Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 22:16

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Ιαπωνία: Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι στο Τόκιο. Στιγμιότυπο από το Τόκιο όπου χιόνισε για πρώτη φορά μέσα στον Νοέμβριο εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και το μετρό σταμάτησαν προσωρινά τη λειτουργία τους ή σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους.
 
REUTERS / TORU HANAI

Στιγμιότυπο από το Τόκιο όπου χιόνισε για πρώτη φορά μέσα στον Νοέμβριο εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και το μετρό σταμάτησαν προσωρινά τη λειτουργία τους ή σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους.

 

Συγκομιδή μαργαρίτας στο Ανόι. Μια γυναίκα μαζεύει μαργαρίτες σε κήπο στο Ανόι. Οι μαργαρίτες ανθίζουν συνήθως τον Νοέμβρη, σηματοδοτώντας την έναρξη του χειμώνα. Στο Βιετνάμ, πωλούνται προς 3 δολάρια το μπουκέτο.
EPA / LUONG THAI LINH

Μια γυναίκα μαζεύει μαργαρίτες σε κήπο στο Ανόι. Οι μαργαρίτες ανθίζουν συνήθως τον Νοέμβρη, σηματοδοτώντας την έναρξη του χειμώνα. Στο Βιετνάμ, πωλούνται προς 3 δολάρια το μπουκέτο.

Τα χρώματα της φύσης. Ένα πουλί πετάει πάνω από φάρμα στα προάστια του Launceston, στην Τασμανία.
REUTERS / DAVID GRAY

Ένα πουλί πετάει πάνω από φάρμα στα προάστια του Launceston, στην Τασμανία.

Φεστιβάλ «White Illumination» στο Σαπόρο της Ιαπωνίας. Θεαματικές είναι και φέτος οι φωτεινές εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας κατά το ετήσιο φεστιβάλ «White Illumination».  
REUTERS / ISSEI KATO

Θεαματικές είναι και φέτος οι φωτεινές εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας κατά το ετήσιο φεστιβάλ «White Illumination».  

Ηλιοβασίλεμα στην Αγία Λουκία. Ο ήλιος δύει σε παραλία της Αγίας Λουκίας, στην Καραϊβική.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ο ήλιος δύει σε παραλία της Αγίας Λουκίας, στην Καραϊβική.

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε χάρη σε μια γαλοπούλα για τη γιορτή των Ευχαριστιών. Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε χάρη στη γαλοπούλα ονόματι Τοτ, όπως επιτάσσει το έθιμο ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών.
EPA / SHAWN THEW

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε χάρη στη γαλοπούλα ονόματι Τοτ, όπως επιτάσσει το έθιμο ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών.

Ουρές στις τράπεζες της Ινδίας. Στιγμιότυπο από τράπεζα της Ινδίας, όπου ο κόσμος σχηματίζει ουρές προκειμένου να ανταλλάξει τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπιών με άλλα μικρότερης αξίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τα αποσύρει, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του αδήλωτου πλούτου.
REUTERS / MUKESH GUPTA

Στιγμιότυπο από τράπεζα της Ινδίας, όπου ο κόσμος σχηματίζει ουρές προκειμένου να ανταλλάξει τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπιών με άλλα μικρότερης αξίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τα αποσύρει, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του αδήλωτου πλούτου.

Υπαίθρια αγορά στην Μπανγκαλόρ. Στιγμιότυπο από υπαίθρια αγορά στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας.
EPA / JAGADEESH NV

Στιγμιότυπο από υπαίθρια αγορά στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Πορεία ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στον δημόσιο τομέα. Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών. Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.
REUTERS / MICHALIS KARAGIANNIS

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στον δημόσιο τομέα. Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών. Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Τουρκία: Δύο νεκροί και 21 τραυματίες από την έκρηξη στα Άδανα. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 21 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στα Άδανα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η έκρηξη συντάραξε το κτήριο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη. Με δηλώσεις του στο CNN Turk, ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε ότι δράστης ήταν πιθανώς  μία γυναίκα, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.
 
REUTERS / STRINGER

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 21 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στα Άδανα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η έκρηξη συντάραξε το κτήριο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη. Με δηλώσεις του στο CNN Turk, ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε ότι δράστης ήταν πιθανώς  μία γυναίκα, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

 

Ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Σουηδή ευρωβουλευτής Jytte Guteland κρατάει το μωρό της, ενώ συμμετέχει σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Η Σουηδή ευρωβουλευτής Jytte Guteland κρατάει το μωρό της, ενώ συμμετέχει σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο.