Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 18:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 9 Απριλίου 2017.

Επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στην Αίγυπτο. Συγγενής θύματος της επίθεσης στην πόλη Τάντα, θρηνεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με τουλάχιστον 40 νεκρούς σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Συγγενής θύματος της επίθεσης στην πόλη Τάντα, θρηνεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με τουλάχιστον 40 νεκρούς σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

Κυριακή των Βαΐων στην Κόρδοβα. Ένας άντρας συμμετέχει στην παραδοσιακή λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων της αδελφότητας «της θριαμβευτικής εισόδου», στην Κόρδοβα της Ισπανίας.
EPA / RAFA ALCAIDE

Ένας άντρας συμμετέχει στην παραδοσιακή λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων της αδελφότητας «της θριαμβευτικής εισόδου», στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Καράκας κατά της απαγόρευσης που επιβλήθηκε από τις αρχές στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα 
EPA / Cristian Hernandez

Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Καράκας κατά της απαγόρευσης που επιβλήθηκε από τις αρχές στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα 

Κυριακή των Βαΐων στο Ιράκ. Ένα αγόρι επισκέπτεται την καμμένη εκκλησία της χριστιανικής πόλης Καρακός στο πλαίσιο του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων για πρώτη φορά μετά την εκδίωξη από τις ιρακινές δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Ένα αγόρι επισκέπτεται την καμμένη εκκλησία της χριστιανικής πόλης Καρακός στο πλαίσιο του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων για πρώτη φορά μετά την εκδίωξη από τις ιρακινές δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή.

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Τα μέτρα θα ψηφιστούν εφόσον προηγουμένως συμφωνηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ε. Άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, έως τις 22 Μαΐου, ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Τα μέτρα θα ψηφιστούν εφόσον προηγουμένως συμφωνηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ε. Άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, έως τις 22 Μαΐου, ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup.

Αεροπορικές επιδείξεις στην Ινδονησία. Αεροσκάφος Sukhoi Su-30 συμμετέχει σε αεροπορικές επιδείξεις για τα 71 χρόνια ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας, στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα της Τζακάρτας. 
EPA / ADI WEDA

Αεροσκάφος Sukhoi Su-30 συμμετέχει σε αεροπορικές επιδείξεις για τα 71 χρόνια ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας, στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα της Τζακάρτας. 

Στη γιορτή των κόμικς. Στιγμιότυπο από το Comicdom Con Athens, την τριήμερη γιορτή των κόμικς, που κορυφώνεται με τον διαγωνισμό Cosplay.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το Comicdom Con Athens, την τριήμερη γιορτή των κόμικς, που κορυφώνεται με τον διαγωνισμό Cosplay.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σομαλία. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Η ακραία οργάνωση αλ Σαμπάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία είχε στόχο Σομαλούς στρατιωτικούς.
REUTERS / FEISAL OMAR

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Η ακραία οργάνωση αλ Σαμπάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία είχε στόχο Σομαλούς στρατιωτικούς.

Στιγμιότυπο από τον Μαραθώνιο του Παρισιού . Στιγμιότυπο από τον Μαραθώνιο του Παρισιού. Στον αγώνα της «πόλης του φωτός» σημειώθηκε ένα περίεργο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες είναι ανδρόγυνο. Ο Κενυάτης Πολ Λονιανγκάτα ήταν ο αθλητής που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του Λονιανγκάτα η σύζυγος του, Πιούριτι Ριονορίπο, τερμάτιζε πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες με χρόνο 2:20.55.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Στιγμιότυπο από τον Μαραθώνιο του Παρισιού. Στον αγώνα της «πόλης του φωτός» σημειώθηκε ένα περίεργο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες είναι ανδρόγυνο. Ο Κενυάτης Πολ Λονιανγκάτα ήταν ο αθλητής που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του Λονιανγκάτα η σύζυγος του, Πιούριτι Ριονορίπο, τερμάτιζε πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες με χρόνο 2:20.55.