Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 21:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

Πτώση της τουριστικής κίνησης στην Αίγυπτο. Ένας άντρας παίζει με το παιδί του μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας, στην Αίγυπτο. Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από την Κεντρική Υπηρεσία Δημόσιας Κινητικότητας και Στατιστικής (CAPMAS) έδειξαν ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο το Νοέμβριο του 2016 μειώθηκαν σε ποσοστό πάνω από 10 τοις εκατό, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
EPA / MOHAMED HOSSAM

Ένας άντρας παίζει με το παιδί του μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας, στην Αίγυπτο. Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από την Κεντρική Υπηρεσία Δημόσιας Κινητικότητας και Στατιστικής (CAPMAS) έδειξαν ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο το Νοέμβριο του 2016 μειώθηκαν σε ποσοστό πάνω από 10 τοις εκατό, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην Ινδία. Χορευτές από την Νότια Κορέα παρουσιάζουν την χορογραφία τους «5 χρώματα» στο μεγαλύτερο φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Ασίας, το  «Attakkalari India Biennial 2017». Φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Ινδία και θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.
EPA / JAGADEESH NV

Χορευτές από την Νότια Κορέα παρουσιάζουν την χορογραφία τους «5 χρώματα» στο μεγαλύτερο φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Ασίας, το  «Attakkalari India Biennial 2017». Φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Ινδία και θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

Ανατολή ηλίου στο Δέλτα Αξιού . Στιγμιότυπο από την ανατολή του ηλίου στο Δέλτα Αξιού
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από την ανατολή του ηλίου στο Δέλτα Αξιού

Οι «ηγέτες της ειρήνης» στο Νέο Δελχί. Επισκέπτης τραβάει φωτογραφίες μπροστά από μία σύνθεση με τίτλο “Peace Owners”, του Νεπαλέζου καλλιτέχνη Σουνίλ Σιγκντέλ, στο Ινδικό φεστιβάλ τέχνης στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Επισκέπτης τραβάει φωτογραφίες μπροστά από μία σύνθεση με τίτλο “Peace Owners”, του Νεπαλέζου καλλιτέχνη Σουνίλ Σιγκντέλ, στο Ινδικό φεστιβάλ τέχνης στο Νέο Δελχί.

Τουρκία: Μεταφέροντας πόσιμο νερό. Μία γυναίκα μεταφέρει νερό με τα γαϊδούρια της, το οποίο αντλεί από ένα πηγάδι περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το χωριό της όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, στο Σίβερεκ, στην επαρχία Σανλιούρφα, στην Τουρκία.
REUTERS / SERTAC KAYAR

Μία γυναίκα μεταφέρει νερό με τα γαϊδούρια της, το οποίο αντλεί από ένα πηγάδι περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το χωριό της όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, στο Σίβερεκ, στην επαρχία Σανλιούρφα, στην Τουρκία.

Ομίχλη στο Δούναβη. Μία γυναίκα κάνει βόλτα μπροστά από την Αλυσιδωτή γέφυρα στον ποταμό Δούναβη, ένα πρωινό με ομίχλη, στη Βουδαπέστη.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Μία γυναίκα κάνει βόλτα μπροστά από την Αλυσιδωτή γέφυρα στον ποταμό Δούναβη, ένα πρωινό με ομίχλη, στη Βουδαπέστη.

Επίθεση με ματσέτα στο μουσείο του Λούβρου. Συναγερμός σήμανε στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από επεισόδιο στο μουσείο του Λούβρου. Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ και τραυμάτισε άτομο το οποίο επιχείρησε να εισέλθει στο μουσείο, κρατώντας μαχαίρι τύπου ματσέτας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο δράστης, νωρίτερα, είχε επιτεθεί σε αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν έξω από το μουσείο, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος). Ο τραυματισμένος αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του, καθώς τα τραύματά του κρίνονται ως ελαφρά και επιφανειακά. Ο άγνωστος άνδρας, εκτός από μαχαίρι, κρατούσε και μία βαλίτσα, στην οποία όμως δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ή όπλα. Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή γύρω από το μουσείο και απαγόρευσαν την πρόσβαση.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Συναγερμός σήμανε στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από επεισόδιο στο μουσείο του Λούβρου. Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ και τραυμάτισε άτομο το οποίο επιχείρησε να εισέλθει στο μουσείο, κρατώντας μαχαίρι τύπου ματσέτας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο δράστης, νωρίτερα, είχε επιτεθεί σε αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν έξω από το μουσείο, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος). Ο τραυματισμένος αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του, καθώς τα τραύματά του κρίνονται ως ελαφρά και επιφανειακά. Ο άγνωστος άνδρας, εκτός από μαχαίρι, κρατούσε και μία βαλίτσα, στην οποία όμως δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ή όπλα. Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή γύρω από το μουσείο και απαγόρευσαν την πρόσβαση.

Στη Μάλτα ο Αλ. Τσίπρας για την άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε. Στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μάλτα, θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα αρχίσει στις 8.00 το πρωί (9.00 το πρωί ώρα Ελλάδος), ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει κατ
SOOC / Alexandros Michailidis

Στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μάλτα, θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα αρχίσει στις 8.00 το πρωί (9.00 το πρωί ώρα Ελλάδος), ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Διαδηλώσεις κατά των ταξιδιωτικών περιορισμών στο Μπρούκλιν. Κόσμος από τη μουσουλμανική κοινότητα της Υεμένης προσεύχεται, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Κόσμος από τη μουσουλμανική κοινότητα της Υεμένης προσεύχεται, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Ηφαίστειο Κιλαουέα: Όταν η καυτή λάβα συναντάει τη θάλασσα. Λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης, χύνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, δημιουργώντας το σπάνιο φαινόμενο «firehose». Το φαινόμενο προκαλείται όταν η καυτή λάβα πέφτει στο παγωμένο νερό της θάλασσας, προκαλώντας «εκρήξεις» λάβας που μοιάζει με μεγάλα πετρώματα. 
EPA / USGS / HANDOUT

Λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης, χύνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, δημιουργώντας το σπάνιο φαινόμενο «firehose». Το φαινόμενο προκαλείται όταν η καυτή λάβα πέφτει στο παγωμένο νερό της θάλασσας, προκαλώντας «εκρήξεις» λάβας που μοιάζει με μεγάλα πετρώματα. 

Στιγμιότυπο από το Χαλέπι. Τρία κατεστραμμένα λεωφορεία, τοποθετημένα κάθετα και τα οποία χρησιμοποιούνταν ως οδόφραγμα, στη συνοικία Μπουστάν Αλκάσρ, μία από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών για πάνω από τέσσερα χρόνια.
EPA / YOUSSEF BADAWI

Τρία κατεστραμμένα λεωφορεία, τοποθετημένα κάθετα και τα οποία χρησιμοποιούνταν ως οδόφραγμα, στη συνοικία Μπουστάν Αλκάσρ, μία από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην Άγκυρα. To προσφυγικό, η εκεχειρία στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε η καγκελάριος της Γερμανίας στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άγκυρα. Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ επισκέφθηκε το κτήριο του κοινοβουλίου.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην Άγκυρα. To προσφυγικό, η εκεχειρία στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε η καγκελάριος της Γερμανίας στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άγκυρα. Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ επισκέφθηκε το κτήριο του κοινοβουλίου.