Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 20:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

Ανοιξιάτικη βόλτα. Γυναίκες με ομπρέλες κάνουν βόλτα κάτω από τις ανθισμένες κερασιές σε πάρκο της Ουάσινγκτον.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Γυναίκες με ομπρέλες κάνουν βόλτα κάτω από τις ανθισμένες κερασιές σε πάρκο της Ουάσινγκτον.

Αγώνες ιππασίας στο Νεπάλ. Νεπαλέζοι στρατιώτες συμμετέχουν σε επίδειξη με άλογα, στο πλαίσιο των εορτασμών για το θρησκευτικό φεστιβάλ Ghode Jatra, στο Κατμαντού. Το Ghode Jatra είναι από τα παλαιότερα φεστιβάλ που γιορτάζονται στο Κατμαντού και περιλαμβάνει εντυπωσιακούς αγώνες ιππασίας και επιδείξεις.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Νεπαλέζοι στρατιώτες συμμετέχουν σε επίδειξη με άλογα, στο πλαίσιο των εορτασμών για το θρησκευτικό φεστιβάλ Ghode Jatra, στο Κατμαντού. Το Ghode Jatra είναι από τα παλαιότερα φεστιβάλ που γιορτάζονται στο Κατμαντού και περιλαμβάνει εντυπωσιακούς αγώνες ιππασίας και επιδείξεις.

Γλάρος πάνω από τη Μάγχη. Γλάρος πάνω από τη Μάγχη. Στο βάθος φαίνονται οι λευκοί γκρεμοί του Ντόβερ και η πιο κοντινή ακτή της Αγγλίας στην ηπειρωτική Ευρώπη.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Γλάρος πάνω από τη Μάγχη. Στο βάθος φαίνονται οι λευκοί γκρεμοί του Ντόβερ και η πιο κοντινή ακτή της Αγγλίας στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Παραμονή πρωτοχρονιάς στο Μπαλί. Οι ινδουιστές Μπαλινέζοι γιορτάζουν τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς και παιδιά με μάσκες συμμετέχουν στο φεστιβάλ Ogoh-ogoh. Αντίθετα, η ημέρα της αλλαγής του χρόνου σύμφωνα με το έθιμο πρέπει να είναι αφιερωμένη στη σιωπή και στην ενδοσκόπηση γι
REUTERS / BEAWIHARTA

Οι ινδουιστές Μπαλινέζοι γιορτάζουν τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς και παιδιά με μάσκες συμμετέχουν στο φεστιβάλ Ogoh-ogoh. Αντίθετα, η ημέρα της αλλαγής του χρόνου σύμφωνα με το έθιμο πρέπει να είναι αφιερωμένη στη σιωπή και στην ενδοσκόπηση γι' αυτό και οι πιστοί δεν χρησιμοποιούν φώτα, δεν δουλεύουν ούτε ταξιδεύουν.

Συνεχίζονται οι μάχες των ιρακινών δυνάμεων κατά του Ι.Κ. στη Μοσούλη. Ελεύθερος σκοπευτής της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έχει λάβει θέση σε ένα κατεστραμμένο κτήριο, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Τζαντίντ, στην παλαιά πόλη της Μοσούλης. Συνεχίζονται οι μάχες των ιρακινών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, για να ανακαταλάβουν τον δυτικό τομέα της Μοσούλης.
REUTERS / YOUSSEF BOUDLAL

Ελεύθερος σκοπευτής της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έχει λάβει θέση σε ένα κατεστραμμένο κτήριο, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Τζαντίντ, στην παλαιά πόλη της Μοσούλης. Συνεχίζονται οι μάχες των ιρακινών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, για να ανακαταλάβουν τον δυτικό τομέα της Μοσούλης.

Ηλιόλουστη ημέρα στο Βερολίνο. Ένας άντρας απολαμβάνει τον ήλιο, στις όχθες του ποταμού Σπρέε στο Βερολίνο.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ένας άντρας απολαμβάνει τον ήλιο, στις όχθες του ποταμού Σπρέε στο Βερολίνο.

Καλλιτεχνική εγκατάσταση στην Tate Britain. Υπάλληλος γκαλερί κοιτά την καλλιτεχνική εγκατάσταση φωτός με τίτλο «Φόρμες στο Χώρο.. με Φως (στο Χρόνο) - Forms in Space...by Light (in Time)» του Ουαλού καλλιτέχνη Cerith Wyn Evans, στο μουσείο τέχνης Tate Britain στο Λονδίνο. Η εγκατάσταση είναι φτιαγμένη από περίπου 2 χιλιόμετρα φωτισμού νέον και δημιουργήθηκε ως έργο για το κέντρο του μουσείου της Tate για το 2017.
EPA / HANNAH MCKAY

Υπάλληλος γκαλερί κοιτά την καλλιτεχνική εγκατάσταση φωτός με τίτλο «Φόρμες στο Χώρο.. με Φως (στο Χρόνο) - Forms in Space...by Light (in Time)» του Ουαλού καλλιτέχνη Cerith Wyn Evans, στο μουσείο τέχνης Tate Britain στο Λονδίνο. Η εγκατάσταση είναι φτιαγμένη από περίπου 2 χιλιόμετρα φωτισμού νέον και δημιουργήθηκε ως έργο για το κέντρο του μουσείου της Tate για το 2017.

Φονική χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία. Χιονοστιβάδα παρέσυρε μαθητές στην κεντρική Ιαπωνία. Τουλάχιστον έξι μαθητές βρέθηκαν χωρίς ζωτικά σημεία ενώ, σύμφωνα με την ιαπωνική κρατική τηλεόραση, τρεις καθηγητές αγνοούνται. Η χιονοστιβάδα χτύπησε το χιονοδρομικό κέντρο Νάσου που βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια του Τόκυο. Στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 60 μαθητές και συνοδοί καθηγητές από επτά σχολεία που έκαναν ορειβασία. Περίπου 30 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.
REUTERS / KYODO

Χιονοστιβάδα παρέσυρε μαθητές στην κεντρική Ιαπωνία. Τουλάχιστον έξι μαθητές βρέθηκαν χωρίς ζωτικά σημεία ενώ, σύμφωνα με την ιαπωνική κρατική τηλεόραση, τρεις καθηγητές αγνοούνται. Η χιονοστιβάδα χτύπησε το χιονοδρομικό κέντρο Νάσου που βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια του Τόκυο. Στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 60 μαθητές και συνοδοί καθηγητές από επτά σχολεία που έκαναν ορειβασία. Περίπου 30 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Στιγμιότυπο από την Ήπειρο. Ένας σκύλος κάθεται στις όχθες του Αώου ποταμού, στην Ήπειρο.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ένας σκύλος κάθεται στις όχθες του Αώου ποταμού, στην Ήπειρο.

Ενισχυμένη η Μέρκελ από τη νίκη του CDU στο Σάαρλαντ. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτιδα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άγκελα Μέρκελ, χειροκροτά την πρωθυπουργό του Ζάαρλαντ Ανεγκρετ Kραμπ-Κάρενμπαουερ για τη νίκη της, κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγεσίας του κόμματος στο Βερολίνο, μία ημέρα μετά τις περιφερειακές εκλογές. Μεγάλη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Σάαρλαντ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων τους, που ήλπιζαν υπό την ηγεσία του Μάρτιν Σουλτς να αυξήσουν τα ποσοστά τους ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η Ανεγκρέτ Κραμπ -Καρενμπάουερ του CDU νίκησε στις κάλπες με ποσοστό 40,6%. Οι Χριστιανοδημοκράτες μάλιστα αύξησαν τα ποσοστά τους σε σχέση με τις εκλογές του 2012 όπου είχαν συγκεντρώσει 35,2%. 
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ηγέτιδα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άγκελα Μέρκελ, χειροκροτά την πρωθυπουργό του Ζάαρλαντ Ανεγκρετ Kραμπ-Κάρενμπαουερ για τη νίκη της, κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγεσίας του κόμματος στο Βερολίνο, μία ημέρα μετά τις περιφερειακές εκλογές. Μεγάλη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Σάαρλαντ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων τους, που ήλπιζαν υπό την ηγεσία του Μάρτιν Σουλτς να αυξήσουν τα ποσοστά τους ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η Ανεγκρέτ Κραμπ -Καρενμπάουερ του CDU νίκησε στις κάλπες με ποσοστό 40,6%. Οι Χριστιανοδημοκράτες μάλιστα αύξησαν τα ποσοστά τους σε σχέση με τις εκλογές του 2012 όπου είχαν συγκεντρώσει 35,2%. 

Στις κάλπες οι Τούρκοι στη Γερμανία. Στιγμιότυπο από τις εκλογές για το δημοψήφισμα στο  τουρκικό προξενείο στο Βερολίνο. Περίπου 1,4 εκατ. Τούρκοι καλούνται από σήμερα στη Γερμανία να συμμετάσχουν στο τουρκικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία έχει στόχο να ενισχύσει τις εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Στιγμιότυπο από τις εκλογές για το δημοψήφισμα στο τουρκικό προξενείο στο Βερολίνο. Περίπου 1,4 εκατ. Τούρκοι καλούνται από σήμερα στη Γερμανία να συμμετάσχουν στο τουρκικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία έχει στόχο να ενισχύσει τις εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογράφιση σε χαράδρα στην Κίνα. Γυναίκες με παραδοσιακά κινεζικά φορέματα ποζάρουν για φωτογραφία, σε ένα μονοπάτι ενός βράχου, στην επαρχία Τσονγκτσίνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Γυναίκες με παραδοσιακά κινεζικά φορέματα ποζάρουν για φωτογραφία, σε ένα μονοπάτι ενός βράχου, στην επαρχία Τσονγκτσίνγκ, στην Κίνα.

Νεογέννητες λευκές τίγρεις στην Πολωνία. Τέσσερα νεογέννητα λευκά τιγράκια στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο «Zoo Safari» στο Μπορίσεβ, στην κεντρική Πολωνία. Τα τέσσερα μικρά γεννήθηκαν στις 21 Μαρτίου και, σύμφωνα με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, είναι η πρώτη περίπτωση όπου γεννιούνται τετράδυμα λευκής τύγρης σε αιχμαλωσία.
EPA / GRZEGORZ MICHALOWSKI

Τέσσερα νεογέννητα λευκά τιγράκια στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο «Zoo Safari» στο Μπορίσεβ, στην κεντρική Πολωνία. Τα τέσσερα μικρά γεννήθηκαν στις 21 Μαρτίου και, σύμφωνα με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, είναι η πρώτη περίπτωση όπου γεννιούνται τετράδυμα λευκής τύγρης σε αιχμαλωσία.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Ψαράδες με τις οικογένειές τους, διασχίζουν με τις βάρκες τους τη λίμνη Βεμπανάντ, στο Κότσι στην Ινδία.
REUTERS / SIVARAM V

Ψαράδες με τις οικογένειές τους, διασχίζουν με τις βάρκες τους τη λίμνη Βεμπανάντ, στο Κότσι στην Ινδία.

Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς . Ένας άντρας συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διαφθοράς στη Μόσχα. Ο αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς που οργανώθηκαν σε ολόκληρη την Ρωσία χθες, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν που οργανώθηκαν στην χώρα από την επιστροφή του στο Κρεμλίνο το 2012.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ένας άντρας συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διαφθοράς στη Μόσχα. Ο αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς που οργανώθηκαν σε ολόκληρη την Ρωσία χθες, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν που οργανώθηκαν στην χώρα από την επιστροφή του στο Κρεμλίνο το 2012.