Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 22:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.

Κύκνοι στον υγροβιότοπο της Ν.Κίου. Εικοσιτέσσερις Κύκνοι (Βουβόκυκνοι) έκαναν την εμφάνισή τους στον υγροβιότοπο της Ν.Κίου στην Αργολίδα. Ο βαρύς χειμώνας στις βορειότερες περιοχές, τους ανάγκασαν να μεταναστεύσουν νοτιότερα και να βρούν προσωρινό καταφύγιο σε υγροτόπους της Πελοποννήσου.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εικοσιτέσσερις Κύκνοι (Βουβόκυκνοι) έκαναν την εμφάνισή τους στον υγροβιότοπο της Ν.Κίου στην Αργολίδα. Ο βαρύς χειμώνας στις βορειότερες περιοχές, τους ανάγκασαν να μεταναστεύσουν νοτιότερα και να βρούν προσωρινό καταφύγιο σε υγροτόπους της Πελοποννήσου.

Χιονισμένη η λίμνη Πλαστήρα. Παγωμένο ρυάκι που καταλήγει στην λίμνη Πλαστήρα.
EUROKINISSI / ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Παγωμένο ρυάκι που καταλήγει στην λίμνη Πλαστήρα.

Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής του Ιταλού προέδρου στην Αθήνα . Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής του προέδρου της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα στην Αθήνα. Μήνυμα ότι η Ελλάδα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής του προέδρου της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα στην Αθήνα. Μήνυμα ότι η Ελλάδα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ψάρεμα στο Κρασνογιάρσκ. Ένας άνδρας ψαρεύει στον ποταμό Γενισέι της κεντρικής Ρωσίας, με τη θερμοκρασία στην περιοχή να αγγίζει τους μείον 35 βαθμούς κελσίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άνδρας ψαρεύει στον ποταμό Γενισέι της κεντρικής Ρωσίας, με τη θερμοκρασία στην περιοχή να αγγίζει τους μείον 35 βαθμούς κελσίου.

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Reina. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina την Πρωτοχρονιά, Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ. Στη φωτογραφία η πόρτα του σπιτιού όπου κρυβόταν ο Μασαρίποφ στη συνοικία Esenyurt, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina την Πρωτοχρονιά, Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ. Στη φωτογραφία η πόρτα του σπιτιού όπου κρυβόταν ο Μασαρίποφ στη συνοικία Esenyurt, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Γαλλία: Χειμερινή κολύμβηση στη Νίκαια . Μία γυναίκα κολυμπά στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια μιας κρύας άλλα ηλιόλουστης ημέρας στη Νίκαια της Γαλλίας.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Μία γυναίκα κολυμπά στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια μιας κρύας άλλα ηλιόλουστης ημέρας στη Νίκαια της Γαλλίας.

Απορρίφθηκε η προσφυγή απαγόρευσης του NPD στη Γερμανία. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απεφάνθη σήμερα κατά της απαγόρευσης του νεοναζιστικού κόμματος NPD. Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Φόσκουλε επισήμανε ότι το NPD επιδιώκει μεν εχθρικούς προς το Σύνταγμα στόχους, ωστόσο «επί του παρόντος απουσιάζουν συγκεκριμένα στοιχεία βαρύνουσα σημασίας που να επιτρέπουν την εντύπωση ότι είναι δυνατό οι ενέργειές τους (σ.σ. των μελών του NPD) να είναι επιτυχείς».
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απεφάνθη σήμερα κατά της απαγόρευσης του νεοναζιστικού κόμματος NPD. Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Φόσκουλε επισήμανε ότι το NPD επιδιώκει μεν εχθρικούς προς το Σύνταγμα στόχους, ωστόσο «επί του παρόντος απουσιάζουν συγκεκριμένα στοιχεία βαρύνουσα σημασίας που να επιτρέπουν την εντύπωση ότι είναι δυνατό οι ενέργειές τους (σ.σ. των μελών του NPD) να είναι επιτυχείς».

Κακοκαιρία στην Ινδία. Ένα κορίτσι προσπαθεί να ζεσταθεί κρατώντας ένα «Kangri», ένα παραδοσιακό δοχείο φαγητού, κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης στη Σριναγκάρ της Ινδίας.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένα κορίτσι προσπαθεί να ζεσταθεί κρατώντας ένα «Kangri», ένα παραδοσιακό δοχείο φαγητού, κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης στη Σριναγκάρ της Ινδίας.

Νέες ταραχές σε φυλακή της Βραζιλίας. Ένας τρόφιμος των φυλακών Αλκασουίς στη Νατάλ της Βεαζιλίας συνομιλεί με έναν άνδρα των δυνάμεων καταστολής, μετά το ξέσπασμα νέας εξέγερσης στις φυλακές.
REUTERS / STRINGER

Ένας τρόφιμος των φυλακών Αλκασουίς στη Νατάλ της Βεαζιλίας συνομιλεί με έναν άνδρα των δυνάμεων καταστολής, μετά το ξέσπασμα νέας εξέγερσης στις φυλακές.

Οι ΗΠΑ τίμησαν τη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Κόσμος συγκεντρώνεται για να συμμετάσχει στην ετήσια πορεία διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Τσαττανούγκα του Τενεσσί προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στην τελετή που έγινε στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον. Η τελετή στη μνήμη του βραβευμένου με Νόμπελ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πραγματοποιείται μετά τα προσβλητικά σχόλια του Ντόνλαντ Τραμπ κατά του Τζον Λιούις, της εμβληματικής μορφής του αμερικανικού κινήματος για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.
REUTERS / BILLY WEEKS

Κόσμος συγκεντρώνεται για να συμμετάσχει στην ετήσια πορεία διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Τσαττανούγκα του Τενεσσί προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στην τελετή που έγινε στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον. Η τελετή στη μνήμη του βραβευμένου με Νόμπελ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πραγματοποιείται μετά τα προσβλητικά σχόλια του Ντόνλαντ Τραμπ κατά του Τζον Λιούις, της εμβληματικής μορφής του αμερικανικού κινήματος για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Ισπανία: Καλπασμός μέσα από τις φλόγες. Ένας άντρας καλπάζει με το άλογό του μέσα από τις φλόγες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου θρησκευτικού εορτασμού «Luminarias», προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων, στο χωριό San Bartolome de los Pinares, βορειοδυτικά της Μαδρίτης.
REUTERS / PAUL HANNA

Ένας άντρας καλπάζει με το άλογό του μέσα από τις φλόγες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου θρησκευτικού εορτασμού «Luminarias», προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων, στο χωριό San Bartolome de los Pinares, βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

Τερέζα Μέι: Δεν θα μείνουμε στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο ομιλίας της στην οποία εκθέτει τη στρατηγική της χώρας της ενόψει των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για το Brexit.
REUTERS / NEIL HALL

Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο ομιλίας της στην οποία εκθέτει τη στρατηγική της χώρας της ενόψει των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για το Brexit.