Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 20:34

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016.

Επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Νεαρός άντρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια ομάδα πεζών και μαχαίρωσε περαστικούς στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ο άνδρας, περίπου 20 ετών, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών και ταυτοποιήθηκε ως ο Αμντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, σομαλικής καταγωγής, φοιτητής συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση. Ο δράστης αρχικά μ
REUTERS / HANDOUT

Νεαρός άντρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια ομάδα πεζών και μαχαίρωσε περαστικούς στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ο άνδρας, περίπου 20 ετών, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών και ταυτοποιήθηκε ως ο Αμντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν, σομαλικής καταγωγής, φοιτητής συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση. Ο δράστης αρχικά μ' ένα αυτοκίνητο άρχισε να πατά τον κόσμο και στην συνέχεια βγήκε από αυτό και κραδαίνοντας ένα μαχαίρι επιτέθηκε σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν καλέσει τους φοιτητές να αναζητήσουν καταφύγιο στη βόρεια πλευρά της πανεπιστημιούπολης και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας. Το πανεπιστήμιο, το οποίο εδρεύει στο Κόλουμπους, έχει 60.000 φοιτητές.

Σε ετοιμότητα οι «άγγελοι» της Victoria
REUTERS / BENOIT TESSIER

Οι «άγγελοι» της Victoria's Secret ποζάρουν για ομαδική φωτογραφία, λίγες ημέρες πριν το ετήσιο καθιερωμένο σόου της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας εσωρούχων, στο Παρίσι.

Πύραυλος σε δρόμο στο Χαλέπι. Ένας άντρας κοιτά έναν πύραυλο ο οποίος δεν έχει εκραγεί, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες συνοικία Αλ-Κατέρτζι, στο Χαλέπι. Έως και 16.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες στο Χαλέπι, λόγω των σφοδρών μαχών που σημειώνονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην προσπάθεια του συριακού καθεστώτος να εκδιώξει τους αντάρτες. Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν χθες ότι ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος του ανταρτοκρατούμενου ανατολικού Χαλεπιού, εκδιώχνοντας τους Σύρους αντάρτες από το σημαντικότερο προπύργιό τους.
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Ένας άντρας κοιτά έναν πύραυλο ο οποίος δεν έχει εκραγεί, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες συνοικία Αλ-Κατέρτζι, στο Χαλέπι. Έως και 16.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες στο Χαλέπι, λόγω των σφοδρών μαχών που σημειώνονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην προσπάθεια του συριακού καθεστώτος να εκδιώξει τους αντάρτες. Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν χθες ότι ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος του ανταρτοκρατούμενου ανατολικού Χαλεπιού, εκδιώχνοντας τους Σύρους αντάρτες από το σημαντικότερο προπύργιό τους.

Καθημερινή ζωή στη Λιλ. Στιγμιότυπο απο την πόλη της Λίλ, στη βόρεια Γαλλία.
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο απο την πόλη της Λίλ, στη βόρεια Γαλλία.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο υπέγραψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται την πρεσβεία της Κούβας για εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, στην Πιονγκ Γιανγκ. Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το δημοσιογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, KCNA.
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται την πρεσβεία της Κούβας για εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, στην Πιονγκ Γιανγκ. Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το δημοσιογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Ανατολή ηλίου στο Αννόβερο. Η σιλουέτα ενός γλάρου διακρίνεται στο πρώτο φως της ανατολής του ηλίου, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου σε μία λίμνη στο Αννόβερο, στη Γερμανία.
EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Η σιλουέτα ενός γλάρου διακρίνεται στο πρώτο φως της ανατολής του ηλίου, πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου σε μία λίμνη στο Αννόβερο, στη Γερμανία.

Πέντε επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία. O παίκτης της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε, Άλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, μεταφέρεται σε νοσοκομείο, στην Αντιόχεια, στην κεντρική Κολομβία. Τρεις παίκτες της Τσαπεκοένσε επέζησαν του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 76 άνθρωποι, όπως επιβεβαίωσαν οι κολομβιανές αρχές. Οι παίκτες Άλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, Μάρκος Ντανίλο Παντίλια και Τζάκσον Ρανιάρ Φόλμαν αναφέρονται ως επιζώντες σε δήλωση της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, όπως επίσης οι επιβάτες Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Σιμένα Σουάρες. Και οι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία κοντά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους, κοντά στην κολομβιανή πόλη Μεντεγίν.
REUTERS / STRINGER

O παίκτης της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε, Άλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, μεταφέρεται σε νοσοκομείο, στην Αντιόχεια, στην κεντρική Κολομβία. Τρεις παίκτες της Τσαπεκοένσε επέζησαν του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 76 άνθρωποι, όπως επιβεβαίωσαν οι κολομβιανές αρχές. Οι παίκτες Άλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, Μάρκος Ντανίλο Παντίλια και Τζάκσον Ρανιάρ Φόλμαν αναφέρονται ως επιζώντες σε δήλωση της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, όπως επίσης οι επιβάτες Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Σιμένα Σουάρες. Και οι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία κοντά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους, κοντά στην κολομβιανή πόλη Μεντεγίν.

Ν. Κορέα: Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παραμονή της προέδρου στην εξουσία. Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεουν Χιε εξουσιοδότησε το κοινοβούλιο ν
EPA / JEON HEON-KYUN/POOL

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεουν Χιε εξουσιοδότησε το κοινοβούλιο ν' αποφασίσει για την παραμονή της στην εξουσία, ακόμα και για ενδεχόμενη μείωση της θητείας της με την υποβολή παραίτησης, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος της. «Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία» είπε η η ίδια Παρκ Γκούν-χιε, την ώρα που πληθαίνουν αυτοί που ζητούν την παραίτησή της, σττη σκιά του πρόσφατου πολιτικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται.

Φεστιβάλ αερόστατου στην Ινδία. Κόσμος παρατηρεί ένα αερόστατο που πετά στον ουρανό, κατά το 2ο φεστιβάλ αερόστατου στην πόλη Άγκρα, στο Ούταρ Πραντές στην Ινδία. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 16 αερόστατα από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Μαλαισία και την Ινδία.
EPA / HARISH TYAGI

Κόσμος παρατηρεί ένα αερόστατο που πετά στον ουρανό, κατά το 2ο φεστιβάλ αερόστατου στην πόλη Άγκρα, στο Ούταρ Πραντές στην Ινδία. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 16 αερόστατα από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Μαλαισία και την Ινδία.

Κολομβία: Αφανίστηκε η βραζιλιάνικη ομάδα Σαπεκοένσε . Φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε θρηνούν, μπροστά από το στάδιο Arena Conda, στο Τσαπεκό, στη Βραζιλία. Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην κεντρική Κολομβία αφανίστηκε σχεδόν ολόκληρη η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε. Στην πτήση τσάρτερ CP-2933 μετέβαιναν 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Νεκρά είναι 76 άτομα, ενώ διασώθηκαν τρεις παίκτες της ομάδας και δύο επιβάτες. Το μοιραίο αεροσκάφος μετέφερε την αποστολή της ομάδας, τους δημοσιογράφους και οπαδούς για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Ατλέτικο Νασιονάλ, στο Μεντεγίν. Οι αρχές της Βραζιλίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.
REUTERS / PAULO WHITAKER

Φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε θρηνούν, μπροστά από το στάδιο Arena Conda, στο Τσαπεκό, στη Βραζιλία. Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην κεντρική Κολομβία αφανίστηκε σχεδόν ολόκληρη η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε. Στην πτήση τσάρτερ CP-2933 μετέβαιναν 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Νεκρά είναι 76 άτομα, ενώ διασώθηκαν τρεις παίκτες της ομάδας και δύο επιβάτες. Το μοιραίο αεροσκάφος μετέφερε την αποστολή της ομάδας, τους δημοσιογράφους και οπαδούς για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Ατλέτικο Νασιονάλ, στο Μεντεγίν. Οι αρχές της Βραζιλίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Θεσσαλονίκη. Στιγμιότυπο από τη χιονόπτωση στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα αισθητή είναι πλέον η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα, απ
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από τη χιονόπτωση στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα αισθητή είναι πλέον η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα, απ' όπου αναμενόταν να ξεκινήσει το τσουχτερό κρύο. Χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας. Στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί χιονίζει στο Ωραιόκαστρο, στο Μελισσοχώρο, στη Λητή, στον Χορτιάτη και στο Φίλυρο, ενώ έπεσαν οι πρώτες νιφάδες και στην Άνω Πόλη και στον Άγιο Παύλο.

Τα 117α της γενέθλια γιόρτασε η τελευταία γνωστή επιζήσασα του 19ου αιώνα. Τα 117α της γενέθλια γιορτάζει σήμερα Τρίτη (29 Νοεμβρίου), στο μικρό της διαμέρισμα στη Βερμπάνια της βόρειας Ιταλίας, η Έμμα Μοράνο, ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, με επιβεβαιωμένη την ηλικία του. Γεννημένη το 1899, η κ. Μοράνο αποτελεί την τελευταία γνωστή επιζήσασα του 19ου αιώνα. Η κ. Μοράνο ζει σε ένα δυάρι και δεν είχε δεχθεί καμία βοήθεια μέχρι πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, πλέον αφήνει με δυσκολία το κρεβάτι της και έχει μονίμως στο πλευρό της κάποια γυναίκα.
REUTERS / ALESSANDRO GAROFALO

Τα 117α της γενέθλια γιορτάζει σήμερα Τρίτη (29 Νοεμβρίου), στο μικρό της διαμέρισμα στη Βερμπάνια της βόρειας Ιταλίας, η Έμμα Μοράνο, ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, με επιβεβαιωμένη την ηλικία του. Γεννημένη το 1899, η κ. Μοράνο αποτελεί την τελευταία γνωστή επιζήσασα του 19ου αιώνα. Η κ. Μοράνο ζει σε ένα δυάρι και δεν είχε δεχθεί καμία βοήθεια μέχρι πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, πλέον αφήνει με δυσκολία το κρεβάτι της και έχει μονίμως στο πλευρό της κάποια γυναίκα.