Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 22:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.

Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ - Μιτ Ρόμνεϊ . Συνομιλίες με τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ είχε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησής του. Η συνάντηση έγινε στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, στη λέσχη γκολφ του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους τελευταίους μήνες και μάλιστα ο Ρόμνεϊ είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Τραμπ θα ήταν επικίνδυνος πρόεδρος και η πολιτική του θα μπορούσε να βυθίσει τις ΗΠΑ στην ύφεση. 
 
REUTERS / MIKE SEGAR

Συνομιλίες με τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ είχε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησής του. Η συνάντηση έγινε στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, στη λέσχη γκολφ του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους τελευταίους μήνες και μάλιστα ο Ρόμνεϊ είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Τραμπ θα ήταν επικίνδυνος πρόεδρος και η πολιτική του θα μπορούσε να βυθίσει τις ΗΠΑ στην ύφεση. 

 

Ομιλία Ομπάμα σε φοιτητές στο Περού. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αγκαλιάζει τη Σύνθια Πέιταν, μετά την εναρκτήρια ομιλία της, καλοσωρίζοντάς τον για την ομιλία του σε εκδήλωση για νέους ηγέτες, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Περού, στη Λίμα.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αγκαλιάζει τη Σύνθια Πέιταν, μετά την εναρκτήρια ομιλία της, καλοσωρίζοντάς τον για την ομιλία του σε εκδήλωση για νέους ηγέτες, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Περού, στη Λίμα.

Σφοδροί βομβαρδισμοί θέτουν εκτός λειτουργίας όλα τα νοσοκομεία στο Χαλέπι . Ένας γιατρός στέκεται πίσω από σάκκους με άμμο, μπροστά στο κατεστραμμένο νοσοκομείο Αλ-Χακίμ, στην ελεγχόμενη από αντάρτες περιοχή του Χαλεπίου. Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των συνοικιών ανταρτών από δυνάμεις του πυροβολικού στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας. Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς στην πόλη εδώ και δύο χρόνια, ένδειξη της βούλησης του συριακού καθεστώτος να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής. Οι επιδρομές κατέστρεψαν και το τελευταίο νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Υγείας της πόλης, όλα τα νοσοκομεία στο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες έχουν τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας.
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Ένας γιατρός στέκεται πίσω από σάκκους με άμμο, μπροστά στο κατεστραμμένο νοσοκομείο Αλ-Χακίμ, στην ελεγχόμενη από αντάρτες περιοχή του Χαλεπίου. Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των συνοικιών ανταρτών από δυνάμεις του πυροβολικού στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας. Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς στην πόλη εδώ και δύο χρόνια, ένδειξη της βούλησης του συριακού καθεστώτος να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής. Οι επιδρομές κατέστρεψαν και το τελευταίο νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Υγείας της πόλης, όλα τα νοσοκομεία στο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες έχουν τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας.

Επίδειξη μόδας σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Θέουτα. Μία μετανάστρια από τη Γουινέα, η οποία ζεί στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών CETI, ποζάρει στο φωτογρφικό φακό στα παρασκήνια, λίγο πριν βγεί στην πασαρέλα, για την επίδειξη μόδας που οργανώνει η τοπική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού, στη Θέουτα, στη βόρεια ακτή της Αφρικής.
REUTERS / STRINGER

Μία μετανάστρια από τη Γουινέα, η οποία ζεί στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών CETI, ποζάρει στο φωτογρφικό φακό στα παρασκήνια, λίγο πριν βγεί στην πασαρέλα, για την επίδειξη μόδας που οργανώνει η τοπική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού, στη Θέουτα, στη βόρεια ακτή της Αφρικής.

Αφρός κάλυψε στα λευκά δρόμους στην Καλιφόρνια. Ένας εικονολήπτης βιντεοσκοπεί τον επιβραδυντικό αφρό από το σύστημα πρόληψης πυρκαγιών, που διέρρευσε από υπόστεγο, στο αεροδρόμιο Σαν Χοσέ στη Σάντα Κλάρα, στην Καλιφόρνια. Ο αφρός κάλυψε στα λευκά κεντρικούς δρόμους στη Σάντα Κλάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε δυσλειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών, με αποτέλεσμα ο αφρός να περάσει από τους αεραγωγούς του υπόστεγου.
REUTERS / ELIJAH NOUVELAGE

Ένας εικονολήπτης βιντεοσκοπεί τον επιβραδυντικό αφρό από το σύστημα πρόληψης πυρκαγιών, που διέρρευσε από υπόστεγο, στο αεροδρόμιο Σαν Χοσέ στη Σάντα Κλάρα, στην Καλιφόρνια. Ο αφρός κάλυψε στα λευκά κεντρικούς δρόμους στη Σάντα Κλάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε δυσλειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών, με αποτέλεσμα ο αφρός να περάσει από τους αεραγωγούς του υπόστεγου.

Αγώνας λάσπης και εμποδίων στη Νότια Αφρική. Διαγωνιζόμενος γλιστρά σε μία τσουλήθρα με νερό, κατά τη διάρκεια του αγώνα Jeep Warrior Race, κοντά στην Πρετόρια, στη Νότια Αφρική. Περίπου 4.000 άτομα έλαβαν μέρος στον αγώνα λάσπης και εμποδίων. Σε μία διαδρομή μήκους δεκαπέντε χιλιομέτρων, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ξεπεράσουν εμπόδια από λάσπη, φωτιά, συρματοπλέγματα και νερό.
EPA / KIM LUDBROOK

Διαγωνιζόμενος γλιστρά σε μία τσουλήθρα με νερό, κατά τη διάρκεια του αγώνα Jeep Warrior Race, κοντά στην Πρετόρια, στη Νότια Αφρική. Περίπου 4.000 άτομα έλαβαν μέρος στον αγώνα λάσπης και εμποδίων. Σε μία διαδρομή μήκους δεκαπέντε χιλιομέτρων, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ξεπεράσουν εμπόδια από λάσπη, φωτιά, συρματοπλέγματα και νερό.

Εργοτάξιο στη Βολιβία. Εργάτες κοιτούν μέσα από ένα πανί, σε ένα κτήριο υπό κατασκευή στη Λα Παζ, στη Βολιβία.
REUTERS / DAVID MERCADO

Εργάτες κοιτούν μέσα από ένα πανί, σε ένα κτήριο υπό κατασκευή στη Λα Παζ, στη Βολιβία.

Μάχες κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη. Σιίτες μαχητές εκτοξεύουν πυρά κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στα περίχωρα της Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Στο δυτικό μέτωπο οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην Ταλ Αφάρ. Οι σιιτικές πολιτοφυλακές ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το αεροδρόμιο της πόλης. Η Ταλ Αφάρ έχει στρατηγική σημασία, καθώς βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα που φτάνει στη Συρία.
REUTERS / STRINGER

Σιίτες μαχητές εκτοξεύουν πυρά κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στα περίχωρα της Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Στο δυτικό μέτωπο οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην Ταλ Αφάρ. Οι σιιτικές πολιτοφυλακές ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το αεροδρόμιο της πόλης. Η Ταλ Αφάρ έχει στρατηγική σημασία, καθώς βρίσκεται στον κεντρικό οδικό άξονα που φτάνει στη Συρία.

Αρπακτικά πτηνά στο Βοτανικό Κήπο. Επίδειξη με ημερόβια και νυχτόβια αρπακτικά πτηνά στο Βοτανικό Κήπο.
 
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίδειξη με ημερόβια και νυχτόβια αρπακτικά πτηνά στο Βοτανικό Κήπο.

 

Εκτόξευση του Σογιούζ MS-03. Εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Σογιούζ MS-03 από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν. Ο πύραυλος Σογιούζ μεταφέρει την Αμερικανίδα αστροναύτη Πέγκι Ανέτ Γουίτσον, το Γάλλο αστροναύτη Τόμας Πεσκέτ και το Ρώσο κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, μέλη της αποστολής 50/51, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
EPA / YURI KOCHETKOV

Εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Σογιούζ MS-03 από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν. Ο πύραυλος Σογιούζ μεταφέρει την Αμερικανίδα αστροναύτη Πέγκι Ανέτ Γουίτσον, το Γάλλο αστροναύτη Τόμας Πεσκέτ και το Ρώσο κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, μέλη της αποστολής 50/51, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Κόσμος διασχίζει τη γέφυρα του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / MARK KAUZLARICH

Κόσμος διασχίζει τη γέφυρα του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Ψάρεμα στην Ινδία. Δύο άντρες ψαρευουν στον ποταμό Γιάμουνα, νωρίς το ξημέρωμα στην Αλαχαμπάντ, στην Ινδία.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Δύο άντρες ψαρευουν στον ποταμό Γιάμουνα, νωρίς το ξημέρωμα στην Αλαχαμπάντ, στην Ινδία.

Μαζική διαδήλωση κατά της προέδρου της Νοτίου Κορέας. Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της προέδρου της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκούν-χιε. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 150.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Σεούλ ζητώντας την παραίτηση της πρώτης γυναίκας προέδρου της χώρας. Οι νοτιοκορεάτες βρίσκονται στους δρόμους εδώ και τέσσερις εβδομάδες διαδηλώνοντας την οργή τους για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η πρόεδρός τους. Πρόκειται για τις μαζικότερες διαδηλώσεις στη χώρα από τη δεκαετία του 1980.
REUTERS / POOL

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της προέδρου της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκούν-χιε. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 150.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Σεούλ ζητώντας την παραίτηση της πρώτης γυναίκας προέδρου της χώρας. Οι νοτιοκορεάτες βρίσκονται στους δρόμους εδώ και τέσσερις εβδομάδες διαδηλώνοντας την οργή τους για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η πρόεδρός τους. Πρόκειται για τις μαζικότερες διαδηλώσεις στη χώρα από τη δεκαετία του 1980.