Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 22:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Στα εγκαίνια της έκθεσης CeBIT η Άγκελα Μέρκελ με τον Σίνζο Άμπε. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, παρευρίσκονται στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CeBIT 2017, στο Αννόβερο. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 20 Μαρτίου.
REUTERS / FABIAN BIMMER

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, παρευρίσκονται στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CeBIT 2017, στο Αννόβερο. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 20 Μαρτίου.

Διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Παρίσι. Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, με αφορμή την «υπόθεση Τεό» που προκάλεσε ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Στη διαδήλωση, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 7 χιλιάδες άνθρωποι, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ μιας ομάδας κουκουλοφόρων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά» και «η αστυνομία δολοφονεί ατιμώρητη».
REUTERS / GONZALO FUENTES

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, με αφορμή την «υπόθεση Τεό» που προκάλεσε ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Στη διαδήλωση, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 7 χιλιάδες άνθρωποι, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ μιας ομάδας κουκουλοφόρων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά» και «η αστυνομία δολοφονεί ατιμώρητη».

Ζέβρες στο Εθνικό Πάρκο της Κένυας. Ζέβρες διασχίζουν ένα δρόμο, στο Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι στην Κένυα.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Ζέβρες διασχίζουν ένα δρόμο, στο Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι στην Κένυα.

Ταυτόχρονη σέλφι σε πισίνα στη Βουδαπέστη. Συμμετέχοντες προσπαθούν να επιχειρούν να καταρρίψουν το ρεκόρ, για τους περισσότερους ανθρώπους που τραβούν ταυτόχρονα σέλφι σε νερό, σε μία υπαίθρια πισίνα στα θερμά λουτρά Σέτσενι στη Βουδαπέστη. Ομάδα 113 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων, της συγχρονισμένης ομάδας κολύμβησης της Ουγγαρίας και των εθελοντών διοργανωτών του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου FINA, κατάφεραν να θέσουν νέο ρεκόρ, 117 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στη Βουδαπέστη.
EPA / Tibor Illyes

Συμμετέχοντες προσπαθούν να επιχειρούν να καταρρίψουν το ρεκόρ, για τους περισσότερους ανθρώπους που τραβούν ταυτόχρονα σέλφι σε νερό, σε μία υπαίθρια πισίνα στα θερμά λουτρά Σέτσενι στη Βουδαπέστη. Ομάδα 113 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων, της συγχρονισμένης ομάδας κολύμβησης της Ουγγαρίας και των εθελοντών διοργανωτών του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου FINA, κατάφεραν να θέσουν νέο ρεκόρ, 117 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στη Βουδαπέστη.

Φεστιβάλ ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Αθήνα. Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ηλεκτρονικών παιχνιδιών Xbox Arena, στην Αθήνα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ηλεκτρονικών παιχνιδιών Xbox Arena, στην Αθήνα.

Σαρωτικές πλημμύρες στο Περού. Κόσμος παραλαμβάνει φαγητό, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, στη Χουατσίπα, στη Λίμα. Σκηνές Αποκάλυψης στο Περού. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οι ειδικοί αποδίδουν στο φαινόμενο Ελ Νίνιο έχουν πλήξει τη μισή χώρα η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
REUTERS / MARIANA BAZO

Κόσμος παραλαμβάνει φαγητό, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, στη Χουατσίπα, στη Λίμα. Σκηνές Αποκάλυψης στο Περού. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οι ειδικοί αποδίδουν στο φαινόμενο Ελ Νίνιο έχουν πλήξει τη μισή χώρα η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα ηνία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ανέλαβε επισήμως ο Μάρτιν Σουλτς. Ο Μάρτιν Σουλτς σε στιγμιότυπο, κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του SPD, στο Βερολίνο. Τα ηνία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ανέλαβε επισήμως σήμερα, στο συνέδριο του SPD, ο υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, παρουσιάζοντας παράλληλα το σχέδιό του εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ο Μάρτιν Σουλτς σε στιγμιότυπο, κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του SPD, στο Βερολίνο. Τα ηνία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ανέλαβε επισήμως σήμερα, στο συνέδριο του SPD, ο υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, παρουσιάζοντας παράλληλα το σχέδιό του εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Συρία: Αεροπορική επιδρομή στην Ιντλίμπ. Μέλη της πολιτικής προστασίας δίνουν σε μία γυναίκα ένα παιδί που διέσωσαν μέσα από τα συντρίμμια, το οποίο επέζησε μετά από αεροπορική επιδρομή, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της πόλης Ιντλίμπ.
REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Μέλη της πολιτικής προστασίας δίνουν σε μία γυναίκα ένα παιδί που διέσωσαν μέσα από τα συντρίμμια, το οποίο επέζησε μετά από αεροπορική επιδρομή, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της πόλης Ιντλίμπ.

Έκθεση Γάτας στην Κιργιζία. Μία Σκωτσέζικη γάτα Φολντ, παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης γάτας στο Μπισκέκ, στην Κιργιζία.
EPA / IGOR KOVALENKO

Μία Σκωτσέζικη γάτα Φολντ, παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης γάτας στο Μπισκέκ, στην Κιργιζία.

Η «Νύχτα της Φωτιάς» στη Βαλένθια. Κόσμος παρακολουθεί σόου πυροτεχνημάτων, γνωστό ως «Νύχτα της Φωτιάς», κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Fallas, στη Βαλένθια, στην Ισπανία. Συνολικά, για την «Νύχτα της Φωτιάς», χρησιμοποιήθηκαν 1.200 κιλά πυρίτιδας. Οι εορτασμοί γίνονται προς τιμήν του προστάτη της πόλης, Αγίου Ιωσήφ, και διαρκούν μία εβδομάδα, έως τις 19 Μαρτίου. 
EPA / BRENDA CANATELLI

Κόσμος παρακολουθεί σόου πυροτεχνημάτων, γνωστό ως «Νύχτα της Φωτιάς», κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Fallas, στη Βαλένθια, στην Ισπανία. Συνολικά, για την «Νύχτα της Φωτιάς», χρησιμοποιήθηκαν 1.200 κιλά πυρίτιδας. Οι εορτασμοί γίνονται προς τιμήν του προστάτη της πόλης, Αγίου Ιωσήφ, και διαρκούν μία εβδομάδα, έως τις 19 Μαρτίου. 

Ένταση σε πορεία αντιεξουσιαστών στον Λευκό Πύργο . Ένταση επικράτησε στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στην συγκέντρωση που προγραμματίζουν το απόγευμα εθνικιστικές οργανώσεις. Μέλη εθνικιστικών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση. Κατά την άφιξη της πορείας στο σημείο, αντιεξουσιαστές ήρθαν σε αντιπαράθεση με άτομο που θεώρησαν ότι κατευθυνόταν προς την άλλη συγκέντρωση, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και απωθήθηκαν. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.
 
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ένταση επικράτησε στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στην συγκέντρωση που προγραμματίζουν το απόγευμα εθνικιστικές οργανώσεις. Μέλη εθνικιστικών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση. Κατά την άφιξη της πορείας στο σημείο, αντιεξουσιαστές ήρθαν σε αντιπαράθεση με άτομο που θεώρησαν ότι κατευθυνόταν προς την άλλη συγκέντρωση, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και απωθήθηκαν. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

 

Βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Στιγμιότυπο από τη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από τη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.