Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 21:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017.

Χιονόπτωση στις ΗΠΑ. Ένα κορίτσι παίζει με το χιόνι στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Ένα κορίτσι παίζει με το χιόνι στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Επεισόδια στην Άγκυρα. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Εκατοντάδες διαδηλωτές αντέδρασαν στις απολύσεις και τις διώξεις ακαδημαϊκών και δημοσίων υπαλλήλων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με σκληρότητα και συλλήψεις
REUTERS / UMIT BEKTAS

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Εκατοντάδες διαδηλωτές αντέδρασαν στις απολύσεις και τις διώξεις ακαδημαϊκών και δημοσίων υπαλλήλων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με σκληρότητα και συλλήψεις

Τέχνη στους δρόμους της Αθήνας. Γκράφιτι άγνωστου καλλιτέχνη σε τοίχο των Εξαρχείων.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Γκράφιτι άγνωστου καλλιτέχνη σε τοίχο των Εξαρχείων.

Ν. Αφρική: Εντάσεις και επεισόδια σε ομιλία του προέδρου στη βουλή. Επεισοδιακή ήταν η ετήσια ομιλία του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα για την Κατάσταση του Έθνους.  Ξέσπασαν εντάσεις ταυτόχρονα, μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης της Βουλής και έξω από αυτή.  Αιτία των εντάσεων, η ανακοίνωση του προέδρου για την ανάπτυξη 441 στρατιωτών ως επιπλέον ενίσχυση της αστυνομίας προκειμένου να τηρηθεί η τάξη κατά τη διάρκεια της ομιλίας. 
REUTERS / SUMAYA HISHAM

Επεισοδιακή ήταν η ετήσια ομιλία του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα για την Κατάσταση του Έθνους.  Ξέσπασαν εντάσεις ταυτόχρονα, μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης της Βουλής και έξω από αυτή.  Αιτία των εντάσεων, η ανακοίνωση του προέδρου για την ανάπτυξη 441 στρατιωτών ως επιπλέον ενίσχυση της αστυνομίας προκειμένου να τηρηθεί η τάξη κατά τη διάρκεια της ομιλίας. 

N. Ζηλανδία: Επιχείρηση διάσωσης 400 φαλαινών. Δεκάδες εθελοντές μαζί με διασώστες προσπαθούν να σώσουν κοπάδι από φάλαινες, που παγιδεύτηκαν στα ρηχά, στην Χρυσή Ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Περίπου 300 φάλαινες δεν τα κατάφεραν, ενώ μετά από ολονύκτια επιχείρηση 100 φάλαινες μπόρεσαν να βγουν πάλι στα ανοιχτά.
REUTERS / ANTHONY PHELPS

Δεκάδες εθελοντές μαζί με διασώστες προσπαθούν να σώσουν κοπάδι από φάλαινες, που παγιδεύτηκαν στα ρηχά, στην Χρυσή Ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Περίπου 300 φάλαινες δεν τα κατάφεραν, ενώ μετά από ολονύκτια επιχείρηση 100 φάλαινες μπόρεσαν να βγουν πάλι στα ανοιχτά.

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης του Τραμπ. Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) Τζεφ Σέσιονς τόνισε, μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ότι η χώρα του πρέπει να δώσει τέλος στην παράτυπη μετανάστευση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θεωρείται αρχιτέκτονας των αντιμεταναστευτικών πολιτικών του νέου Αμερικανού προέδρου, διορίστηκε μετά από σύγκρουση στη Γερουσία, με τους Δημοκρατικούς να του επιτίθενται για την στάση του, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, για ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων. Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τον διορισμό του κ. Σέσιονς την Τετάρτη, με 52 ψήφους υπέρ και 47 κατά.
REUTERS / YURI GRIPAS

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) Τζεφ Σέσιονς τόνισε, μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ότι η χώρα του πρέπει να δώσει τέλος στην παράτυπη μετανάστευση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θεωρείται αρχιτέκτονας των αντιμεταναστευτικών πολιτικών του νέου Αμερικανού προέδρου, διορίστηκε μετά από σύγκρουση στη Γερουσία, με τους Δημοκρατικούς να του επιτίθενται για την στάση του, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, για ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων. Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τον διορισμό του κ. Σέσιονς την Τετάρτη, με 52 ψήφους υπέρ και 47 κατά.

Παρέλαση ελεφάντων στο Κολόμπο. Ελέφαντας με περίτεχνο ύφασμα στο κεφάλι του, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης Ναουάμ Περαχέρα στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα. Η παρέλαση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ του ναού Γκανγκαραμάγια.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ελέφαντας με περίτεχνο ύφασμα στο κεφάλι του, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης Ναουάμ Περαχέρα στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα. Η παρέλαση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ του ναού Γκανγκαραμάγια.

Σοκολατένια.. επίδειξη μόδας. Μοντέλο φορά ένα καπέλο φτιαγμένο από σοκολάτα κατά τη διάρκεια επίδειξης στο πλαίσιο του φεστιβάλ σοκολάτας «Le Salon du Chocolat», στις Βρυξέλλες.
REUTERS / YVES HERMAN

Μοντέλο φορά ένα καπέλο φτιαγμένο από σοκολάτα κατά τη διάρκεια επίδειξης στο πλαίσιο του φεστιβάλ σοκολάτας «Le Salon du Chocolat», στις Βρυξέλλες.

Πάρκο αναπαραγωγής για τίγρεις της Σιβηρίας στην Κίνα. Τίγρεις της Σιβηρίας προσπαθούν να πιάσουν το θήραμά τους, σε ένα πάρκο αναπαραγωγής σιβηριανών τίγρεων, στην Μουνταντσιάνγκ, στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ, στην Κίνα.  Οι τίγρεις της Σιβηρίας, επίσης γνωστές ως τίγρεις Αμούρ, ζουν στα παγωμένα δάση της ανατολικής Ρωσίας. Βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης και αριθμούν μόλις μερικές εκατοντάδες. Περίπου 400 από αυτές ζουν σήμερα στη Ρωσία, με λίγο περισσότερες στην Κίνα και, ενδεχομένως, στη Βόρεια Κορέα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Τίγρεις της Σιβηρίας προσπαθούν να πιάσουν το θήραμά τους, σε ένα πάρκο αναπαραγωγής σιβηριανών τίγρεων, στην Μουνταντσιάνγκ, στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ, στην Κίνα.  Οι τίγρεις της Σιβηρίας, επίσης γνωστές ως τίγρεις Αμούρ, ζουν στα παγωμένα δάση της ανατολικής Ρωσίας. Βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης και αριθμούν μόλις μερικές εκατοντάδες. Περίπου 400 από αυτές ζουν σήμερα στη Ρωσία, με λίγο περισσότερες στην Κίνα και, ενδεχομένως, στη Βόρεια Κορέα.

Στο δικαστήριο της Νίκαιας ο γάλλος αγρότης που βοηθούσε μετανάστες. Μία νεαρή γυναίκα από το Μάλι αγκαλιάζει τον Σεντρίν Ερού, ένα Γάλλο αγρότη και εθελοντή, ο οποίος βοηθούσε μετανάστες να μετακινηθούν από τα σύνορα Γαλλίας - Ιταλίας, μετά τη δίκη του στη Νίκαια. Ο Γάλλος κτηνοτρόφος ο οποίος έχει προσφέρει βοήθεια και έχει φιλοξενήσει πάνω απο 60 μετανάστες στο αγρόκτημα του, κατηγορήθηκε από τις αρχές ότι περιέθαλψε και βοήθησε να μετακινηθούν μετανάστες που βρέθηκαν παρανόμως στη Γαλλία. Για τις πράξεις του, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ από το δικαστήριο της Νίκαιας.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Μία νεαρή γυναίκα από το Μάλι αγκαλιάζει τον Σεντρίν Ερού, ένα Γάλλο αγρότη και εθελοντή, ο οποίος βοηθούσε μετανάστες να μετακινηθούν από τα σύνορα Γαλλίας - Ιταλίας, μετά τη δίκη του στη Νίκαια. Ο Γάλλος κτηνοτρόφος ο οποίος έχει προσφέρει βοήθεια και έχει φιλοξενήσει πάνω απο 60 μετανάστες στο αγρόκτημα του, κατηγορήθηκε από τις αρχές ότι περιέθαλψε και βοήθησε να μετακινηθούν μετανάστες που βρέθηκαν παρανόμως στη Γαλλία. Για τις πράξεις του, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ από το δικαστήριο της Νίκαιας.

Κίνα: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για το φεστιβάλ των Φαναριών. Ντόπιοι διασκεδάζουν με τον χορό του Δράκου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Φαναριών στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ντόπιοι διασκεδάζουν με τον χορό του Δράκου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Φαναριών στην Κίνα.

Θρησκευτική κατάνυξη στη Βουλγαρία. Πιστοί γιορτάζουν σε εκκλησία της Βουλγαρίας τον Άγιο Χαράλαμπο ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση είναι ο προστάτης των μελισσοκόμων. Γι
REUTERS / STOYAN NENOV

Πιστοί γιορτάζουν σε εκκλησία της Βουλγαρίας τον Άγιο Χαράλαμπο ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση είναι ο προστάτης των μελισσοκόμων. Γι' αυτό και τα δώρα που προσφέρθηκαν περιλαμβάνουν κεριά μέσα σε βάζα με μέλι.

Μπάνιο στα ιερά νερά του Γάγγη ποταμού. Γυναίκα πραγματοποιεί τις καθιερωμένες προσευχές μετά το μπάνιο της στον ιερό Γάγγη ποταμό.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Γυναίκα πραγματοποιεί τις καθιερωμένες προσευχές μετά το μπάνιο της στον ιερό Γάγγη ποταμό.