Multimedia

Βραβεία World Press Photo 2017

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 16:31

O Burhan Ozbilici ανακηρύχτηκε νικητής του διαγωνισμού World Press Photo 2017 για τη φωτογραφία που τράβηξε τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ. Ακολουθούν τα τρία πρώτα βραβεία όλων των κατηγοριών.

World Press Photo - Spot News, Stories - 1. Ο φωτογράφος του Associated Press Burhan Ozbilici κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη φωτογραφία που τράβηξε τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.
REUTERS/AP/World Press Photo Foundation / Burhan Ozbilici

Ο φωτογράφος του Associated Press Burhan Ozbilici κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη φωτογραφία που τράβηξε τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

World Press Photo Awards 2017 - contemporary issues - Singles - 1. Η φωτογραφία του Jonathan Bachman από τη σύλληψη της Ιέσια Έβανς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, ύστερα από τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ από πυρά αστυνομικών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Singles».
REUTERS / JONATHAN BACHMAN

Η φωτογραφία του Jonathan Bachman από τη σύλληψη της Ιέσια Έβανς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, ύστερα από τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ από πυρά αστυνομικών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Singles».

World Press Photo Awards 2017 - contemporary issues - Singles - 2. Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Singles» στον Vadim Ghirda για τη φωτογραφία που τράβηξε από την προσπάθεια προσφύγων να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την Ειδομένη.
REUTERS/AP/World Press Photo Foundation / Vadim Ghirda

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Singles» στον Vadim Ghirda για τη φωτογραφία που τράβηξε από την προσπάθεια προσφύγων να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την Ειδομένη.

World Press Photo Awards 2017 - Contemporary Issues, Singles - 3. O Daniel Etter κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Singles» για τη φωτογραφία του που απεικονίζει δύο πρόσφυγες από τη Νιγηρία να κλαίνε σε κέντρο κράτησης στη Λιβύη. Για τον εν λόγω χώρο κράτησης προσφύγων έχουν διατυπωθεί καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, με αναφορές σε σεξουαλική παρενόχληση και ελλείψεις σε τρόφιμα.
REUTERS / HANDOUT

O Daniel Etter κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Singles» για τη φωτογραφία του που απεικονίζει δύο πρόσφυγες από τη Νιγηρία να κλαίνε σε κέντρο κράτησης στη Λιβύη. Για τον εν λόγω χώρο κράτησης προσφύγων έχουν διατυπωθεί καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, με αναφορές σε σεξουαλική παρενόχληση και ελλείψεις σε τρόφιμα.

World Press Photo Awards 2017 - Contemporary Issues, Stories: Standing Rock - 1. 1ο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Stories» στην Amber Bracken για τη σειρά φωτογραφιών της σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και σε πολίτες που διαδήλωναν κατά της δημιουργίας αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα.
REUTERS/World Press Photo Foundation / Amber Bracken

1ο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Stories» στην Amber Bracken για τη σειρά φωτογραφιών της σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και σε πολίτες που διαδήλωναν κατά της δημιουργίας αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα.

World Press Photo Awards 2017 - Contemporary Issues - stories 2. Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, stories» στον Lalo de Almeida για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με τη ζωή των οικογενειών τα παιδιά των οποίων γεννήθηκαν με μικροκεφαλία, πάθηση που συνδέεται με τον ιό Ζίκα.
REUTERS / Lalo de Almeida

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, stories» στον Lalo de Almeida για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με τη ζωή των οικογενειών τα παιδιά των οποίων γεννήθηκαν με μικροκεφαλία, πάθηση που συνδέεται με τον ιό Ζίκα.

World Press Photo Awards 2017 - Contemporary Issues, Stories 3. Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Stories» για τον Peter Bauza που φωτογράφισε το «Παλάτι Κόπακαμπάνα», τις πολυκατοικίες δηλαδή όπου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι Βραζιλιάνοι.
REUTERS / Peter Bauza

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues, Stories» για τον Peter Bauza που φωτογράφισε το «Παλάτι Κόπακαμπάνα», τις πολυκατοικίες δηλαδή όπου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι Βραζιλιάνοι.

World Press Photo - Daily Life - Singles - 1. Η φωτογράφος Paula Bronstein του Time Lightbox / Pulitzer Center For Crisis Reporting κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Singles». Στη φωτογραφία, απεικονίζεται η Najiba να κρατά τη δύο ετών ανιψιά της Shabir, η οποία τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ στις 29  Μαρτίου 2016. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν.
REUTERS / Paula Bronstein

Η φωτογράφος Paula Bronstein του Time Lightbox / Pulitzer Center For Crisis Reporting κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Singles». Στη φωτογραφία, απεικονίζεται η Najiba να κρατά τη δύο ετών ανιψιά της Shabir, η οποία τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ στις 29  Μαρτίου 2016. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν.

World Press Photo - Daily Life - Singles - 2. Ο Κινέζος φωτογράφος Tiejun Wang κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Singles». Τέσσερις μαθήτριες αθλητικού σχολείου πραγματοποιούν 30λεπτη άσκηση πίεσης των δαχτύλων στην περιοχή Σουτσού της Κίνας.
REUTERS / Tiejun Wang

Ο Κινέζος φωτογράφος Tiejun Wang κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Singles». Τέσσερις μαθήτριες αθλητικού σχολείου πραγματοποιούν 30λεπτη άσκηση πίεσης των δαχτύλων στην περιοχή Σουτσού της Κίνας.

World Press Photo - Daily Life - Singles - 3. Ο Γάλλος φωτογράφος Matthieu Paley του National Geographic κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Singles». Μία γυναίκα της εθνικής ομάδας των Ουιγούρων μεταφέρει χρήματα στις κάλτσες της καθώς βρίσκεται σε τρένο στην Κίνα. Οι γυναίκες της συγκεκριμένης εθνικής ομάδας, αν και είναι μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, δεν συμμορφώνονται με τον συντηρητικό ενδυματολογικό κώδικα που ακολουθούν οι γυναίκες σε γειτονικές χώρες. Η εν λόγω μειονότητα ζει κυρίως στα δυτικά της χώρας.
REUTERS / Matthieu Paley

Ο Γάλλος φωτογράφος Matthieu Paley του National Geographic κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Singles». Μία γυναίκα της εθνικής ομάδας των Ουιγούρων μεταφέρει χρήματα στις κάλτσες της καθώς βρίσκεται σε τρένο στην Κίνα. Οι γυναίκες της συγκεκριμένης εθνικής ομάδας, αν και είναι μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, δεν συμμορφώνονται με τον συντηρητικό ενδυματολογικό κώδικα που ακολουθούν οι γυναίκες σε γειτονικές χώρες. Η εν λόγω μειονότητα ζει κυρίως στα δυτικά της χώρας.

World Press Photo Awards 2017 - Daily Life, stories - 1. 1ο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Stories» για τον Tomas Munita που αποτύπωσε την περίοδο πένθους στην Κούβα, μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.
REUTERS/New York Times / Tomas Munita

1ο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Stories» για τον Tomas Munita που αποτύπωσε την περίοδο πένθους στην Κούβα, μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

World Press Photo - Daily Life - Stories - 2. Η Ρωσίδα φωτογράφος Elena Anosova κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life,Stories». Όλοι οι κάτοικοι του μικρού απομακρυσμένου οικισμού, κοντά στον ποταμό Nizhnyaya Tunguska έχουν προγόνους κυνηγούς. Στον απομονωμένο οικισμό του ρωσικού βορρά ο σύγχρονος πολιτισμός διεισδύει αργά και αποσπασματικά.
REUTERS / Elena Anosova

Η Ρωσίδα φωτογράφος Elena Anosova κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life,Stories». Όλοι οι κάτοικοι του μικρού απομακρυσμένου οικισμού, κοντά στον ποταμό Nizhnyaya Tunguska έχουν προγόνους κυνηγούς. Στον απομονωμένο οικισμό του ρωσικού βορρά ο σύγχρονος πολιτισμός διεισδύει αργά και αποσπασματικά.

World Press Photo - Daily Life/ Stories - 3. Ο Ιταλός φωτογράφος Francesco Comello κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Stories». Τα μαθήματα στο σχολείο σταματούν καθ’ όλη την περίοδο της συγκομιδής της πατάτας, στην οποία όλα τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν. Στη φωτογραφία, η Μαρία και η Αλεξάνδρα κάνουν διάλειμμα από τις αγροτικές εργασίες. Οι κάτοικοι αυτής της απομονωμένης και σιωπηλής κοινότητας την ονομάζουν το «Νησί της Σωτηρίας», κρυμμένη κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που οδηγεί από τη Μόσχα στην πόλη Γιαροσλάβλ της Ρωσίας. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από έναν Ορθόδοξο ιερέα και αποτελεί ένα μοναδικό πνευματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο που φιλοξενεί σήμερα 300 αγόρια και κορίτσια, τα οποία θεωρούνται από πολλούς ως κοινωνικοί παρίες.
REUTERS / Francesco Comello

Ο Ιταλός φωτογράφος Francesco Comello κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life, Stories». Τα μαθήματα στο σχολείο σταματούν καθ’ όλη την περίοδο της συγκομιδής της πατάτας, στην οποία όλα τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν. Στη φωτογραφία, η Μαρία και η Αλεξάνδρα κάνουν διάλειμμα από τις αγροτικές εργασίες. Οι κάτοικοι αυτής της απομονωμένης και σιωπηλής κοινότητας την ονομάζουν το «Νησί της Σωτηρίας», κρυμμένη κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που οδηγεί από τη Μόσχα στην πόλη Γιαροσλάβλ της Ρωσίας. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από έναν Ορθόδοξο ιερέα και αποτελεί ένα μοναδικό πνευματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο που φιλοξενεί σήμερα 300 αγόρια και κορίτσια, τα οποία θεωρούνται από πολλούς ως κοινωνικοί παρίες.

World Press Photo Awards 2017 - General News - Singles  - 1 - Offensive On Mosul. Ο φωτογράφος του Getty, Laurent Van der Stockt, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «General New, Singles» σε ρεπορτάζ για την Le Monde. Στη φωτογραφία διακρίνονται άντρες των Ιρακινών ειδικών δυνάμεων να κάνουν έρευνα σε σπίτια, στο Γκογκτζιάλι, ανατολική περιοχή της Μοσούλης, αναζητώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και εξοπλισμό.
REUTERS / HANDOUT/Laurent Van der Stockt/ Getty Reportage for Le Monde

Ο φωτογράφος του Getty, Laurent Van der Stockt, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «General New, Singles» σε ρεπορτάζ για την Le Monde. Στη φωτογραφία διακρίνονται άντρες των Ιρακινών ειδικών δυνάμεων να κάνουν έρευνα σε σπίτια, στο Γκογκτζιάλι, ανατολική περιοχή της Μοσούλης, αναζητώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και εξοπλισμό.

World Press Photo Awards 2017 - General News - Singles - 2 . Ο φωτογράφος Santi Palacios τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «General News, Singles» για τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα 11χρονο κορίτσι από τη Νιγηρία (αριστερά), του οποίου η μητέρα πέθανε στη Λιβύη, να κλαίει δίπλα στον 10χρονο αδερφό της, πάνω σε ένα σκάφος διάσωσης ΜΚΟ.
REUTERS / HANDOUT/Santi Palacios/Courtesy of World Press Photo Foundation

Ο φωτογράφος Santi Palacios τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «General News, Singles» για τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα 11χρονο κορίτσι από τη Νιγηρία (αριστερά), του οποίου η μητέρα πέθανε στη Λιβύη, να κλαίει δίπλα στον 10χρονο αδερφό της, πάνω σε ένα σκάφος διάσωσης ΜΚΟ.

World Press Photo Awards 2017 - General News - Singles - 3 -Life Inside The Philippines
REUTERS / HANDOUT/Noel Celis/Agence France-Presse

Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, Noel Celis, τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «General News, Singles», για την φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η φυλακή Κεζόν, μία από τις πιο συνωστισμένες φυλακές των Φιλιππίνων. Υπάρχουν 3.800 κρατούμενοι στην φυλακή, η οποία χτίστηκε πριν από έξι δεκαετίες για να στεγάσει 800 άτομα. Οι κρατούμενοι παίρνουν σειρά για να κοιμηθούν στο ραγισμένο τσιμεντένιο πάτωμα ενός υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ, στις σκάλες, κάτω από κρεβάτια ή σε αιώρες φτιαγμένες από παλιές κουβέρτες.

World Press Photo Awards 2017 - General News - Stories - 1 . Ο φωτογράφος Daniel Berehulak των New York Times τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «General News, Stories» για τη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η εξάχρονη Τζίμτζι, η οποία κλαίει φωνάζοντας «μπαμπά», πριν απομακρύνουν τη σορό του πατέρα της, Τζίμποϊ Μπολάσα, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, στο νεκροταφείο Ναβότας στη Μανίλα. Άγνωστοι απήγαγαν τον Μπολάσα και έναν φίλο του ένα βράδυ και μία ώρα αργότερα τα πτώματά τους, με έντονα τα σημάδια βασανισμών και τραύματα από πυροβολισμούς, βρέθηκαν κάτω από μία γέφυρα. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι οι άντρες ήταν έμποροι ναρκωτικών.
REUTERS / Daniel Berehulak/The New York Times

Ο φωτογράφος Daniel Berehulak των New York Times τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «General News, Stories» για τη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η εξάχρονη Τζίμτζι, η οποία κλαίει φωνάζοντας «μπαμπά», πριν απομακρύνουν τη σορό του πατέρα της, Τζίμποϊ Μπολάσα, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, στο νεκροταφείο Ναβότας στη Μανίλα. Άγνωστοι απήγαγαν τον Μπολάσα και έναν φίλο του ένα βράδυ και μία ώρα αργότερα τα πτώματά τους, με έντονα τα σημάδια βασανισμών και τραύματα από πυροβολισμούς, βρέθηκαν κάτω από μία γέφυρα. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι οι άντρες ήταν έμποροι ναρκωτικών.

World Press Photo - General News - 2. Ο φωτογράφος των New York Times Sergey Ponomarev κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «General News, Stories». Στη φωτογραφία που λήφθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2016, μία οικογένεια προσπαθεί να ξεφύγει από τις μάχες στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, ενώ πετρελαιοπηγές έχουν πάρει φωτιά.
REUTERS / Sergey Ponomarev

Ο φωτογράφος των New York Times Sergey Ponomarev κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «General News, Stories». Στη φωτογραφία που λήφθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2016, μία οικογένεια προσπαθεί να ξεφύγει από τις μάχες στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, ενώ πετρελαιοπηγές έχουν πάρει φωτιά.

World Press Photo Awards 2017 - Long-Term Projects - 1. Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Long-Term Projects» απέσπασε ο Valery Melnikov για τη σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.
REUTERS / HANDOUT

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Long-Term Projects» απέσπασε ο Valery Melnikov για τη σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

World Press Photo Awards 2017 - Long-Term Projects - 2. Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Long-Term Projects» για τον Hossein Fatemi για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με το Ιράν. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία διακρίνεται ένας κρεμασμένος άντρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο με τις κατηγορίες της απαγωγής και της δολοφονίας 21 ατόμων.
REUTERS/Panos Pictures / Hossein Fatemi

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Long-Term Projects» για τον Hossein Fatemi για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με το Ιράν. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία διακρίνεται ένας κρεμασμένος άντρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο με τις κατηγορίες της απαγωγής και της δολοφονίας 21 ατόμων.

World Press Photo Awards 2017 - Long-Term Projects - 3. Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Long-Term Projects» στον Markus Jokela για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με τη ζωή στο Τέιμπλ Ροκ της Νεμπράσκας.
REUTERS/Helsingin Sanomat / Markus Jokela

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Long-Term Projects» στον Markus Jokela για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με τη ζωή στο Τέιμπλ Ροκ της Νεμπράσκας.

World Press Photo Awards 2017 - Nature - Singles - 1. Ο φωτογράφος Francis Perez κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature Singles», με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται μία χελώνα καρέτα καρέτα παγιδευμένη σε ένα δίχτυ, να κολυμπά στα ανοιχτά των ακτών της Τενερίφης, στα Κανάρια Νησιά. 
REUTERS / HANDOUT/Francis Perez

Ο φωτογράφος Francis Perez κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature Singles», με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται μία χελώνα καρέτα καρέτα παγιδευμένη σε ένα δίχτυ, να κολυμπά στα ανοιχτά των ακτών της Τενερίφης, στα Κανάρια Νησιά. 

World Press Photo Awards 2017 - Nature - Singles - 2. O φωτογράφος Nayan Khanolkar απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Nature, Singles». Η φωτογραφία απεικονίζει μία λεοπάρδαλη να περιφέρεται το βράδυ στο εθνικό πάρκο Sanjay Gandhi, μία προστατευόμενη περιοχή στο βόρειο τμήμα της Μουμπάι.
REUTERS / HANDOUT/Nayan Khanolkar

O φωτογράφος Nayan Khanolkar απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Nature, Singles». Η φωτογραφία απεικονίζει μία λεοπάρδαλη να περιφέρεται το βράδυ στο εθνικό πάρκο Sanjay Gandhi, μία προστατευόμενη περιοχή στο βόρειο τμήμα της Μουμπάι.

World Press Photo Awards 2017 - Nature - Singles - 3. O φωτογράφος Jaime Rojo απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Nature, Singles». Η φωτογραφία του είναι ένα «χαλί» από πεταλούδες Μονάρχες που καλύπτουν το χιονισμένο έδαφος στο καταφύγιο προστασίας πεταλούδων Ελ Ροσάριο, σε ένα βουνό στο Μιτσοάκαν, στο Μεξικό.
REUTERS / HANDOUT/Jaime Rojo

O φωτογράφος Jaime Rojo απέσπασε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Nature, Singles». Η φωτογραφία του είναι ένα «χαλί» από πεταλούδες Μονάρχες που καλύπτουν το χιονισμένο έδαφος στο καταφύγιο προστασίας πεταλούδων Ελ Ροσάριο, σε ένα βουνό στο Μιτσοάκαν, στο Μεξικό.

World Press Photo Awards 2017 - Nature - Stories - 1 . Ο φωτογράφος Brent Stirton του πρακτορείου Getty Images για το περιοδικό National Geographic κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories», με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Rhino Wars». Στη συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζεται ένας μαύρος ρινόκερος, τον οποίο σκότωσαν λαθροκυνηγοί λίγες ώρες νωρίτερα, στο πάρκο Hluhluwe Umfolozi, στη Νότια Αφρική.
REUTERS / HANDOUT/Brent Stirton/Getty Images for National Geographic Magazine

Ο φωτογράφος Brent Stirton του πρακτορείου Getty Images για το περιοδικό National Geographic κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories», με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Rhino Wars». Στη συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζεται ένας μαύρος ρινόκερος, τον οποίο σκότωσαν λαθροκυνηγοί λίγες ώρες νωρίτερα, στο πάρκο Hluhluwe Umfolozi, στη Νότια Αφρική.

World Press Photo Awards 2017 - Nature - Stories - 2 . Η φωτογράφος του περιοδικού National Geographic Ami Vitale απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories», με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Pandas Gone Wild». Η φωτογραφία απεικονίζει ένα 16χρονο πάντα, τη Γιε Γιε, στο φυσικό καταφύγιο Γουολόνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / HANDOUT/Ami Vitale/National Geographic Magazine

Η φωτογράφος του περιοδικού National Geographic Ami Vitale απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories», με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Pandas Gone Wild». Η φωτογραφία απεικονίζει ένα 16χρονο πάντα, τη Γιε Γιε, στο φυσικό καταφύγιο Γουολόνγκ, στην Κίνα.

World Press Photo Awards 2017 - Nature - Stories -3. Ο φωτογράφος Bence Mate κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Nature, Stories», με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Now You See Me». Οι νυχτερινές αυτές φωτογραφίες συνδυάζουν τον έναστρο ουρανό και πορτρέτα άγριων ζώων που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.
REUTERS / HANDOUT/Bence Mate

Ο φωτογράφος Bence Mate κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Nature, Stories», με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Now You See Me». Οι νυχτερινές αυτές φωτογραφίες συνδυάζουν τον έναστρο ουρανό και πορτρέτα άγριων ζώων που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

World Press Photo Awards 2017 - People - Singles - 1 . Στον φωτογράφο Magnus Wennman απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «People, Singles». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα πεντάχρονο κορίτσι, η Μάχα, ξαπλωμένο στο βρώμικο στρώμα στον συνωστισμένο προσφυγικό καταυλισμό Ντεμπάγκα, στο Ιράκ. Η Μάχα και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο χωριό Χαουίτζα, έξω από τη Μοσούλη επτά ημέρες νωρίτερα, υπό τον φόβο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και της έλλειψης τροφίμων.
REUTERS / HANDOUT/Magnus Wennman, Aftonbladet

Στον φωτογράφο Magnus Wennman απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «People, Singles». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα πεντάχρονο κορίτσι, η Μάχα, ξαπλωμένο στο βρώμικο στρώμα στον συνωστισμένο προσφυγικό καταυλισμό Ντεμπάγκα, στο Ιράκ. Η Μάχα και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο χωριό Χαουίτζα, έξω από τη Μοσούλη επτά ημέρες νωρίτερα, υπό τον φόβο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και της έλλειψης τροφίμων.

World Press Photo Awards 2017 - People - Singles - 2. Στον φωτογράφο Robin Hammond απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «People, Singles». Η φωτογραφία με τίτλο «Praying for a miracle» προσεγγίζει τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε δυσλειτουργικό περιβάλλον στην Αφρική. Το πορτρέτο στη φωτογραφία είναι μίας 41χρονης γυναίκας, της Έλεν, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικών διαταραχών. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, πάνω από το 80% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας δεν λαμβάνουν ιατρική αγωγή. Στις Αφρικανικές χώρες, η θεραπεία πολλές φορές έρχεται με τη μορφή προσευχής από πάστορα ή παραδοσιακό θεραπευτή.
EPA / Robin Hammond/NOOR IMAGES/WORLD PRESS PHOTO HANDOUT

Στον φωτογράφο Robin Hammond απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «People, Singles». Η φωτογραφία με τίτλο «Praying for a miracle» προσεγγίζει τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε δυσλειτουργικό περιβάλλον στην Αφρική. Το πορτρέτο στη φωτογραφία είναι μίας 41χρονης γυναίκας, της Έλεν, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικών διαταραχών. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, πάνω από το 80% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας δεν λαμβάνουν ιατρική αγωγή. Στις Αφρικανικές χώρες, η θεραπεία πολλές φορές έρχεται με τη μορφή προσευχής από πάστορα ή παραδοσιακό θεραπευτή.

World Press Photo - People/Singles -3. Η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Kormilitsyna της εφημερίδας Kommersant κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «People, Singles». Στη φωτογραφία, μία γυναίκα χαϊδεύει το κεφάλι ενός κοριτσιού, ενώ αυτό ξεκουράζεται στην αγκαλιά της, καθώς περιμένουν καθισμένες στον καναπέ ενός αστυνομικού τμήματος στην Καμαγουέι της Κούβας, με ένα πορτραίτο του Φιντέλ Κάστρο να κρέμεται από πάνω τους.
REUTERS / Kristina Kormilitsyna

Η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Kormilitsyna της εφημερίδας Kommersant κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «People, Singles». Στη φωτογραφία, μία γυναίκα χαϊδεύει το κεφάλι ενός κοριτσιού, ενώ αυτό ξεκουράζεται στην αγκαλιά της, καθώς περιμένουν καθισμένες στον καναπέ ενός αστυνομικού τμήματος στην Καμαγουέι της Κούβας, με ένα πορτραίτο του Φιντέλ Κάστρο να κρέμεται από πάνω τους.

World Press Photo - People - Stories - 1. Ο φωτογράφος Michael Vince Kim κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «People, Stories». Στη φωτογραφία, νέοι Κορεάτες – απόγονοι των Μάγια συμμετέχουν στο πάρτι για τα 90α γενέθλια του Joaquin Poot Lee, ενός δεύτερης γενιάς Κορεάτη - Μάγια. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Κορεάτες μετανάστες στο Μεξικό ήταν άνδρες, αναπόφευκτα παντρεύτηκαν ντόπιες γυναίκες της φυλής των Μάγια. Συνεπώς, οι περισσότεροι απόγονοι των Κορεατών στο Μεξικό είναι Κορεάτες – Μάγια. Το εν λόγω έργο αποτελεί έναν ποιητικό απολογισμό των αναμνήσεων των Κορεατών μεταναστών. Το 1905 περισσότεροι από 1.000 Κορεάτες ταξίδεψαν στο Μεξικό με την ψεύτικη υπόσχεση ευημερίας σε μία παραδεισένια χώρα. Αντ
REUTERS / HANDOUT

Ο φωτογράφος Michael Vince Kim κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «People, Stories». Στη φωτογραφία, νέοι Κορεάτες – απόγονοι των Μάγια συμμετέχουν στο πάρτι για τα 90α γενέθλια του Joaquin Poot Lee, ενός δεύτερης γενιάς Κορεάτη - Μάγια. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Κορεάτες μετανάστες στο Μεξικό ήταν άνδρες, αναπόφευκτα παντρεύτηκαν ντόπιες γυναίκες της φυλής των Μάγια. Συνεπώς, οι περισσότεροι απόγονοι των Κορεατών στο Μεξικό είναι Κορεάτες – Μάγια. Το εν λόγω έργο αποτελεί έναν ποιητικό απολογισμό των αναμνήσεων των Κορεατών μεταναστών. Το 1905 περισσότεροι από 1.000 Κορεάτες ταξίδεψαν στο Μεξικό με την ψεύτικη υπόσχεση ευημερίας σε μία παραδεισένια χώρα. Αντ 'αυτού, έφτασαν σε φυτείες henequen. Είχαν πωληθεί ως μισθωμένοι δούλοι για τη συγκομιδή henequen, που ήταν τότε γνωστό ως «πράσινος χρυσός» του Μεξικού. Οι εργάτες ξυλοκοπούνταν όταν έπεφτε η παραγωγή τους και αναγκάζονταν να εργάζονται πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και την ασφυκτική υγρασία του Γιουκατάν.

World Press Photo Awards 2017 - People - Stories - 2 . Ο Antonio Gibotta κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «People, Stories» με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Floured War», στην πόλη Ίμπι, στο Αλικάντε της Ισπανίας.
REUTERS / HANDOUT/Antonio Gibotta/Agenzia Controluce - Enfarinat

Ο Antonio Gibotta κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «People, Stories» με μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Floured War», στην πόλη Ίμπι, στο Αλικάντε της Ισπανίας.

World Press Photo Awards 2017 - People - Stories - 3 . Στον φωτογράφο Jay Clendenin απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «People, Stories» για τη σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Olympians». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Ζακ Γκάρετ, μέλος της αμερικανικής ομάδας τοξοβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.
REUTERS / HANDOUT/Jay Clendenin/Los Angeles Times

Στον φωτογράφο Jay Clendenin απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «People, Stories» για τη σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Olympians». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Ζακ Γκάρετ, μέλος της αμερικανικής ομάδας τοξοβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

World Press Photo Awards 2017 - Sports Singles - 1. Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Singles» για τον Tom Jenkins. Στη φωτογραφία η Νίνα Κάρμπερι πέφτει από το άλογό της, κατά τη διάρκεια ιππικού αγώνα στο Λίβερπουλ.
REUTERS/The Guardian / Tom Jenkins

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Singles» για τον Tom Jenkins. Στη φωτογραφία η Νίνα Κάρμπερι πέφτει από το άλογό της, κατά τη διάρκεια ιππικού αγώνα στο Λίβερπουλ.

World Press Photo Awards 2017 - Sports Singles - 2. Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Singles» απέσπασε ο Cameron Spencer για τη φωτογραφία του Γκαέλ Μονφίς κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.
REUTERS/Getty Images / Cameron Spencer

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Singles» απέσπασε ο Cameron Spencer για τη φωτογραφία του Γκαέλ Μονφίς κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

World Press Photo Awards 2017 - Sports, Singles - 3. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ κοιτά τον Αντρέ ντε Γκρας, κατά τη διάρκεια της κούρσας των ημιτελικών των 100 μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τρίτη θέση στην κατηγορία «Sports, Singles» για τον Kai Pfaffenbach.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ κοιτά τον Αντρέ ντε Γκρας, κατά τη διάρκεια της κούρσας των ημιτελικών των 100 μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τρίτη θέση στην κατηγορία «Sports, Singles» για τον Kai Pfaffenbach.

World Press Photo Awards 2017 - Sports - stories - 1. Η σειρά φωτογραφιών του Giovanni Capriotti σχετικά με τους ομοφυλόφιλους αθλητές της ομάδας ράγκμπι «Muddy York» του Τορόντο απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Stories».
REUTERS / Giovanni Capriotti

Η σειρά φωτογραφιών του Giovanni Capriotti σχετικά με τους ομοφυλόφιλους αθλητές της ομάδας ράγκμπι «Muddy York» του Τορόντο απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Stories».

World Press Photo Awards 2017 - Sports, Stories - 2 . Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Stories» για τον Michael Hanke που φωτογράφισε αγώνες σκακιού νέων στην Τσεχία.
REUTERS / Michael Hanke

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Stories» για τον Michael Hanke που φωτογράφισε αγώνες σκακιού νέων στην Τσεχία.

World Press Photo Awards 2017 - Sports - stories - 3. Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Stories» στον Darren Calabrese για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με την καθημερινή ζωή μιας αθλήτριας με αναπηρία.
REUTERS / Darren Calabrese

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Sports, Stories» στον Darren Calabrese για τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με την καθημερινή ζωή μιας αθλήτριας με αναπηρία.

World Press Photo Awards 2017 - Spot News, Singles - 1. Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Singles» για τον Jamal Taraqai για τη φωτογραφία του που απεικονίζει δικηγόρους να βοηθούν τραυματισμένους συναδέλφους τους, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από νοσοκομείο της πόλης Κέτα του Πακιστάν. Αρκετοί δικηγόροι είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του συναδέλφου τους Μπιλάλ Κασί που είχε δολοφονηθεί νωρίτερα.​
EPA / Jamal Taraqai

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Singles» για τον Jamal Taraqai για τη φωτογραφία του που απεικονίζει δικηγόρους να βοηθούν τραυματισμένους συναδέλφους τους, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από νοσοκομείο της πόλης Κέτα του Πακιστάν. Αρκετοί δικηγόροι είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του συναδέλφου τους Μπιλάλ Κασί που είχε δολοφονηθεί νωρίτερα.​

World Press Photo Awards 2017 - Spot News, Singles - 2. Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Singles» για τον Abd Doumany που φωτογράφισε δύο παιδιά σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο, ύστερα από βομβαρδισμούς στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού, στη Συρία.
REUTERS/AFP / Abd Doumany

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Singles» για τον Abd Doumany που φωτογράφισε δύο παιδιά σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο, ύστερα από βομβαρδισμούς στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού, στη Συρία.

World Press Photo - Spot News, Singles - 1. Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Singles» για τη φωτογραφία του Felipe Dana από τη μάχη της Μοσούλης.
EPA/AP/WORLD PRESS PHOTO / Felipe Dana

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Singles» για τη φωτογραφία του Felipe Dana από τη μάχη της Μοσούλης.

World Press Photo - Spot News, Stories - 1c. Ο φωτογράφος του Associated Press Burhan Ozbilici κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Stories» για τη φωτογραφία που τράβηξε τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.
REUTERS/AP/World Press Photo Foundation / Burhan Ozbilici

Ο φωτογράφος του Associated Press Burhan Ozbilici κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Stories» για τη φωτογραφία που τράβηξε τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

World Press Photo Awards 2017 - Spot News, Stories - 2 . Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Stories» για τον Ameer Alhalbi που κατέγραψε με τον φακό του τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.
REUTERS/AFP / Ameer Alhalbi

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Stories» για τον Ameer Alhalbi που κατέγραψε με τον φακό του τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

World Press Photo Awards 2017 - Spot News, Stories - 3 . Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Stories» για τη σειρά φωτογραφιών του Mathieu Willcocks σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο.
REUTERS/MOAS.eu/ / Mathieu Willcocks

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Spot News, Stories» για τη σειρά φωτογραφιών του Mathieu Willcocks σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο.