Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 20:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην Πράγα. Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Πλατεία Παλαιάς Πόλης της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Πλατεία Παλαιάς Πόλης της Πράγας.

Ταϊλάνδη: Φεστιβάλ αφιερωμένο στις μαϊμούδες. Στιγμιότυπο από φεστιβάλ αφιερωμένο στις μαϊμούδες που διεξάγεται στον ναό Phra Prang Sam Yot, στην περιοχή Λοπ Μπουρί της Ταϊλάνδης.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Στιγμιότυπο από φεστιβάλ αφιερωμένο στις μαϊμούδες που διεξάγεται στον ναό Phra Prang Sam Yot, στην περιοχή Λοπ Μπουρί της Ταϊλάνδης.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική. Στιγμιότυπο από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, όπου παρασύρθηκαν χώματα από την έντονη βροχόπτωση. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν το λεκανοπέδιο Αττικής από το βράδυ του Σαββάτου. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και οκτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων. Συνεργεία της, αποτελούμενα από 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια). Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακινητοποιήθηκα δεκάδες οχήματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Στιγμιότυπο από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, όπου παρασύρθηκαν χώματα από την έντονη βροχόπτωση. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν το λεκανοπέδιο Αττικής από το βράδυ του Σαββάτου. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και οκτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων. Συνεργεία της, αποτελούμενα από 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια). Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακινητοποιήθηκα δεκάδες οχήματα.

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρόσμπεργκ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Νίκο Ρόσμπεργκ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1. Στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν που έγινε στο Αμπου Ντάμπι ο Γερμανός πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την 2η θέση, τερμάτισε στην ίδια και παρά την πρωτιά του Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τον τίτλο. Ο Βρετανός ομόσταβλός του ήταν ο νικητής του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που χρειαζόταν για να διατηρήσει τα σκήπτρα του και ο Ρόσμπεργκ έγινε ο 33ος διαφορετικός παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης.
 
REUTERS / PAULO WHITAKER

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Νίκο Ρόσμπεργκ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1. Στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν που έγινε στο Αμπου Ντάμπι ο Γερμανός πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την 2η θέση, τερμάτισε στην ίδια και παρά την πρωτιά του Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τον τίτλο. Ο Βρετανός ομόσταβλός του ήταν ο νικητής του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που χρειαζόταν για να διατηρήσει τα σκήπτρα του και ο Ρόσμπεργκ έγινε ο 33ος διαφορετικός παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης.

 

Ιταλία: Διαδήλωση υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου. Ένας άνδρας συμμετέχει σε διαδήλωση υπέρ του όχι στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στις 4 Δεκεμβρίου, στην Ιταλία. Μια περίπου εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους, οι εκστρατείες του «ναι» και τους «όχι». Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε μάλιστα πως «αν χάσει την αναμέτρηση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν χρειαστεί να συνεργασθεί μαζί του για νέες θεσμικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει να πετύχει συμφωνία με τον Μπέπε Γκρίλλο». 
EPA / FABIO FRUSTACI

Ένας άνδρας συμμετέχει σε διαδήλωση υπέρ του όχι στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στις 4 Δεκεμβρίου, στην Ιταλία. Μια περίπου εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους, οι εκστρατείες του «ναι» και τους «όχι». Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε μάλιστα πως «αν χάσει την αναμέτρηση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν χρειαστεί να συνεργασθεί μαζί του για νέες θεσμικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει να πετύχει συμφωνία με τον Μπέπε Γκρίλλο». 

Συνεχίζονται οι μάχες στη Μοσούλη. Ένας Ιρακινός στρατιώτης συμμετέχει σε επιχείρηση του στρατού κατά του Ισλαμικού κράτους, στο Intisar, ανατολικά της Μοσούλης.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ένας Ιρακινός στρατιώτης συμμετέχει σε επιχείρηση του στρατού κατά του Ισλαμικού κράτους, στο Intisar, ανατολικά της Μοσούλης.

Παιχνίδια στην άμμο. Ένα κορίτσι παίζει σε τσουλήθρα που διασχίζει την άμμο και καταλήγει στη λίμνη Wadi El Rayan, στο Αλ Φαγιούμ της Αιγύπτου.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Ένα κορίτσι παίζει σε τσουλήθρα που διασχίζει την άμμο και καταλήγει στη λίμνη Wadi El Rayan, στο Αλ Φαγιούμ της Αιγύπτου.

Επίδοξοι χειμερινοί κολυμβητές. Δύο μέλη της ομάδας χειμερινών κολυμβητών στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας ρίχνουν κρύο νερό πάνω στις κόρες τους, τη στιγμή που θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Δύο μέλη της ομάδας χειμερινών κολυμβητών στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας ρίχνουν κρύο νερό πάνω στις κόρες τους, τη στιγμή που θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου

Ηλιοβασίλεμα στο Κάιρο. Ο ήλιος δύει στο Κάιρο, στην Αίγυπτο.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Ο ήλιος δύει στο Κάιρο, στην Αίγυπτο.

Τα έθιμα των Χρισουγέννων στο Γκέβλε. Μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κατσίκα στο Γκέβλε της Σουηδίας.
REUTERS / TT NEWS AGENCY

Μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κατσίκα στο Γκέβλε της Σουηδίας.