Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 19:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Κατασκευάζοντας γλυπτά από πάγο. Ο Λιθουανός Donatas Mockus φτιάχνει ένα γλυπτό από πάγο στο Μάιντς της Γερμανίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό στα πλαίσια της έκθεσης «Eiswelt» που θα διαξαχθεί από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου.
EPA / FRANK RUMPENHORST

Ο Λιθουανός Donatas Mockus φτιάχνει ένα γλυπτό από πάγο στο Μάιντς της Γερμανίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό στα πλαίσια της έκθεσης «Eiswelt» που θα διαξαχθεί από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου.

Έκθεση έργων τέχνης στο Λονδίνο. Υπάλληλοι του οίκου δημοπρασιών Bonhams κοιτούν τα έργα «Συγκομιδή» (Αριστερά) και «Ανατέλλων Ήλιος» (Δεξιά), τα οποία θα δημοπρατηθούν στις 23 Νοεμβρίου.
EPA / HANNAH MCKAY

Υπάλληλοι του οίκου δημοπρασιών Bonhams κοιτούν τα έργα «Συγκομιδή» (Αριστερά) και «Ανατέλλων Ήλιος» (Δεξιά), τα οποία θα δημοπρατηθούν στις 23 Νοεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο Κρασνογιάρσκ. Χριστουγεννιάτικη βόλτα στον ποταμό Γενισέι με το θερμόμετρο να βρίσκεται κάτω από τους -21 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στον ποταμό Γενισέι με το θερμόμετρο να βρίσκεται κάτω από τους -21 βαθμούς Κελσίου.

Θρησκευτικές παραδόσεις στη Νικαράγουα.
REUTERS / OSWALDO RIVAS

'Ενας άντρας ντυμένος γυναίκα συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιερώνυμου στην πόλη Masaya της Νικαράγουα.

Περίπατος στη Μπανγκόκ. Στιγμιότυπο από τους δρόμους της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη.
EPA / DIEGO AZUBEL

Στιγμιότυπο από τους δρόμους της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη.

Ημέρα της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας στην Ουκρανία. Ένας άνδρας παρακολουθεί συγκινημένος μια επιμνημόσυνη τελετή σε μνημείο στο Κίεβο που είναι αφιερωμένο στα θύματα της 21ης Νοεμβρίου του 2013, οπότε και ξέσπασαν οι πρώτες διαδηλώσεις κατά του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Αφορμή των διαδηλώσεων στάθηκε η απόφασή του να κάνει πίσω στη Συμφωνία Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρχικά οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, στην πορεία όμως βάφτηκαν με αίμα. Προς τιμήν των γεγονότων της Μαϊντάν και των πάνω από εκατό θυμάτων της εξέγερσης, η 21η Νοεμβρίου θεσπίστηκε ως Ημέρα της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Ένας άνδρας παρακολουθεί συγκινημένος μια επιμνημόσυνη τελετή σε μνημείο στο Κίεβο που είναι αφιερωμένο στα θύματα της 21ης Νοεμβρίου του 2013, οπότε και ξέσπασαν οι πρώτες διαδηλώσεις κατά του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Αφορμή των διαδηλώσεων στάθηκε η απόφασή του να κάνει πίσω στη Συμφωνία Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρχικά οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, στην πορεία όμως βάφτηκαν με αίμα. Προς τιμήν των γεγονότων της Μαϊντάν και των πάνω από εκατό θυμάτων της εξέγερσης, η 21η Νοεμβρίου θεσπίστηκε ως Ημέρα της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας.

Υπαίθρια αγορά στη Μπανγκαλόρ. Ένας πωλητής σε υπαίθρια αγορά στη Μπανγκαλόρ της Ινδίας.
REUTERS / ABHISHEK CHINNAPPA

Ένας πωλητής σε υπαίθρια αγορά στη Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι μέσα σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε ότι ο καμικάζι εισήλθε στο τέμενος Μπακίρ ουλ Όλουμ την ώρα που οι πιστοί ετοιμάζονταν για την προσευχή. 
REUTERS / OMAR SOBHANI

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι μέσα σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε ότι ο καμικάζι εισήλθε στο τέμενος Μπακίρ ουλ Όλουμ την ώρα που οι πιστοί ετοιμάζονταν για την προσευχή. 

Ηλιοβασίλεμα στην Ινδία. Δύο ποδηλάτες περνούν μπροστά από τον ήλιο που δύει στην Αγκαρτάλα  της Ινδίας.
REUTERS / JAYANTA DEY

Δύο ποδηλάτες περνούν μπροστά από τον ήλιο που δύει στην Αγκαρτάλα  της Ινδίας.

Ν.Δ.: Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας. Τα νέα του καθήκοντα, ως εκπρόσωπου Τύπου της Ν.Δ., ανέλαβε επισήμως σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας (δεξιά), κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προκατόχου του Γιώργου Κουμουτσάκου (αριστερά). Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον επέλεξε για τη θέση του εκπροσώπου και ευχήθηκε στον κ. Κουμουτσάκο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αυτά του τομεάρχη Εξωτερικών.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τα νέα του καθήκοντα, ως εκπρόσωπου Τύπου της Ν.Δ., ανέλαβε επισήμως σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας (δεξιά), κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προκατόχου του Γιώργου Κουμουτσάκου (αριστερά). Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον επέλεξε για τη θέση του εκπροσώπου και ευχήθηκε στον κ. Κουμουτσάκο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αυτά του τομεάρχη Εξωτερικών.

Νεογέννητη καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ. Μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη δίπλα στη μητέρα της, σε ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ.
EPA / KOEN VAN WEEL

Μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη δίπλα στη μητέρα της, σε ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ.