Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 21:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.

Συμπληρώνονται 31 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ. Ένα ρολόι στον τοίχο ενός σχολείου, στην εγκαταλελλειμένη πόλη Πριπυάτ, κοντά στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία. Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 και ακόμη θεωρείται το μεγαλύτερο ατύχημα στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων. Περίπου 47.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν από την περιοχή μετά την έκρηξη. Η εκκένωση ξεκίνησε στις 2:00μμ της 27ης Απριλίου. Για να μειωθούν οι αποσκευές, ειπώθηκε στους κατοίκους ότι η εκκένωση ήταν προσωρινή, διάρκειας περίπου τριών ημερών. Ως αποτέλεσμα, στο Πριπυάτ παραμένουν ακόμα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να μετακινηθούν λόγω της ραδιενέργειας.
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ένα ρολόι στον τοίχο ενός σχολείου, στην εγκαταλελλειμένη πόλη Πριπυάτ, κοντά στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία. Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 και ακόμη θεωρείται το μεγαλύτερο ατύχημα στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων. Περίπου 47.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν από την περιοχή μετά την έκρηξη. Η εκκένωση ξεκίνησε στις 2:00μμ της 27ης Απριλίου. Για να μειωθούν οι αποσκευές, ειπώθηκε στους κατοίκους ότι η εκκένωση ήταν προσωρινή, διάρκειας περίπου τριών ημερών. Ως αποτέλεσμα, στο Πριπυάτ παραμένουν ακόμα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να μετακινηθούν λόγω της ραδιενέργειας.

Οικογενειακές στιγμές στην Αυστραλία. Ένας θηλυκός γίββωνας, που ακούει στο όνομα Τούνκου, κρατά στην αγκαλιά του το ηλικίας πέντε εβδομάδων μωρό του, στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο και Ενυδρείο της Καμπέρα, στην Αυστραλία.
EPA / MICK TSIKAS

Ένας θηλυκός γίββωνας, που ακούει στο όνομα Τούνκου, κρατά στην αγκαλιά του το ηλικίας πέντε εβδομάδων μωρό του, στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο και Ενυδρείο της Καμπέρα, στην Αυστραλία.

Βροχή στην Ινδία. Στιγμιότυπο από ένα βροχερό βράδυ στο Μπανγκαλόρ, στην Ινδία.
EPA / JAGADEESH NV

Στιγμιότυπο από ένα βροχερό βράδυ στο Μπανγκαλόρ, στην Ινδία.

Έκθεση μεδουσών στη Βαλένθια. Μέδουσα που ανήκει στο είδος phacellophora camtschatica, γνωστή για την ομοιότητά της με τηγανιτό αυγό, κολυμπά σε μία δεξαμενή, στο Ωκεανογραφικό κέντρο της Βαλένθια.
EPA / KAI FOERSTERLING

Μέδουσα που ανήκει στο είδος phacellophora camtschatica, γνωστή για την ομοιότητά της με τηγανιτό αυγό, κολυμπά σε μία δεξαμενή, στο Ωκεανογραφικό κέντρο της Βαλένθια.

Καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο. Ένα αγόρι οδηγεί τα πρόβατά του μέσα από τα στενά της πόλης Αλ-Μπαραγκέλ, βόρεια του Καϊρου, στην Αίγυπτο.
EPA / MOHAMED HOSSAM

Ένα αγόρι οδηγεί τα πρόβατά του μέσα από τα στενά της πόλης Αλ-Μπαραγκέλ, βόρεια του Καϊρου, στην Αίγυπτο.

Ξεκινά το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα. Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων εν όψει του Πάσχα. Τα μαγαζιά μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν και την Κυριακή τον Βαΐων από τις 11:00 έως τις 18:00. Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα την ίδια ημέρα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 20:00.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων εν όψει του Πάσχα. Τα μαγαζιά μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν και την Κυριακή τον Βαΐων από τις 11:00 έως τις 18:00. Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα την ίδια ημέρα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Βόλτα στην παραλία . Ένας άντρας κάνει βόλτα στην παραλία Ονταρέτα, μία ηλιόλουστη ημέρα στο Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.
EPA / JAVIER ETXEZARRETA

Ένας άντρας κάνει βόλτα στην παραλία Ονταρέτα, μία ηλιόλουστη ημέρα στο Σαν Σεμπαστιάν, στην Ισπανία.

Προετοιμασία καλλιτεχνών στην Ινδία. Καλλιτέχνης ετοιμάζεται στα παρασκήνια, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης για τους εορτασμούς του ινδουιστικού φεστιβάλ Ραμναβάμι, στο ναό Μπενγκαλούρου, στην Ινδία.
REUTERS / ABHISHEK CHINNAPPA

Καλλιτέχνης ετοιμάζεται στα παρασκήνια, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης για τους εορτασμούς του ινδουιστικού φεστιβάλ Ραμναβάμι, στο ναό Μπενγκαλούρου, στην Ινδία.

Ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο. Κόσμος κάνει βόλτα ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Κόσμος κάνει βόλτα ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές στο Τόκιο.