Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 21:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου του APEC . Συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες χαιρετήθηκαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά κατά την έναρξη μιας συνάντησης εργασίας.
 
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες χαιρετήθηκαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά κατά την έναρξη μιας συνάντησης εργασίας.

 

Μεξικό: Χορεύοντας με χρώματα στο σκοτάδι. Νέοι καλυμμένοι με φωσφορίζουσες μπογιές, τραβούν σέλφι, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού πάρτι 5Κ, στο Μοντερρέι, στο Μεξικό.
REUTERS / DANIEL BECERRIL

Νέοι καλυμμένοι με φωσφορίζουσες μπογιές, τραβούν σέλφι, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού πάρτι 5Κ, στο Μοντερρέι, στο Μεξικό.

Σφοδροί άνεμοι σαρώνουν τη βορειοδυτική Γαλλία. Κύματα χτυπούν σε ένα φάρο, στις ακτές της Βουλώνης, στη βόρεια Γαλλία. Σφοδροί άνεμοι, που πνέουν με ταχύτητα έως 160 χλμ, την ώρα, σαρώνουν τη βορειοδυτική Γαλλία με αποτέλεσμα 44.000 νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης Enedis.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

Κύματα χτυπούν σε ένα φάρο, στις ακτές της Βουλώνης, στη βόρεια Γαλλία. Σφοδροί άνεμοι, που πνέουν με ταχύτητα έως 160 χλμ, την ώρα, σαρώνουν τη βορειοδυτική Γαλλία με αποτέλεσμα 44.000 νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης Enedis.

Επανένωση οικογενειών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Άντρας της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ στέκεται στην ανοιχτή πύλη του φράχτη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, επιτρέποντας στον Αντριάν Γκονζάλεζ-Μοράλες να αγκαλιάσει τους γονείς του, Χουάν και Μάρθα, μαζί με την κόρη του Αϊλίν, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών, στο συνοριακό κρατικό πάρκο, στην Καλιφόρνια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, η πύλη του συνοριακού φράχτη μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού άνοιξε για λίγες ώρες, επιτρέποντας στις οικογένειες που ζουν χωριστά να συναντηθούν ξανά.
REUTERS / MIKE BLAKE

Άντρας της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ στέκεται στην ανοιχτή πύλη του φράχτη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, επιτρέποντας στον Αντριάν Γκονζάλεζ-Μοράλες να αγκαλιάσει τους γονείς του, Χουάν και Μάρθα, μαζί με την κόρη του Αϊλίν, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών, στο συνοριακό κρατικό πάρκο, στην Καλιφόρνια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, η πύλη του συνοριακού φράχτη μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού άνοιξε για λίγες ώρες, επιτρέποντας στις οικογένειες που ζουν χωριστά να συναντηθούν ξανά.

Διανομή τροφίμων σε άμαχο πληθυσμό στη Μοσούλη. Παιδιά τρέχουν πίσω από ένα φορτηγό που μεταφέρει τρόφιμα, τα οποία συγκέντρωσε για τον άμαχο πληθυσμό ιρακινός κυβερνητικός οργανισμός, στα περίχωρα της Μοσούλης.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Παιδιά τρέχουν πίσω από ένα φορτηγό που μεταφέρει τρόφιμα, τα οποία συγκέντρωσε για τον άμαχο πληθυσμό ιρακινός κυβερνητικός οργανισμός, στα περίχωρα της Μοσούλης.

Εντυπωσιακή άμπωτη στο Ναύπλιο. Το εντυπωσιακό φαινόμενο της άμπωτης όπως φαίνεται στην πόλη του Ναυπλίου, με τη θάλασσα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου να έχει τραβηχτεί προς τα μέσα, αποκαλύπτοντας μια τεράστια έκταση αμμουδερής παραλίας. Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της άμπωτης όπως φαίνεται στην πόλη του Ναυπλίου, με τη θάλασσα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου να έχει τραβηχτεί προς τα μέσα, αποκαλύπτοντας μια τεράστια έκταση αμμουδερής παραλίας. Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων.

Κεραυνοί στη Μάλτα. Κεραυνοί στον ουρανό πάνω από τον πύργο του Αγίου Μάρκου, ένα παράκτιο οχυρό του 17ου αιώνα, κοντά στο χωριό Bahar-ic-Caghaq, στη βόρεια ακτή της Μάλτας.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Κεραυνοί στον ουρανό πάνω από τον πύργο του Αγίου Μάρκου, ένα παράκτιο οχυρό του 17ου αιώνα, κοντά στο χωριό Bahar-ic-Caghaq, στη βόρεια ακτή της Μάλτας.

Πολύνεκρος εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία. Στους 107 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας νωρίς σήμερα το πρωί στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150. Το δυστύχημα συνέβη ξημερώματα Κυριακής τοπική ώρα, και έπιασε τους περίπου 500 επιβάτες στον ύπνο. 
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Στους 107 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας νωρίς σήμερα το πρωί στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150. Το δυστύχημα συνέβη ξημερώματα Κυριακής τοπική ώρα, και έπιασε τους περίπου 500 επιβάτες στον ύπνο. 

Ψάρεμα στη Βηρύτο. Άντρες ψαρεύουν στον παραλιακό δρόμο της Αλ-Μανάρα στη Βηρυτό.
EPA / WAEL HAMZEH

Άντρες ψαρεύουν στον παραλιακό δρόμο της Αλ-Μανάρα στη Βηρυτό.

Βατικανό: Λειτουργία για το τέλος του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας. Επίσκοποι βγάζουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του Καθολικού Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Επίσκοποι βγάζουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του Καθολικού Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Γαλλία: Στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της Κεντροδεξιάς . Το ένα εκατομμύριο είχε ξεπεράσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της γαλλικής Κεντροδεξιάς για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί». Οποιοσδήποτε Γάλλος πολίτης που μπορεί να ψηφίσει έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις προκριματικές αυτές εκλογές καταβάλλοντας δύο ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψει μια διακήρυξη που θα τον δεσμεύει να συμμερίζεται «τις δημοκρατικές αρχές της δεξιάς και του κέντρου».
REUTERS / ERIC GAILLARD

Το ένα εκατομμύριο είχε ξεπεράσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της γαλλικής Κεντροδεξιάς για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί». Οποιοσδήποτε Γάλλος πολίτης που μπορεί να ψηφίσει έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις προκριματικές αυτές εκλογές καταβάλλοντας δύο ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψει μια διακήρυξη που θα τον δεσμεύει να συμμερίζεται «τις δημοκρατικές αρχές της δεξιάς και του κέντρου».

Συνέδριο τατουάζ στο Μινσκ. Μοντέλο με περίτεχνα ζωγραφισμένο σώμα (bodyart) ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια του τρίτου διεθνούς συνεδρίου τατουάζ στο Μινσκ, στη Λευκορωσία.
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Μοντέλο με περίτεχνα ζωγραφισμένο σώμα (bodyart) ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια του τρίτου διεθνούς συνεδρίου τατουάζ στο Μινσκ, στη Λευκορωσία.