Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 19:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο . Μία γυναίκα παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε περαστικό που τραυματίστηκε κατά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της. Επίσης αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι εντός της περιμέτρου του κτηρίου, ενώ γίνεται λόγος για πολλούς τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «μέχρι νεωτέρας».
 
REUTERS / TOBY MELVILLE

Μία γυναίκα παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε περαστικό που τραυματίστηκε κατά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της. Επίσης αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι εντός της περιμέτρου του κτηρίου, ενώ γίνεται λόγος για πολλούς τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «μέχρι νεωτέρας».

 

Δημόσιος διαλογισμός στη πλατεία Κοραή. Φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Τετάρτη από τον δημόσιο διαλογισμό που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 21 Μαρτίου στη πλατεία Κοραή.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Τετάρτη από τον δημόσιο διαλογισμό που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 21 Μαρτίου στη πλατεία Κοραή.

Στα Μανιάτικα του Πειραιά ο μετροπόντικας. Στον σταθμό Μανιάτικα του Πειραιά έφτασε την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο μετροπόντικας, το μηχάνημα διάνοιξης των σηράγγων, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, της διοίκησης της Αττικό Μετρό, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον σταθμό Μανιάτικα του Πειραιά έφτασε την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο μετροπόντικας, το μηχάνημα διάνοιξης των σηράγγων, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, της διοίκησης της Αττικό Μετρό, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Πρόσφυγες στο Ελληνικό . Στιγμιότυπο από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

Skateboard στο κέντρο της Αθήνας. Ένας άντρας κάνει skateboard στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένας άντρας κάνει skateboard στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Δωμάτιο οργής στο Κάιρο. Ένας άντρας σπάει μια τηλεόραση σε δωμάτιο οργής στο Κάιρο. Πρόκειται για δωμάτια που παραχωρούνται έναντι αντιτίμου σε άτομα που θέλουν να εκτονώσουν τον θυμό τους καταστρέφοντας αντικείμενα.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Ένας άντρας σπάει μια τηλεόραση σε δωμάτιο οργής στο Κάιρο. Πρόκειται για δωμάτια που παραχωρούνται έναντι αντιτίμου σε άτομα που θέλουν να εκτονώσουν τον θυμό τους καταστρέφοντας αντικείμενα.

Καθημερινή ζωή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ένα παιδί πηδά από μια βάρκα, στον κόλπο Γκουαναμπάρα του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Ένα παιδί πηδά από μια βάρκα, στον κόλπο Γκουαναμπάρα του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Βουτιά στο «μπλε πηγάδι». Ένας άντρας βουτά στα νερά της λίμνης «μπλε πηγάδι» ψάχνοντας για αντικείμενα που έχασαν τουρίστες, στην Μπαΐα της Βραζιλίας.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Ένας άντρας βουτά στα νερά της λίμνης «μπλε πηγάδι» ψάχνοντας για αντικείμενα που έχασαν τουρίστες, στην Μπαΐα της Βραζιλίας.

Παραδίδεται το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου. Μια γυναίκα περιμένει να προσευχηθεί στον Πανάγιο Τάφο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή παράδοσης του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
EPA / ABIR SULTAN

Μια γυναίκα περιμένει να προσευχηθεί στον Πανάγιο Τάφο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή παράδοσης του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Διδυμότειχο: Φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο τέμενος Βαγιαζήτ. Επιτελείο του Υπουργείου Πολιτισμού έφτασε  νωρίς το πρωί  στο Διδυμότειχο -ύστερα από εντολή της υπουργού Λυδίας  Κονιόρδου που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ- προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την εκδήλωση  της πυρκαγιάς.
EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΔΙΚΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο τέμενος Βαγιαζήτ. Επιτελείο του Υπουργείου Πολιτισμού έφτασε  νωρίς το πρωί  στο Διδυμότειχο -ύστερα από εντολή της υπουργού Λυδίας  Κονιόρδου που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ- προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την εκδήλωση  της πυρκαγιάς.

Κουβαλώντας νερό . Μια γυναίκα κουβαλά δοχείο με νερό σε χωριό της Κένυας. 
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Μια γυναίκα κουβαλά δοχείο με νερό σε χωριό της Κένυας. 

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Ένας άντρας κάθεται σε παγκάκι, στην πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένας άντρας κάθεται σε παγκάκι, στην πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας.

Σταϊνμάιερ προς Ερντογάν: Σταματήστε τις αχαρακτήριστες συγκρίσεις με τους Ναζί. Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ χρησιμοποίησε την πρώτη ομιλία του ως αρχηγού του γερμανικού κράτους για να διατυπώσει αυστηρή προειδοποίηση προς τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια και να βλάψει τις σχέσεις της με τους εταίρους της. «Σταματήστε τις αχαρακτήριστες συγκρίσεις με τους Ναζί! Μην διακόπτετε τους δεσμούς με εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν μια σχέση εταίρων με την Τουρκία! Σεβαστείτε το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων! Και απελευθερώστε τον Ντενίζ Γιουτζέλ», ανέφερε ο κ. Στάινμαϊερ.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ χρησιμοποίησε την πρώτη ομιλία του ως αρχηγού του γερμανικού κράτους για να διατυπώσει αυστηρή προειδοποίηση προς τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια και να βλάψει τις σχέσεις της με τους εταίρους της. «Σταματήστε τις αχαρακτήριστες συγκρίσεις με τους Ναζί! Μην διακόπτετε τους δεσμούς με εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν μια σχέση εταίρων με την Τουρκία! Σεβαστείτε το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων! Και απελευθερώστε τον Ντενίζ Γιουτζέλ», ανέφερε ο κ. Στάινμαϊερ.