοσοκόμες κάνουν εξάσκηση με ξυλάκια για να χαμογελούν σωστά, σε ένα νοσοκομείο στη Χαντάν, στην επαρχία Χεμπέι.

Ο Bansky «χτυπά» στο Ντόβερ με έργο αφιερωμένο στο Brexit. Μια έκπληξη περίμενε το πρωί της Κυριακής τους κατοίκους Ντόβερ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, με τον γνωστό δημιουργό γκράφιτι Banksy να σχεδιάζει τη νύχτα ένα έργο αφιερωμένο στο Brexit, σε τοίχο κτηρίου της πόλης. Το γκράφιτι απεικονίζει έναν εργάτη να απομακρύνει από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα από τα 12 αστέρια. Αν και για κάποιες ώρες δεν είχε γίνει γνωστό ποιος κρυβόταν πίσω από την τοιχογραφία, ο Banksy αποκάλυψε το απόγευμα της Κυριακής ότι σχεδίασε το συγκεκριμένο έργο, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες στη σελίδα του στο Instagram.
REUTERS / HANNAH MCKAY

Μια έκπληξη περίμενε το πρωί της Κυριακής τους κατοίκους Ντόβερ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, με τον γνωστό δημιουργό γκράφιτι Banksy να σχεδιάζει τη νύχτα ένα έργο αφιερωμένο στο Brexit, σε τοίχο κτηρίου της πόλης. Το γκράφιτι απεικονίζει έναν εργάτη να απομακρύνει από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα από τα 12 αστέρια. Αν και για κάποιες ώρες δεν είχε γίνει γνωστό ποιος κρυβόταν πίσω από την τοιχογραφία, ο Banksy αποκάλυψε το απόγευμα της Κυριακής ότι σχεδίασε το συγκεκριμένο έργο, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες στη σελίδα του στο Instagram.

Νιγηρία: Στην Αμπούτζα τα 82 κορίτσια που είχαν απαχθεί από τη Μπόκο Χαράμ. Τα 82 κορίτσια που απελευθέρωσε η Μπόκο Χαράμ μετά από 3 χρόνια ομηρίας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, στην πρωτεύουσα Αμπούζα. Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσαν 82 μαθήτριες που είχαν απαγάγει πριν τρία χρόνια, με αντάλλαγμα φερόμενα μέλη της οργάνωσης, που τελούσαν υπό κράτηση από τις αρχές, ανακοίνωσε η προεδρία της Νιγηρίας το Σάββατο. Οι μαθήτριες βρίσκονταν σε μια ομάδα 200 και πλέον κοριτσιών, τα οποία είχαν απαγάγει οι μαχητές από το χωριό Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014.
REUTERS / HANDOUT

Τα 82 κορίτσια που απελευθέρωσε η Μπόκο Χαράμ μετά από 3 χρόνια ομηρίας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, στην πρωτεύουσα Αμπούζα. Οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσαν 82 μαθήτριες που είχαν απαγάγει πριν τρία χρόνια, με αντάλλαγμα φερόμενα μέλη της οργάνωσης, που τελούσαν υπό κράτηση από τις αρχές, ανακοίνωσε η προεδρία της Νιγηρίας το Σάββατο. Οι μαθήτριες βρίσκονταν σε μια ομάδα 200 και πλέον κοριτσιών, τα οποία είχαν απαγάγει οι μαχητές από το χωριό Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014.

Φεστιβάλ λουλουδιών στο Ελ Σαλβαδόρ. Μία γυναίκα λαμβάνει μέρος σε μία πομπή, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το φεστιβάλ Λουλουδιών στο Παντσιμάλκο, στο Ελ Σαλβαδόρ.
REUTERS / JOSE CABEZAS

Μία γυναίκα λαμβάνει μέρος σε μία πομπή, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το φεστιβάλ Λουλουδιών στο Παντσιμάλκο, στο Ελ Σαλβαδόρ.